Můžete mi to někdo vysvětlit?
Levý měření z rychlost cz, pravý je speed test. Spuštěno hned po sobě, v PC běžely stejný služby, takže žádný náhlý vytížení z něčeho.
Reálná rychlost připojení podle načítání stránek atd odpovídá tomu nižšímu.
Ano, tyto měřiče dávají výsledky podle cílového serveru, ale takovýto rozdíl je opravdu velký.
A při tak velkém pingu není divu, že je na tom nepracovatelno, i kdyby byla reálná ta vysoká změřená rychlost.
Co je to za připojení? Nějaké mobilní 5G/LTE?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
spíš klasika, ICMP nemělo prioritu, protože se dělo cokoliv jiného (přepočítávání IS-IS, chybovost, whatever), takže to nejelo. Conect plus jsou garážisti v Bořanovicích, takže kromě amatérismu, připočítejme rušení, blbej interconnect, cokoliv.. vůbec bych to neřešil, hlavně že je 60kč měsíčně doma...
Je to normální kabelový připojení, ale zkouším VPN a různý servery. Bez VPN mi to lítá k 1Gb, bohužel s VPN, když se připojím na jakejkoliv server mimo Evropu a zkouším kvalitu je to s rychlostí totálně v prdeli, někde kolem těch 5-10 Mb/s, někde i níž.
Tak ono se není čemu divit když to taháš skrz Arabské Emiráty. Že máš mrzkou rychlost, 250 ms ping a blbě se načítaj stránky je v takovým případě normální.
No, pro mě je toto první seznámení s VPN. Neměl jsem nejmenší tušení, že to až tak bere rychlost. Já nezkoušel jen Emiráty, ale jak říkám všechno mimo Evropu stálo za prd. Tak jsem chtěl jen vědět, jestli je to normální, když ze z gigovýho připojení dostanu na pár mega..
Tak samozřejmě, čím blíž - tím líp. Jen jsem nečekal, že to může být někde až taková tragedie.
Ale viz můj úvodní obrázek mě překvapilo, že testovací server hlásí rychlost přes 200 Mb/s a skutečná rychlost je úplně někde jinde, spíš na úrovni toho pomalejšího serveru.
Jenže když to posíláš přes půl světa tak to je o připojení a vytíženosti po celé té cestě plus o vytíženosti toho VPN servru, já mám taky do Dubaje pětinový download a upload a to žádnou VPN nepoužívám a navíc 300 ms ping už taky prostě poznáš, můžeš mít třeba 100mbit ale i tak to bude vždy víc nebo míň zasekané (jak která aplikace).