LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG
Moderátor: maXXmilian
- killerek
- Začátečník
-
Re: LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG
Chapes, ze jsou i lide s jinyma priortitama a neni to jen o penezich? Zkusenosti si rad poctu, ale v soucasnych uhloprickach to proste na stul nedam, protoze by se mi na to blbe koukalo a pracovalo. Az bude dostupny 4K 32" 16:9 (16:10 uz asi nikdy nebude), tak to zvazim, ale az to bude mit dlouhodobejsi testy v prevazne kancelarske cinnosti 8-10 hodin denne plus obcasne vecerni hrani na nejakou tu hodinku a neco vice o vikendech.
- alienGT
- Začátečník
-
Ne kamo, do kanclu to neni. Tohle je boj s vetrnymy mlyny, porad se ohanite kancelari. Tady snad resime to nejlepsi na doma, ne to mit na kase v Kaufu, ne? Ja nerikam prece, ze je to to nejlepsi a nejuniverzalnejsi zobrazovadlo. Rikam, ze je to to nejlepsi na doma, tak poprosim, nechte argumety typu kancl ve sve hlave. Je to totalni nonsense.
Porad stejne pitome argumenty, ja to vzdavam.
Uhlopricka asi muze byt jedinny relevantni duvod, proc to nemuzes mit doma. Ja si nechal udelat stul nazakazku pri prechodu z 32" na 42" ale stejne to skoncilo na poctivem rameni.
LG OLED je toto tema. Mel jsi to doma, mas zkusenosti? Podel se se mnou, ale neobhajuj ty stare shity prosim.
Extra pro tebe jsem dal bold
Dochazi mi energie na boj s demenci...
Neslo by nejak vyfiltrovat lidi s IQ pod 120 z fora?
Porad stejne pitome argumenty, ja to vzdavam.
Uhlopricka asi muze byt jedinny relevantni duvod, proc to nemuzes mit doma. Ja si nechal udelat stul nazakazku pri prechodu z 32" na 42" ale stejne to skoncilo na poctivem rameni.
LG OLED je toto tema. Mel jsi to doma, mas zkusenosti? Podel se se mnou, ale neobhajuj ty stare shity prosim.
Extra pro tebe jsem dal bold
Dochazi mi energie na boj s demenci...
Neslo by nejak vyfiltrovat lidi s IQ pod 120 z fora?
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
- killerek
- Začátečník
-
Chapes, ze mam kancelar vlastne doma a prevazne je ten monitor kvuli praci, takze memu vydelku? Vetsinu casu je u monitoru pripojeny pracovni notebok a ne moje pocitadlo.
A tu demenci si strc za klobouk. Prijdes mi nejak prechytralej, co sezral vsechnu moudrost sveta.
A tu demenci si strc za klobouk. Prijdes mi nejak prechytralej, co sezral vsechnu moudrost sveta.
- alienGT
- Začátečník
-
Tak potom dvojnasob nechapu, ze mas potrebu komentovat neco, pro co nemas vyuziti a je to pro tebe zbytecne.
Lozis klukum do Ferrari fora a pises jim tam, ze bys to nevyuzil, ze ti staci Rencek na jezdeni do obchodu? Jakou prinosnou hodnotu do LG OLED ako herny monitor vlakna mel tvuj prispevek vlastne? Abychom se dozvedeli, ze ty to nepotrebujes, jelikoz kancl bla bla bla...hmmm dekujeme za spam a tuto nepostradatelnou informaci.
Pisu si do denicku - killerek nevyuzije OLED. Kdo dalsi?
Lozis klukum do Ferrari fora a pises jim tam, ze bys to nevyuzil, ze ti staci Rencek na jezdeni do obchodu? Jakou prinosnou hodnotu do LG OLED ako herny monitor vlakna mel tvuj prispevek vlastne? Abychom se dozvedeli, ze ty to nepotrebujes, jelikoz kancl bla bla bla...hmmm dekujeme za spam a tuto nepostradatelnou informaci.
