Zdravim vsechny,
mam nasledujici problem. Asi pred tydnem se mi zniceho nic zacal vypinat vetracek na chladici CPU. Kdyz zapnu pocitac tak se vetrak zapne, po chvilce se vypne a teplota procesoru zacne splhat vzhuru, az dosplha tak na 50 stupnu vetrak se zase zapne a CPU o par stupnu ochladi, asi tak na 45. Pak se zase vypne. Predtim sem mel teplotu CPU normal na 35 stupnich a vetracek stale bezel, na nejnizzsich otackach (asi 1500) ale bezel.Ted se mi nezapne ani pri 45 stupnich. Nevite cim by to mohlo byt? Reseni tohoto je mi jasne (primo na zdroj) ale chtel bych vedet jestli to ma nejakou pricinu. Nikde sem nic nenastavoval, nepouzivam zadny SW regulator otacek (zacalo to samo). Mam desku Transcend AKT4A a chladic s vetrakem jsou od TITANu.
Diky za odpovedi.
PROBLEM !!!!! Vypíná se mi vetrak na chladici CPU
Moderátor: morke
- Radys
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Radys
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych ze teplotni regulaci ma
Tato deska zase tak ultra stara neni. Chladic ma teplotni regulaci, tedy pokud si nepletu pojmy a nemyslim pod pojmem "teplotni regulace" neco jineho. Kazdopadne deska ma na patici pro zapojeni ventilatoru 3 konektory, takze muze ridit otacky ventilatoru podle teploty cidla pod CPU. Nejsem si ale jisty co prene postihuje zkratka PWM.
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rekl bych ze teplotni regulaci ma
No promiň, ale desku s KT133 a SDR pamětmi rozhodně nepovažuju za moderní desku...Radys píše:Tato deska zase tak ultra stara neni.
Teplotní regulace u chladiče znamená, že je vybaven teplotním čidlem a sám si reguluje otáčky podle teploty tohoto čidla. Tato regulace pracuje nezávisle na základní desce. Ta o ní neví.Chladic ma teplotni regulaci, tedy pokud si nepletu pojmy a nemyslim pod pojmem "teplotni regulace" neco jineho.
To se šeredně mýlíš.Kazdopadne deska ma na patici pro zapojeni ventilatoru 3 konektory, takze muze ridit otacky ventilatoru podle teploty cidla pod CPU.
PWM znamená "pulsní šířková modulace"; jde o způsob víceméně bezztrátové regulace výkonu.Nejsem si ale jisty co prene postihuje zkratka PWM.
Proto se ptám, jestli má chladič svojí vlastní teplotní regulaci, protože jsem přesvědčenej, že jí deska nemá. No a k čemu mi to bude ? Potřebuju vědět, jestli dělá problém regulace chladiče. V případě že ne (větrák jí nemá), bude nejspíš buď někde špatný kontakt, nebo ten větrák prostě začíná odcházet...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou