HDR

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
vinniczech
Začátečník
Začátečník

HDR

Příspěvek od vinniczech »

Čaues. Mám dotaz ohledně HDRka na monitoru. Aktivoval jsem HDR, ale hraju jen starší hry, na které používám Special K program. Vypadá to dobře, ale chci se zeptat na něco. Při zapnutí hry se monitor jakoby vypne. Prostě totál černá obrazovka, ne taková našedivělá jako když se zapíná bez HDR a potom se podsvícení rozsvítí. Ledka nezhasne. Je to jako když měníte rozlišení. Tak můj dotaz je, jestli to monitoru škodí :)
please wait... rebuilding
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: HDR

Příspěvek od madPav3L »

To mu nemůže škodit, prostě ztratí signál a pak dostane nový a i kdyby, tak co, budeš hrát bez HDR? Pitomost...
Měl jsem VA panel a teď OLED a chová se to stejně při přepínání HDR.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G602 Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

Starší hry? Jak starý? SpecialK už umí HDR i v DX9?
vinniczech
Začátečník
Začátečník

Zatím jsem zkoušel GTA 4, Doom 3 a Stronghold 2 a jde to. Jen se musí vypnout Msi afterburner nerozumí si to moc spolu

doom
https://ibb.co/QJ1HHCf
gtačko
https://ibb.co/KKpkkQP

doom neni původní grafika. Je tam Sikkmod s texturama a relief a gtačko taky omodovany. DoF, Motionblur a ty důležitý mody jako ZolikaPatch a tak
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

Doom jede v OpenGL, ne? Když jsem naposledy zkoušel SpecialK v OpenGL hře (Medal of Honor - Allied Assault), tak to automaticky bez zeptání wrapplo na DX11, tudíž HDR jelo (jen to bylo nestabilní, tak jsem to nakonec hrál v tom OGL bez SpecialK). Ale jak se to povedlo v těch GTA4, to nechápu... pokud už SpecialK newrappuje radši všechno do DX11.
vinniczech
Začátečník
Začátečník

Ano doom je Opengl, ale nevim jestli to neběží v něčem jiném přes ten program. A gtačko už mi nejde v Hdr, nevím co jsem nastavil špatně. Moc jsem si s tím hrál, jak s programem, tak s ovladačema grafiky, ale na netu píšou, že Gta 4ka má perfektní podporu toho programu. Mě to jde chvíli, ale po pár sekundách spadnou snímky a je to slow
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

Vykašli se na SpecialK, nahoď do GTA 4 DXVK a mělo by se ti aktivovat AutoHDR normálně ve Windows, pokud máš 11. Pojede to plynule a aspoň nějakým HDR.

Jinak to API by mělo ukazovat samo SpecialK, ne? Nebo ten Afterburber to ukazuje...
vinniczech
Začátečník
Začátečník

No právě, že mám Win 10.. Chtěl jsem nainstalovat kvůli Auto-Hdr Win 11, ale neumím na to nastavit bios a nechci se v tom hrabat, ale to už je do jiné kategorie
Jinak jo ukazuje to Afterburner. Ukazuje mi to DX11 u Brothers in Arms
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“