Starfield - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Starfield - technická stránka hry
Snad vydá nvidie nějakej driver update nebo bethesda patch, protože tenhle výkon je embarassing
a výkon 5800X3D teda taky nic moc
a výkon 5800X3D teda taky nic moc
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- VeCkO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Už je ke stažení DLSS doplněk pro hru tak by jste to mohli někdo testnout
https://www.nexusmods.com/starfield/mods/111
https://www.nexusmods.com/starfield/mods/111
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
- marek16
- Začátečník

Vzhledem k tomu, že implementace DLSS + FG trvala modderovi asi tak jeden den, opravdu nechápu, proč si bethesda nevyndá hlavu z prdele a neimplementuje to sama.
Tam musí bejt nějakej politickej důvod, protože jinak, u hry s takovým rozpočtem, co jede takhle mizerně, nezvednout 50-100% výkonu navíc v podstatě zadarmo...
https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... thanks_to/
https://www.patreon.com/PureDark/posts
Na 4070ti je to ve 4k cca 40-50fps, s FSR 75% tak 60-70, ale dropuje to hodně pod 60. Settings hlavně na ultra, snížený volumetrics a stíny.
Opravdu to nejede tak, jak bych si představoval, a kdybych za to dal 2.5k, tak jsem pěkně
Tam musí bejt nějakej politickej důvod, protože jinak, u hry s takovým rozpočtem, co jede takhle mizerně, nezvednout 50-100% výkonu navíc v podstatě zadarmo...
Na 4070ti je to ve 4k cca 40-50fps, s FSR 75% tak 60-70, ale dropuje to hodně pod 60. Settings hlavně na ultra, snížený volumetrics a stíny.
Opravdu to nejede tak, jak bych si představoval, a kdybych za to dal 2.5k, tak jsem pěkně
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
Quis custodiet ipsos custodes?
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ty asi ještě nevíš, že tohle jsou prasiče nativu a nikdo to přece stejně nepotřebuje, protože AMD pro všechny.marek16 píše: ↑sob 2. zář 2023, 10:40 Vzhledem k tomu, že implementace DLSS + FG trvala modderovi asi tak jeden den, opravdu nechápu, proč si bethesda nevyndá hlavu z prdele a neimplementuje to sama.
Opravdu to nejede tak, jak bych si představoval, a kdybych za to dal 2.5k, tak jsem pěkně![]()
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- marek16
- Začátečník

Pokud někdo nevidí rozdíly v pohybu a částicích mezi DLSS a FSR, tak potřebuje buď očního, nebo prodat akcie AMD... nicméně to tady vůbec nemá smysl rozjíždět, vždycky je z toho jen flame.
Rozjel jsem DLSS, kvalita obrazu dost dobrá i na 62% render resolution, 50 už je dost mázlý v detailech. Jenom to teda zas tolik nepomáhá, furt mám kolem 60fps i v tom interiéru. A poznámky o tom, že to vypadá stejně jako F4/F76 jsou taky zcestný, rozdíly v detailech modelů, nasvícení, v podstatě ve všem jsou tam okamžitě viditelný.
Ale ta render pipeline tam bude mít nějaký nedostatky, grafika se mi fláká okolo 200W místo 300, takže rezervy jsou.
DLSS 50

DLSS 62

DLSS 75

Rozjel jsem DLSS, kvalita obrazu dost dobrá i na 62% render resolution, 50 už je dost mázlý v detailech. Jenom to teda zas tolik nepomáhá, furt mám kolem 60fps i v tom interiéru. A poznámky o tom, že to vypadá stejně jako F4/F76 jsou taky zcestný, rozdíly v detailech modelů, nasvícení, v podstatě ve všem jsou tam okamžitě viditelný.
Ale ta render pipeline tam bude mít nějaký nedostatky, grafika se mi fláká okolo 200W místo 300, takže rezervy jsou.
DLSS 50

