GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od AllowedCry »

DOC_ZENITH píše: stř 2. srp 2023, 12:04 Do budoucna ti 12GB karta 6let rozhodně nevydrží, spíš tak max 2.
Má 6 let 1060, ale 4070Ti mu vydrží max 2 roky :-D Představ si, že 8GB vram na dnešní hry stále stačí (neexistuje hra, kde by tato kapacita byla problém) viz vram téma.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC 400W || M2 VP4300 4TB || HDD 3TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

To asi žijeme v jiném světě. Nestačí. Ve spoustě budeš mít masivní propady na max detaily i v 1080p, v jinejch se ti nenačtou textury a mmísto některých tam budeš mít low-res blivajz, atd, atd. 8GB karty už teď musíš stahovat detaily textur na medium. U 12GB tohle bude za pár let. Nemá cenu si myslet cokoliv jiného. Kor s oheldem na to kam se ubírá vývoj her, ala ke scannování assetů přímo do enginů. Masivní rozlišení, masivní počty polygonů a textury bez komprese. Good luck.
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Já si myslím, že pro běžného smrtelníka a občasného pařana to bude stačit:) No a pokud by ta karta už nestačila, tak se prostě koupí nová:) Ale věřím, že nákej pátek to snad vydrží :wink:
skaven321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od skaven321 »

nj, niektori konkretni zakaznici sa riadia vierou
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, Sapphire RX 7900 XT GAMING 20GB, GB2770QSU - Red Eagle
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

DOC_ZENITH píše: stř 9. srp 2023, 11:10 To asi žijeme v jiném světě. Nestačí. Ve spoustě budeš mít masivní propady na max detaily i v 1080p, v jinejch se ti nenačtou textury a mmísto některých tam budeš mít low-res blivajz, atd, atd. 8GB karty už teď musíš stahovat detaily textur na medium. U 12GB tohle bude za pár let. Nemá cenu si myslet cokoliv jiného. Kor s oheldem na to kam se ubírá vývoj her, ala ke scannování assetů přímo do enginů. Masivní rozlišení, masivní počty polygonů a textury bez komprese. Good luck.
To asi žijeme, jak jsem psal, otevři si to téma. Nikde jsem nemusel dávat textury na medium a ani nepozoroval co popisuješ, ani žádné jiné testy tohle nepotvrzují, nehraji ani jednu hru v 1080p. Samozřejmě pokud třeba v RE4 dám textury na max, tak se tyto problémy projeví, každopádně rozdíl mezi 4-8GB textur = 0

Shrnuto podtrženo, lžeš a vůbec netušíš která bije. Souhlasím pouze s tím, že kupovat dnes 8GB kartu je nonsense, 12GB postačí ještě na dlouhé roky naprosto bez problémů.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC 400W || M2 VP4300 4TB || HDD 3TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Koukni se na testy 8GB vs 16GB 4060TI. Identické karty, jedna má ve spopustě her problémy druhá ne. Neni co víc dodat. Jedinej kdo tady kecá jseš ty, tohle se začalo řešit už roky dozadu s 3070 protože hádej co, je to problém.
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Viděl jsem ty testy. Naprosto přepal nastavení kdy je to stejně hovno hratelný nehledě na paměť a i tak to byla jen hrstka her, které jinak na 8GB běží naprosto plynule.

Ještě jednou, psal jsem to do vram, testoval jsem všechny nové hry.

Problém je, že někdo od mainstream karty s 8GB vyžaduje ultra nastavení (což s trochou optimalizace stále není problém). Nemáš zkušenost, nevíš o čem mluvíš.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ty si myslíš že mainstream karta by neměla dát věci na max v 1080p? Co takové Polarisy či 1060 to byly dle tebe ve své době high-end karty nebo jak mi to vysvětlíš? Uff nevim co to do teje vjelo, já se s tebou hádat nebudu. Testy si každej může dohledat sám. 8GB je prostě dnes kompromisních, na prd a nechceš to, kor ne za tyhle prachy. U ňáké 1070tky za 1500 z bazaru je to ok ale tohle je jiná realita.
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

DOC_ZENITH píše: stř 9. srp 2023, 12:17 Testy si každej může dohledat sám. 8GB je prostě dnes kompromisních, na prd a nechceš to, kor ne za tyhle prachy. U ňáké 1070tky za 1500 z bazaru je to ok ale tohle je jiná realita.
S tímto souhlasím, ale není pravda, že jsou hry na 8GB sotva hratelné v 1080p, to je prostě lež, já tu kartu znásilňuji nativem i u nových her, případně upscale z 1440p. Až vyjde hra, kde to bude skutečně problém, dám vědět.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

coyd píše: ned 9. črc 2023, 18:55 Tak se přidávám do klubu prasklých větráků u Inno3D.
Přitom u mě se ani nezapotily, takže nějakým těžkým provozem to fakt není.

Praskl přímo středem, to pouzdro, lopatky drží. Nebýt té samolepky, tak se rozletí na dva kusy.
https://imgur.com/a/IznBSU0

Teď budu hádám měsíc bez GPU. Pochybuji, že to Alza mění kus za kus. 😒
Tak na měsíc přesně jsem se dočkal vyřešení reklamace s výsledkem
"Reklamace byla vyřízena výměnou za nový produkt"
Oni snad tu zákonnou lhůtu berou jako povinnou, nikoli maximální :roll:
Každopádně nezbývá než doufat, že nový kus už má nějakou novější revizi těch fanů.
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 27" AOC AG271QG 165Hz 2K G-Sync
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Neberou, v praxi je to tak že se to prostě pošle dodavateli a dál se tim člověk nezabejvá (jeden reklamák těch reklamací denně řeší desítky, pokud to bude Alza tak možná stovky, nejde se tim ani do detailu zabejvat).

