Laguje myš

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 11.

Moderátor: Loki5567

Leveler
Začátečník
Začátečník

Re: Laguje myš

Příspěvek od Leveler »

Hele donesl jsem TV a připojil jako druhej monitor přes HDMI a na TV se to neseká.. Zkusím ještě tování nastavení monitoru tedy
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Takže po resetu monitoru se myš neseká.... Jakmile dám reset PC, tak se myš začně sekat...Musím dát znovu reset monitoru..

Vadnej monitor???
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Tak PC se ani nemusí resetovat.Stačí jen vypnout monitor a zapnout a hned se seká myš. Jakmile se provede reset monitoru tak ok a myš se neseká....
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Myslíte, že je tedy vadný monitor? Po uvedení továrního nastavení je vše bez lagu než dojde k vypnutí monitoru. Potom se musí zase provést tovární nastavení monitoru.

A nebo nějaké nastavení na grafice? Monitor samsung s32e590c ( staří tak 7 let )
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

pravej klik na plose > nvidia panel > zmena rozliseni -> obnovovaci frekvence je nastavena jaka, kdyz se to seka?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Takže je vadnej monitor. Připojil jsem ho k Notebooku a uplně ten stejjný problém. Lagovaní myši a po továrku monitoru ok.
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Alfajk píše: pát 6. říj 2023, 18:11 pravej klik na plose > nvidia panel > zmena rozliseni -> obnovovaci frekvence je nastavena jaka, kdyz se to seka?
Tam je 60Hz když se to seká
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

zkusil bych update firmware, pokud neni nebo to nezabere, tak vymena
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Mrknu jestli nakej firmware je dostupný
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Přijde mi pochybné, že by tohle způsoboval monitor. Nějaké jiné applikace, hry, videa (kde je náročnost na fps) se nesekají? Asi by bylo vhodné uvést, po výměně kterých komponent k tomu dochází. První bych se stejně zaměřil na usb port, jestli je to nějaké rychlejší USB a nesdílí pásmo s nějakým na přenos náročným zařízením, případně vyzkoušet přepojit na jiné porty, ale hlavně bych vyzkoušel jinou myš.
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Mám 2 měsíce nové Pc..
Vyzkoušeno i dneska na novém notasu a stejný problém.
Včera jsem připojil PC na TV a vše ok.
Dokonce toto zlobilo i na starém PC jen jsem to nak neřešil protože jsem si mysel, že to už nedává HW.

Všechny USB porty,, DP výstupy, HDMI výstupy, myšky vyzkoušeny. Vše furt stejné dokud se nedá tování nastavení, takže jsem došel k názoru že je KO.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ve chvíli kdy se to seka, jede monitor furt 60Hz a obraz ma 60 fps? nastaveni monitoru muzes porejpat skrze tenhle nastroj https://www.monitortests.com/forum/Thre ... tility-CRU
Leveler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leveler »

Jako všude se to tváří jako 60Hz, ale video se necuká.Vypadá to jak kdyby byl v monitoru nákej bug a nedokázal zobrazit video co jede třeba na 24FPS a okolní win prostředí na 60hz a pak se tam myš prolaguje někde mezi. A po resetu nastavení monitoru to jede dobře - Drivery jsou rok 2015 ( novejší nejsou )

Kdybych včera nezkusil tu TV a dneska ještě nepřipojil ten notas k monitoru tak bych se furt placal dokola. Na tom notasu to bylo uplně stejné.

Ale celkově mě ted PC příde klidnější. Teplota CPU byla v IDLE cca 39-40 a ted je 35-36, ale je možný jak se vypínal ty USB a PCIE že to nekde něco zlepšilo:) Celkově ty teploty při hraní jsou nižžší. Třeba se ty Hz monitoru v tom LAG stavu nak tloukly s PC a taky to trochu zatěžovalo PC.
Odpovědět

Zpět na „Windows 11“