DLSS 62

DLSS 75

Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
- skaven321
- Začátečník

-
az na to, ze je nova doba, kazda jedna hra na UE5 ti ukazuje dlhy nos k tvojim 30-35 percentam, ale chapem, nastve to, dat 1700€ za kartu, a zistit potom ze ma vykon o 5percent lepsi ako karta za 1000€.Sobo píše: ↑sob 2. zář 2023, 00:27
Az na to, ze jsi uplne mimo (jako obvykle). Hra naprosto brutalne preferuje AMD, akorat na strane GPU. RTX 4090 je bezne o 30-35% rychlejsi nez 7900XTX v prumeru z vetsiho poctu her, ale tady v tehle jsou skoro nastejno, takze hra je silene AMD-biased, kdy jim prihrava skoro tretinu vykonu oproti prumeru...
Gamer's Nexus GPU benchmark: https://youtu.be/7JDbrWmlqMw?t=1020
co tam kua moze podla zelenej pcmr preferovat? co radeony maju a nvidie nie? skor to je naopak nie?
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Zkoušel to někdo na 8GB vram? 
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- petsild
- Začátečník

-
Uděláš pls screen, na kvality dlss vs fsr dík.marek16 píše: ↑sob 2. zář 2023, 11:35 Pokud někdo nevidí rozdíly v pohybu a částicích mezi DLSS a FSR, tak potřebuje buď očního, nebo prodat akcie AMD... nicméně to tady vůbec nemá smysl rozjíždět, vždycky je z toho jen flame.
DLSS 50
DLSS 62
DLSS 75
![]()
- Hladis
- Moderátor

skaven321:
Hruby UE5 engine je bugfest........... pokud nekdo vezme hruby engine tak jak je a udela na nem hru, tak to pobezi dost spatne bez radny optimalizace. To je cely proc ty rychlokvaseny UE5 hry nevypadaji nijak super, ale bezi jak trash i na papirove silnejsich grafarnach.
Hra je samo vizualne jinde nez Fallout4 a Bethesda tentokrat nevydala vesmes "ugly" hru jak je jejich zvykem, ale zaklad a pouzity techniky jsou stejny. U jinych Bethesda her museji vizual dohanet moderi a to co Starfield ukazuje za vizual, tak tomu se da pomoci modu priblizit i v starsich Bethesda hrach, takze ten posun ve vizualu je spis dany tim, ze si v Bethesde dali vic prace nez obvykle. Kazdopadne to nemeni nic na tom, ze by ta hra mela ject obstojne i na Pascal generaci a neni tam nic kulervouciho, co by melo takhle tankovat vykon na AMD i nVidiich.
Vyvojari vam uz nejakou dobu drze davaji najevo, ze na optimalizace zvysoka serou a bude to jen horsi. Takze budete dostavat zpraseny a neoptimalizovany hry bez posunu ve vizualu, aby si vyvojar usetril praci a stihl sibenicni deadline a kdyz vam to nejde, zapnete si shit FSR a neotravujte.
//
HU: Starfield GPU Optimization, The Best Settings to Tweak on PC!
https://www.youtube.com/watch?v=40iwgUjBmoA
///
Starfield CPU Bottlenecks Tested- Is your CPU ready for Starfield?
https://www.youtube.com/watch?v=jVMp-oUEJ3o
////
Starfield: The Digital Foundry Tech Review
https://www.youtube.com/watch?v=aS_LWwRBzX0
Hruby UE5 engine je bugfest........... pokud nekdo vezme hruby engine tak jak je a udela na nem hru, tak to pobezi dost spatne bez radny optimalizace. To je cely proc ty rychlokvaseny UE5 hry nevypadaji nijak super, ale bezi jak trash i na papirove silnejsich grafarnach.
Ta hra ani poradne nezaplni tech 8GB.
Muzes jen spekulovat zda je to schvalne a podporit si konspiraci, ze to umyslne neutilizuje RTX karty, nebo proste engine a pouzity renderovaci techniky jsou ve hre zastaraly a "Bethesda style" zmatlany, nesednou vubec RTX kartam, a ty se spis flakaji, ikdyz to ukazuje vytizeni 100%. Ono to bezi jak trash i na konzolich a na AMD to taky nijak skvele nebezi, jen nVidia padaji na uroven AMD. Vzhledem k historii Bethesdy je to na hozeni si minci, ze to nejak extra fixnou a nV ovladac pro hru uz vydala, takze je otazka, zda jen pripadnym ovladacem neco zmenej.
Hra je samo vizualne jinde nez Fallout4 a Bethesda tentokrat nevydala vesmes "ugly" hru jak je jejich zvykem, ale zaklad a pouzity techniky jsou stejny. U jinych Bethesda her museji vizual dohanet moderi a to co Starfield ukazuje za vizual, tak tomu se da pomoci modu priblizit i v starsich Bethesda hrach, takze ten posun ve vizualu je spis dany tim, ze si v Bethesde dali vic prace nez obvykle. Kazdopadne to nemeni nic na tom, ze by ta hra mela ject obstojne i na Pascal generaci a neni tam nic kulervouciho, co by melo takhle tankovat vykon na AMD i nVidiich.
Vyvojari vam uz nejakou dobu drze davaji najevo, ze na optimalizace zvysoka serou a bude to jen horsi. Takze budete dostavat zpraseny a neoptimalizovany hry bez posunu ve vizualu, aby si vyvojar usetril praci a stihl sibenicni deadline a kdyz vam to nejde, zapnete si shit FSR a neotravujte.
//
HU: Starfield GPU Optimization, The Best Settings to Tweak on PC!
https://www.youtube.com/watch?v=40iwgUjBmoA
///
Starfield CPU Bottlenecks Tested- Is your CPU ready for Starfield?
https://www.youtube.com/watch?v=jVMp-oUEJ3o
////
Starfield: The Digital Foundry Tech Review
https://www.youtube.com/watch?v=aS_LWwRBzX0
- Sobo
- Středně pokročilý