Pisu si do denicku - killerek nevyuzije OLED. Kdo dalsi?
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
- Pepa07
- Začátečník
-
Proto jsem si koupil do obyváku k LG oledce ještě 100% zatemňovací závěsy jak na okno, tak místo dveří a nemůžu si to vynachválitalienGT píše: ↑ned 24. zář 2023, 00:08Konecne nekdo, kdo to ma doma a vi o cem mluvi...
Ostatni si pockaji 10 let na OLED, co se nevypaluje a pak jim spadne brada. Zaplatit 25K za zobrazovadlo je pro ne zrejme problem a trepat se vecer v posteli, zda se ti tam neco nevypali, ne, to nechces....
My normalni si to uzivame uz ted.
Prijde mi to, jako odmitani SSD, jenz maji sklon degradovat. Zustante na HDD a IPS borci...
Taky znate ten feel, kdyz koukate vecer na film nebo hrajete hru a prijde ztmivacka, ze?
Je to jiny, kdyz zustane pred vama sedy obdelnik a dost jine, kdyz prestanete videt display a nevidite jeho ramecek. Proc jdes do kina? Protoze tma je tma. Proc v salu nejsou okna co myslite?
Tohle je OLED https://ibb.co/dQC9T06
Ne, skutecne to neni uprostred. Co je vlevo a nahoru od kurozoru je jen mistonost. Sipka je v levem hornim rohu obrazovky.
Kdyz v loznici a absolutni tme cumis do zdi, tak cumis do OLEDu.
Po 10te podepisuju SSD a OLED jako nejvetsi gamechangery.
- havli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
1. Ano, taky jsem podlehnul trendům a pořídil jsem si NVME SSD, kde mám nainstalované hry. Výsledek - místo 30s (z HDD) se hra načte za 25s. Dokonce jsem si do OSD dal přenosové rychlosti disku - naprostou většinu času se pohybují v pár desítkách MB/s. To je fakt bomba. Ale jo, aspoň to je tiché.alienGT píše: ↑ned 24. zář 2023, 00:08 1. Prijde mi to, jako odmitani SSD, jenz maji sklon degradovat. Zustante na HDD a IPS borci...
2. Taky znate ten feel, kdyz koukate vecer na film nebo hrajete hru a prijde ztmivacka, ze?
Je to jiny, kdyz zustane pred vama sedy obdelnik a dost jine, kdyz prestanete videt display a nevidite jeho ramecek. Proc jdes do kina? Protoze tma je tma. Proc v salu nejsou okna co myslite?
2. Ne, mám rád své oči a nechci být ve 40 poloslepý, takže mám v místnosti vždy rozsvíceno Proč jdu do kina? Protože tam dávají filmy, které jinde nejsou a hlavně je tam kvalitní ozvučení. Taky to je tak trošku kulturní akce, narodíl od ležení na gauči u televize. A proč je v kině tma? Asi proto, že projektor je krapet jiná technologie a při okolním světle by tam nebylo vidět vůbec nic.
Ryzen 9 5900X ; Asus Prime X570-P ; 32 GB DDR4 3733 ; Inno3D RTX 4070 Super ; FireCuda 530 2 TB, MX500 4 TB ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
- Pepa07
- Začátečník
-
Mám zato, že sledování TV/monitoru za tmy, by nemělo oči nějak poškozovat, jen je to unavuje. Viz.: "MÝTUS: „Čtení po tmě kazí oči“havli píše: ↑ned 24. zář 2023, 09:221. Ano, taky jsem podlehnul trendům a pořídil jsem si NVME SSD, kde mám nainstalované hry. Výsledek - místo 30s (z HDD) se hra načte za 25s. Dokonce jsem si do OSD dal přenosové rychlosti disku - naprostou většinu času se pohybují v pár desítkách MB/s. To je fakt bomba. Ale jo, aspoň to je tiché.alienGT píše: ↑ned 24. zář 2023, 00:08 1. Prijde mi to, jako odmitani SSD, jenz maji sklon degradovat. Zustante na HDD a IPS borci...
