Cities: Skylines II

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Cities: Skylines II

Příspěvek od Epidot »

Názory a zkušenosti s Cities Skylines 2 sem.
Za mě osobně jó, ale až tak po pár pořádných patchích a nějakém tom DLC.
Recenze lidí nejsou kdo ví co, zatím tedy nic moc, což jde v podstatě jen za devs a optimalizací hry. Takže zlepšení lze očekávat.
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Re: Cities: Skylines II

Příspěvek od TankGeorge »

Jako co napsat k městské budovatelské strategii? Kdo má rád žánr, tak CS je top zástupce v žánru a CS2 je dobré pokračování. Pro lidi, kteří tuhle hru neznají a chtějí si stavět město, protože někde viděli cool youtube video, tak opatrně, je to defacto simulátor žánr se vším co k tomu patří - stejně jako třeba letecký simulátor. Hezky se kouká, jak někdo zkušený lítá, ale když si pak jako noob hru zapnete, tak musíte vložit mnoho hodin do učení, jak ji vlastně hrát a nastavit. O nějaké instantní zábavě nemůže být řeč.

Hra je v gamepassu, tak si ji mužete na 14 dní vyzkoušet "zdarma". O optimalizaci je těžké se bavit klasickou optikou. Původní Cities Skylines měl mod, který rozšiřoval grafické možnost nad "Ultra" a stylově se ta nastavení jmenovala předposlední "Good Luck" a poslední "Good Bye" ... takže 4090ka v CS2 prostě padne na prdel, když tam všechno osolíte.
V advanced options jsou šílené položky, které nikdo nikde netestuje a nerozebírá a které u jiných her v options jen tak nenajdete... LOD teselace, přesnost per pixel na GI či AO, počet denoise pass, mipmaps bias. Ještě jsem teda neviděl adekvátní rozbor nastavení a určitě se to dá nastavit v dobrém poměru kvalita/výkon, takže brekot o špatné optimalizaci mi přijde k ničemu. Já to neřeším, protože a) 4090 b) klidně to budu hrát ve 40FPS, to k těmhle hrám tak nějak patří.

Hru jsem si zkusil v game pass, chtělo to dost trpělivosti, než mě chytla, ale teď jsem ji koupil na Steamu a k jedničce už se nevrátím. Mám v jedničce stovky hodin, celou jsem ji zmodoval, upirátil datadisky ehm, moje dojmy zatím:

- Dvojka nemůže konkurovat množstvím obsahu s jedničkou a jejíma 10+ DLSs. V základu má ale dvojka pořád mega obsahu a nepůsobí chudě ani náhodou.
- Dvojka vypadá mnohem lépe, protože je vyladěná na realistický look. Jednička by se musela šíleně omodovat, aby z ní šel dojem, jako ze dvojky. Hlavně vzájemné proporce jsou někde úplně jinde.
- Realistickému dojmu hodně napomáhá prostředí a počasí, které konečně vypadá "normálně" proti příšerné jedničce.
- Dvojka má z fleku lepší mechanismy a víc to dává smysl v rámci simulace a nějaké logiky fungování města. Velký posun v QoL a zároveň jdou mechaniky více do hloubky a detailů. TJ hlavní důvod, proč už jednička bude pro mě nehratelná.

Ještě bych dodal, že hru vyvíjí indie Finské studio. Není to malý developer ani náhodou, ale je tam viditelně jiná kultura vývoje. Patche nejsou tak rychlé a velké změny nelze čekat. Monetizaci mají nastavenou na pravidelná DLC (1-2 rok) celkem férově naceněná dle obsahu, ale jestli chcete všechno komplet, tak se časem prohnete x)
Hra má obrovskou a pozitivní komunitu. Modeři dokázali neskutečné věci a na youtube je taky hromada kvalitních CC. Za mě pro začátek doporučuji City Planner Plays https://www.youtube.com/@CityPlannerPlays
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“