Buildzoid rambluje ohledne CPU benchmarku z PCGH:
https://www.youtube.com/watch?v=s4zRowjQjMs
Ma teorii, ze minimalne v teto lokaci je Starfield extremne zavisly na propustnosti pameti. Treba 12900K a 13700K jsou skoro stejny procesor, ale tady je 13700K o ctvrtinu rychlejsi, pritom u nej v testu pouzili o ctvrtinu rychlejsi pameti. Podobna situace treba u 10900K vs 3700X - kazdy normalni clovek vi, ze 10900K je herni vyrazne lepsi CPU, ale proste ma tady pomalejsi pameti.
To by taky mohl byt duvod, proc propadaji Ryzeny 7000 - opravdu rychle pameti nezvladaji, navic infinity fabric pomerne dost limituje maximalni objem dat, ktere je mozne mezi CPU a DRAM prenest. Hra navic zrejme pracuje s prilis velkym datasetem na to, aby se vesel do 3D cache, takze X3D procesory jsou sice o neco rychlejsi, protoze nejake veci navic muzou nacachovat, ale stejne musi spoustu veci tahat z RAM, coz je zabrzdi.
Vypada to, ze je to snad prvni hra, ktera mirroruje AIDA cache & memory benchmark
Kdyz je potreba udelat fakt podivne fungujici hru, Bethesda nikdy nezklame.
Ma teorii, ze minimalne v teto lokaci je Starfield extremne zavisly na propustnosti pameti. Treba 12900K a 13700K jsou skoro stejny procesor, ale tady je 13700K o ctvrtinu rychlejsi, pritom u nej v testu pouzili o ctvrtinu rychlejsi pameti. Podobna situace treba u 10900K vs 3700X - kazdy normalni clovek vi, ze 10900K je herni vyrazne lepsi CPU, ale proste ma tady pomalejsi pameti.
To by taky mohl byt duvod, proc propadaji Ryzeny 7000 - opravdu rychle pameti nezvladaji, navic infinity fabric pomerne dost limituje maximalni objem dat, ktere je mozne mezi CPU a DRAM prenest. Hra navic zrejme pracuje s prilis velkym datasetem na to, aby se vesel do 3D cache, takze X3D procesory jsou sice o neco rychlejsi, protoze nejake veci navic muzou nacachovat, ale stejne musi spoustu veci tahat z RAM, coz je zabrzdi.
Vypada to, ze je to snad prvni hra, ktera mirroruje AIDA cache & memory benchmark
Kdyz je potreba udelat fakt podivne fungujici hru, Bethesda nikdy nezklame.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- marek16
- Začátečník