Zákonná lhůta je 30dní, takže v I6tce (nebo SAPu nebo co tvá firma používá) nastavíš filtr co ti bude dávat list věcí kde už hrozí překročení 30 dní a když to tam uvidíš tak ty musíš tu reklamaci do 30 dní uzavřít. Máš tam 30 a od dodavatele zatim nepřišlo nic? Tak se koukneš na fakturu. Pokud cena výrobku šla nahoru ala nevyplácí se ti výměna (typicky GPU během miningu heh) tak vystavíš dobropis. Pokud se vyplatí výměna a máš to skladem tak to vyměníš ze svejch zásob a později ti od dodavatele přijde karta nebo dobropis, pokud karta tak jí zalistuješ na Eshop jako "zánovní" s takovou zárukou jaká jí ještě zbejvá u dodavatele. Tak. Proto se spousta reklamací vyřeší 30 den protože x tejdnů je to u dodavatele a ten 30 dej to technikovi vyplivne filtr a on to ňák musí uzavřít.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Diky za info 👍
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Tak jen malý update na ten vyměněný kus z reklamace. Vše zatím šlape jak má a taky mi dali "prototyp s GDDR7X" paměťma. Dává to +2000 takže efektivně 25Gbps. Víc jsem nezkoušel, to je max co pustí Afterburner a ten jejich soft se mi kvůli tomu instalovat nechce.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

AllowedCry píše: stř 9. srp 2023, 12:01 Viděl jsem ty testy. Naprosto přepal nastavení kdy je to stejně hovno hratelný nehledě na paměť a i tak to byla jen hrstka her, které jinak na 8GB běží naprosto plynule.

Problém je, že někdo od mainstream karty s 8GB vyžaduje ultra nastavení (což s trochou optimalizace stále není problém). Nemáš zkušenost, nevíš o čem mluvíš.

Tohle i ty předchozí tvrzení jsou hodně odvážné...

Prostě 8GB je dneska málo a hotovo, to že tobě to stačí je fajn. Stejně jako jsou lidi co mají furt tlačítkový telefony a stačí jim, nebo lidi co považují Octavii za super luxusní káru. Nikdy nebyla, ale lidi co nemají adekvátní srovnání a celý život jezdí ve feldě ji tak považují. Stejný je to s 8GB u GPU.

Ono by to asi nebylo málo, kdyby vývojáři nebyly úplný hovoda a trošku ty hry optimalizovali.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

python.p píše: sob 12. srp 2023, 07:59
AllowedCry píše: stř 9. srp 2023, 12:01 Viděl jsem ty testy. Naprosto přepal nastavení kdy je to stejně hovno hratelný nehledě na paměť a i tak to byla jen hrstka her, které jinak na 8GB běží naprosto plynule.

Prostě 8GB je dneska málo a hotovo, to že tobě to stačí je fajn
Jak mě? :roll: Stačí to všem těm novým hrám. Dokaž mi opak - což nikdy nedokážeš, protože zatím nevyšla hra, kde by to byl problém. Srovnání s auty je už jen třešíňka na dortu jinak totální faulu co jsi tady napsal.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Jasný, máš pravdu. Naprostou, všichni ostatní jsou hňupové a blbci a ty jedinej nám tady ukazuješ tu správnou cestu ! ´

Děkujeme ti!

Poznámka pod čarou:
https://www.hardware-corner.net/games-8gb-vram-list/
https://www.techspot.com/article/2670-vram-use-games/
https://www.reddit.com/r/pcgaming/comme ... ?rdt=58820
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Ne nejsou to blbci, kdyby jsi uměl číst. Jak ne/funguje 8GB vram jsem popsal v příslušném vlákně a že hra potřebuje víc než 8GB se fakt nerovná problém...

//edit Wilik - promaz OT, věnujte se podstatě tématu a ne osobním útokům
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Neserte mě:) Zrovna mám 2 dny v kompu 4070ti :-D :-D :-D
A ano hraju jen WOT a stačí to:)) 400FPS :mrgreen:
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Vypadá to, že starší typy AA Adě fakt nesvědčí, jak už naznačoval ten test GTA5 na diitu.

Teď jsem zkoušel tak z hecu pustit na tom starej AC: Syndicate ve 4k, na max detaily bez AA nějakých 90fps v té továrně na začátku... po zapnutí 4xMSAA to okamžitě droplo na 43, s 4xTAA taky něco jako 40-50. Jako člověk by propad čekal, ale takhle brutální...

Tohle může být nevýhoda Ady oproti AMD, pokud si na tom někdo chce vychutnávat starší hry v max kvalitě - DLSS to nemá, DLAA nevynutíte, takže je to buď FXAA (87fps, minimální drop), nebo nic a zuby. Nebo teda DSR z 5120x2880 - 55fps.

Jinak ta hra na 8 let stáří nevypadá vůbec špatně, až na to že ovládání je celý takový zabržděný...
Quis custodiet ipsos custodes?
mr.qeg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mr.qeg »

Nespekulovalo se už i v minulé řadě, že začli šetřit tranzistory co padaly na podporu MSAA a tím pádem horší propady výkonu?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“