2. Taky znate ten feel, kdyz koukate vecer na film nebo hrajete hru a prijde ztmivacka, ze?
2. Ne, mám rád své oči a nechci být ve 40 poloslepý, takže mám v místnosti vždy rozsvíceno Proč jdu do kina? Protože tam dávají filmy, které jinde nejsou a hlavně je tam kvalitní ozvučení. Taky to je tak trošku kulturní akce, narodíl od ležení na gauči u televize. A proč je v kině tma? Asi proto, že projektor je krapet jiná technologie a při okolním světle by tam nebylo vidět vůbec nic.
Jak již bylo řečeno, zvýšenou zrakovou námahou se zrak nezhoršuje, pouze může způsobit nadměrnou únavu či bolest očí. Čtení při špatném osvětlení tedy také nemá vliv na vnik zrakových vad." a jiné články.
- alienGT
- Začátečník
-
Total OT:
Co se vsechno clovek nedozvi o vasem soukomem zivote a pristupu k nemu v OLED SEKCI
SSD neni o load timech her prece. Dej si system na HDD a pak mi zopakuj, ze je rozdil zanedbatelny.
To jak stavis argumenty, bych se z toho pos*al. Uroven materske skoly. Pokracuj v tom, mam te o to vic a vic za hlupaka, bavis me.
Co se vsechno clovek nedozvi o vasem soukomem zivote a pristupu k nemu v OLED SEKCI
SSD neni o load timech her prece. Dej si system na HDD a pak mi zopakuj, ze je rozdil zanedbatelny.
To jak stavis argumenty, bych se z toho pos*al. Uroven materske skoly. Pokracuj v tom, mam te o to vic a vic za hlupaka, bavis me.
- durod
- Středně pokročilý
http://webosapp.club/instartdurod píše: ↑pát 22. zář 2023, 17:56
Abych nebyl OT, funguje vam servisni menu pres http://webosapp.club/instart
https://www.patreon.com/posts/68768852
Chci opet skontrolovat pocet hodin, ale nejak se nedari.
Password je 0413
Hey boys, udelejte mi pls nekdo radost a skuste to na vasi LG, jestli je chyba u mne. Fakt se nic nepokazi vstupem do servisniho menu, ani o zaruku neprijdete, c´mon.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- alienGT
- Začátečník
-
Duvod? Ja ho tam nevidim. Pokud ti jede display normalne a nemas defekty, tak proc se v tom hrabat.
- riXo
- Začátečník
No na mojej C1 sa tam uz nedostanem.durod píše: ↑ned 24. zář 2023, 11:46 http://webosapp.club/instart
Password je 0413
Hey boys, udelejte mi pls nekdo radost a skuste to na vasi LG, jestli je chyba u mne. Fakt se nic nepokazi vstupem do servisniho menu, ani o zaruku neprijdete, c´mon.
Tak by ma este zaujimalo ci TPC a GSR ostalo vypnute ako som ho menil, alebo ci mi to jeden z updatov prehodil na povodne hodnoty. V odkazoch z toho blogu pozeram, ze pisu o rolloute fixu na C2ky...
SFF1 - Ryzen 9 5900X + NH-U12A, MSI B550i, 32GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, NR200P, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF2 - Ryzen 7 2700, MSI GTX970, NR200P SFF3 - Intel i7 8700k, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF2 - Ryzen 7 2700, MSI GTX970, NR200P SFF3 - Intel i7 8700k, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- TankGeorge
- Začátečník
-
http://webosapp.club/instart odkaz ve webos app nic nedělá, takže u mě taky nefunguje
Někteří by si o víkendu měli dýchnout, než sem začnou psát =D Oled je velký a drahý. IPS za pár tisíc je furt fajn alternativa. Standardní rozměr oled je 55" a všechny nestandardní rozměry jsou za tučný příplatek, takže 42" vychází pěkně blbě a furt je to moc velké pro položení na stůl. Momentálně jsou displeje 4k, nebo nějaký 21:9 curved bazmeky 3440x1140 = taky ne volba pro každého.