V tom testu DF si stěžujou na "weirdly choppy train movement" (https://youtu.be/aS_LWwRBzX0?si=j4NHpQsvGnG_QNYL&t=1077)...
fakt by mě zajímalo, jestli už bethesda implementovala do enginu nějakej train systém, nebo tam pod kolejnicema pořád chodí pajduláci, kteří mají vlak nasazenej na hlavě jako "klobouk" ...
fakt by mě zajímalo, jestli už bethesda implementovala do enginu nějakej train systém, nebo tam pod kolejnicema pořád chodí pajduláci, kteří mají vlak nasazenej na hlavě jako "klobouk" ...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Otestuju to na 7800X3D 5200Mhz(coz pouzili v testu) vs 6400Mhz co je max co muj CPU da.Sobo píše: ↑sob 2. zář 2023, 18:38 Buildzoid rambluje ohledne CPU benchmarku z PCGH:
Vypada to, ze je to snad prvni hra, ktera mirroruje AIDA cache & memory benchmark![]()
Kdyz je potreba udelat fakt podivne fungujici hru, Bethesda nikdy nezklame.![]()
- marek16
- Začátečník

Pustil jsem na to Nsight profiler, bohužel máte smůlu v tom že sice jsem programátor, ale ne game dev, takže tomu rozumím jako koza petrželi
Jedna věc co mě tam zaráží je 8-13% využití pci-e, to se normálně ve hrách neděje a možná to je ten tradeoff co udělali aby to žralo míň vram.
Nicméně já s tím profilerem neumím zacházet a vždycky při kliku na "Generate gpu trace capture" mi to tu hru pauzlo... ale je tam vpravo screen opravdovýho obrazu z té lodi, takže by to mělo být správně chycený.
Jestli se v tom někdo vyznáte, zajímá mě co z toho vyčtete
EDIT: kua, teď mě normálně napadá - to by mohl být ten problém - konzole mají unifikovanou paměť a pokud se to portne tak, že se nevezmou v úvahu přenosy mezi RAM/VRAM, tak se to všechno tahá po PCI-e a hrozně to tu hru brzdí.
Byl to myslím ze začátku problém jak Horizon:Zero dawn, tak last of us, než to fixli, tohle mi smrdí přesně tím samým
Pokud ta hra po patchi zrychlí a sníží se vytížení pci-e, tak jsem měl pravdu...
Taky by to vysvětlovalo, proč ta hra tak dobře škáluje s rychlejší ram - protože pro ni je to prostě "unifikovaná" paměť, akorát bez té propustnosti GDDR6 na xboxu, takže každá normální ram bude z tohohle pohledu pro hru "pomalá".

Jedna věc co mě tam zaráží je 8-13% využití pci-e, to se normálně ve hrách neděje a možná to je ten tradeoff co udělali aby to žralo míň vram.
Nicméně já s tím profilerem neumím zacházet a vždycky při kliku na "Generate gpu trace capture" mi to tu hru pauzlo... ale je tam vpravo screen opravdovýho obrazu z té lodi, takže by to mělo být správně chycený.
Jestli se v tom někdo vyznáte, zajímá mě co z toho vyčtete
EDIT: kua, teď mě normálně napadá - to by mohl být ten problém - konzole mají unifikovanou paměť a pokud se to portne tak, že se nevezmou v úvahu přenosy mezi RAM/VRAM, tak se to všechno tahá po PCI-e a hrozně to tu hru brzdí.
Byl to myslím ze začátku problém jak Horizon:Zero dawn, tak last of us, než to fixli, tohle mi smrdí přesně tím samým
Taky by to vysvětlovalo, proč ta hra tak dobře škáluje s rychlejší ram - protože pro ni je to prostě "unifikovaná" paměť, akorát bez té propustnosti GDDR6 na xboxu, takže každá normální ram bude z tohohle pohledu pro hru "pomalá".

- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo, zatížení pci-e jde poznat i z Afterburneru. V tom prvním městě New Atlantis to na mojí sestavě stoupá i k 20% a spotřeba CPU se přibližuje spotřebě GPU kolem 140W
A na to, jak meh ta oblast vypadá a že to tam padá i pod 60 fps s DLSS, je to fakt trága.
Kdo taky vymyslel, že by bylo vhodný na hru (z vesmíru!) narvat ten šílenej šedozelenej filtr, to musel bejt velkej umělec. Aspoň, že PC mody už jedou na plný obrátky a snaží se z toho udělat aspoň trochu hratelnou hru.
Zkoušel tu někdo už to placený FG?
Kdo taky vymyslel, že by bylo vhodný na hru (z vesmíru!) narvat ten šílenej šedozelenej filtr, to musel bejt velkej umělec. Aspoň, že PC mody už jedou na plný obrátky a snaží se z toho udělat aspoň trochu hratelnou hru.
Zkoušel tu někdo už to placený FG?
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- marek16
- Začátečník

no smutný na tom je, že to vypadá na další z řady zprasených konzolových portů - prostě studio odvede minimální effort aby to tak nějak šlo spustit na PC, a dál se tomu věnuje až podle backlashe od komunity.
Kterej teda doufám, že tady bude extrémní, protože takhle blbě nejely ani Hogwarts, ani TLoU, ani to H:ZD.
A začínají si toho patternu už všímat i další lidi, prej to samý v bledě modrým byl Dead space - hra se nehejbe, grafika sice jede na 100%, ale žere o třetinu míň než by měla, protože jen čeká na přenosy dat z RAM. Latence i propustnost přenosu PCI-e + systémové ram bude samozřejmě o nějaký řády vyšší než VRAM, takže výkon jde do kopru a gpu jenom čeká.
viz https://twitter.com/CapFrameX/status/16 ... 7642001455
Kterej teda doufám, že tady bude extrémní, protože takhle blbě nejely ani Hogwarts, ani TLoU, ani to H:ZD.
A začínají si toho patternu už všímat i další lidi, prej to samý v bledě modrým byl Dead space - hra se nehejbe, grafika sice jede na 100%, ale žere o třetinu míň než by měla, protože jen čeká na přenosy dat z RAM. Latence i propustnost přenosu PCI-e + systémové ram bude samozřejmě o nějaký řády vyšší než VRAM, takže výkon jde do kopru a gpu jenom čeká.
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Počkej, Dead Space je v tom tweetu příklad toho, jak by to mělo bejt, ne? V obou hrách GPU jede naplno, ale v TLOU je spotřeba výrazně nižší.marek16 píše: ↑ned 3. zář 2023, 13:38
To je právě případ i u Starfieldu, GPU jede v drtivý většině blízko 99% a spotřeba je přesto nízká.
- Hladis
- Moderátor

HU: Starfield: 32 GPU Benchmark, 1080p, 1440p, 4K / Ultra, High, Medium
https://www.youtube.com/watch?v=vTNiZhEqaKk
https://www.youtube.com/watch?v=vTNiZhEqaKk
- marek16
- Začátečník

Delarge: jo, máš pravdu, my bad, blbě jsem to přečet. Ale pro zbytek těch konzolových portů to platí, a už jich začíná být nějak moc, než aby to byla náhoda.
- stylar
- Začátečník

Jep, u mě to se chová jak kdybych měl málo VRAM (využito do 8 z 12GB), dotahuje se přes PCI-E (vytížení 20%) a SYSTEM RAM hned na 20+ GB využito po fresh načteném lvl.
DISPLAY: LG OLED48CX 3840x2160@120Hz 4:4:4 HDR 10bit GPU: MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24GB GDDR6X CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D CPU COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 MB: MSI MPG X870E CARBON WIFI BIOS 7E49v1A3 (AGESA PI-1.2.0.3a) RAM: Corsair 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MT/s CL30-36-36-76 Dominator Titanium EXPO STORAGE: Samsung 990 PRO 2TB@PCIe x4 4.0 (OS), Samsung 980 1TB@PCIe x4 3.0, Samsung 870 EVO 2TB@SATA, HDD Seagate BarraCuda - 4TB (ST4000DM004) PSU: Corsair RMx Series RM850x (v.2021) - 850W CASE: Corsair iCUE 7000X RGB Black (5x Noctua NF-A14 PWM) KEYBOARD: SilentiumPC Gear GK550 Omnis Kailh Brown RGB MOUSE: Glorious Model D Wireless (+Grip Tape) SPEAKERS: Edifier R1280T (42Watt RMS) OS: Microsoft Windows 11 Pro CZ 64-bit v24H2
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dal PureDarkovi na kafe přes Patreon a můžu potvrdit, že FG funguje
Max settings+DLAA ve městě kolem 100 fps (předtím s DLSS na 75% 60 a níž+microstutter), lehce stoupla spotřeba karty a zřejmě o něco kleslo vytížení pci-e. Uvidíme dál, jak to bude s kvalitou obrazu.