Další problém je televizní alchymie s připojením k PC a rozhejbáním VRR. U LG už to pěkně funguje od CX řady, ale taky jim to trvalo 3 roky updatů a C8/C9 early adopters asi nadšení nebyli. U jiných výrobců je to furt katastrofa (Sony, Samsung).
Imho oled se opravdu chytne až budou na trhu 1440p 165Hz+ monitory normální velikosti plug&play cenově 10-15tis. Teď si koupíš 55" LG a...
- musíš to dát na zeď a mít nějaký spešl pojízdný stůl
- musíš si vyřešit světlo v místnosti kvůli odrazům
- dlouhý HDMI kabel na 4k/120 HDR10? good luck
- musíš hacknout servisní menu na vypnutí agresivního ABL, což u některých modelů asi už ani nejde
- atd atd ... prostě není to BFU friendly a dlouho nebude
Někteří by si o víkendu měli dýchnout, než sem začnou psát =D Oled je velký a drahý. IPS za pár tisíc je furt fajn alternativa. Standardní rozměr oled je 55" a všechny nestandardní rozměry jsou za tučný příplatek, takže 42" vychází pěkně blbě a furt je to moc velké pro položení na stůl. Momentálně jsou displeje 4k, nebo nějaký 21:9 curved bazmeky 3440x1140 = taky ne volba pro každého.
Další problém je televizní alchymie s připojením k PC a rozhejbáním VRR. U LG už to pěkně funguje od CX řady, ale taky jim to trvalo 3 roky updatů a C8/C9 early adopters asi nadšení nebyli. U jiných výrobců je to furt katastrofa (Sony, Samsung).
Imho oled se opravdu chytne až budou na trhu 1440p 165Hz+ monitory normální velikosti plug&play cenově 10-15tis. Teď si koupíš 55" LG a...
- musíš to dát na zeď a mít nějaký spešl pojízdný stůl
- musíš si vyřešit světlo v místnosti kvůli odrazům
- dlouhý HDMI kabel na 4k/120 HDR10? good luck
- musíš hacknout servisní menu na vypnutí agresivního ABL, což u některých modelů asi už ani nejde
- atd atd ... prostě není to BFU friendly a dlouho nebude
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- alienGT
- Začátečník
-
Drahý pro tebe neznamená drahý pro všechny. 2 týdenní plat není zase tolik, za to, co to nabidne si myslím.
Ne, fakt nesrovnavej OLED a IPS.
Mel jsem oba a nikdy, tim myslim nikdy bych na IPS zpatky nesel.
42" OLED koupis za 25K, to jak to umistis na stul je tvuj problem. Nekteri mame na to dost prostoru a to, ze ty ho nemas, tak bych z toho nedelal univerzalni soudy s patentem na rozum. Opet to samy dokola. Jeste si zaplakej, ze stary IPS je na kancl lepsi, to jsem tu dlouho neslysel.
5m za Alzy za par kacek a neni problem, takze i tento argument je plochej, jak prsa korejske sprinterky.
https://www.alza.cz/alzapower-alucore-p ... 05.htm?o=2
Dale k tem tvym 165Hz. PG329Q byl pri 175Hz vic rozmazanej, nez 120Hz OLED. To jak soudite něco, co jste v životě neměli nebo ani neviděli je super.
Asi napíšu do Buggati, ze Chiron není kdo ví co, ac jsem nikdy neseděl ani v GT-Rku.
42" OLED koupis za 25K, to jak to umistis na stul je tvuj problem. Nekteri mame na to dost prostoru a to, ze ty ho nemas, tak bych z toho nedelal univerzalni soudy s patentem na rozum. Opet to samy dokola. Jeste si zaplakej, ze stary IPS je na kancl lepsi, to jsem tu dlouho neslysel.
5m za Alzy za par kacek a neni problem, takze i tento argument je plochej, jak prsa korejske sprinterky.
Dale k tem tvym 165Hz. PG329Q byl pri 175Hz vic rozmazanej, nez 120Hz OLED. To jak soudite něco, co jste v životě neměli nebo ani neviděli je super.
Asi napíšu do Buggati, ze Chiron není kdo ví co, ac jsem nikdy neseděl ani v GT-Rku.
- durod
- Středně pokročilý
Takze servisni menu jiz nejde vyvolat pres odkaz...
Jinak agresivni ABL je u novych rad C1/C2 vyresene pres firmware, u CX a starsich pravdepodobne ne - ja to prave menil pres servisni menu a zatim se nezda, ze by to fixli zpatky, ale jinak nez pres amazon ovladac to neskotroluji(i kdyz je tam jeste jiny navod - Unlock ALL your LG TV settings with ColorControl app + New Tweaks (Windows), ale nechce se mi s tim srat, TV nemam napojeny na PC)
Jinak agresivni ABL je u novych rad C1/C2 vyresene pres firmware, u CX a starsich pravdepodobne ne - ja to prave menil pres servisni menu a zatim se nezda, ze by to fixli zpatky, ale jinak nez pres amazon ovladac to neskotroluji(i kdyz je tam jeste jiny navod - Unlock ALL your LG TV settings with ColorControl app + New Tweaks (Windows), ale nechce se mi s tim srat, TV nemam napojeny na PC)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys možná nebyl taky snadno triggered, tak by sis všimnul, že to píšeš člověku, kterej má v podpisu uvedeno LG CX ...a evidentně píše o rozšíření OLEDu mezi masy z pohledu běžnýho BFU.alienGT píše: ↑ned 24. zář 2023, 13:06 Drahý pro tebe neznamená drahý pro všechny. 2 týdenní plat není zase tolik, za to, co to nabidne si myslím.
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- BL!zZard
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak čekejte někteří 10 let, já si OLED po 3 měsících požívání nemohu vynachválit a už bych k IPS, nedejbože VA, nešel. Respektive jako 2. a 3. monitor vedle ano, ale ne jako hlavní a to ho i používám jako pracovní. Viz moje vlákno vedle. A koukám, že s novými firmware je většina OLED stále lepší a lepší a jen pilují technologii.
AMD RYZEN 7 9800X3D @ PBO2 + ALF II 240 | ASUS ROG STRIX B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY Beast 64GB (2x32) @ 6000MHz, CL30 | Kingston KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! Pure Base 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27" LG Display
HTC Vive Pro 2
https://www.3dmark.com/3dm/123162764 25608 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
HTC Vive Pro 2
https://www.3dmark.com/3dm/123162764 25608 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
- Pinďoureček
- Začátečník
@durod: https://www.patreon.com/posts/77041300 Na 48CX funguje parádně. Díky moc.
7800X3D CO-30/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 1807 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
- zombux
- Odborník PCT
koukám na OLED42C31. něco co bych měl vědět než tím zkusím nahradit stávající 32" 4K VA panel?
předpokládám že důležitý je koupit kvalitní HDMI 2.1 kabel, to vím.
jak moc velkej průser je lesklej displej?
předpokládám že důležitý je koupit kvalitní HDMI 2.1 kabel, to vím.
jak moc velkej průser je lesklej displej?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- satanicek666
- Začátečník
-
neni to ziadny pruser.povedal by som ze je to este lepsie jak matny displej.hlavne je aby si pred obrazovkou nemal napr velke okna aby sa ti neodrazalo v monitore.take pravidlo.oled sa paradne hodi do temnejsich miestnosti a qled do svetlejsich.moj oled v popise ide na 40% jas.
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
- Riku
- Začátečník
Přesně tak, pokud nemáš za zády okno, který nejde zatemnit tak lesklý displej mi přijde "koukatelnější" ..
PS5 | LG OLED CX55