Ahoj,
vybiram polohovaci stul a hledam nejakou inspiraci a zkusenosti. V mem topu je zatim Ikea Idasen / SecretLab Magnus Pro. Na oba jsem videl vcelku dobre recenze, kde mi jde hlavne asi o stabilitu. Ackoli je to blbost Ikea ma plus za to, ze lze stul ovladat pres aplikaci, resp. lze ho napojit na smart home system a nejakou automatizaci. U SecretLabu me trochu stve "gaming" priplatek. Jeste jsem koukal na Liftor stoly, taky nevypadaji spatne.
Mohli byste se podelit o sve zkusenosti? (Ne)doporucit, zhodnotit, cemu se vyhnout? Thread ve kterem by se stoly rozebiraly jsem nenasel, tak tu z toho muzem klidne udelat nejaky takovy prehled klidne.
Diky
Polohovaci stul
Moderátor: L4mka
- MrHackCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- bonavox
- Začátečník
-
Re: Polohovaci stul
Mám už třetím rokem. Taky jsem hledal něco stabilního.
Nakonec jsem koupil Ergolutions PRIMUS + k tomu jsem si nechal od stolaře udělat desku z masivu.
Spokojenost veliká. Stabilní sice je, ale rozhodně ne tak, jako ne-polohovací (sednout bych si na něj asi netroufnul, byť v reklamách se na něm borci vozí nahoru/dolu). Dobrý je rozsah nastavení; můžu u stolu dělat v kleče na zemi, i ve stoje. Na co bych si ale při výběru dával pozor (a mě to nenapadlo, byť naštěstí mi ten vybraný sedí), dívat se jak který stůl umí vyjet vysoko. Mám 191 cm a co jsem se pak následně díval, tak ne všechny stoly umí vyjet dostatečně nahoru.
Co mě na tom stolu od počátku štve, je akorát to dotykové ovládání. Nedá se jednoduše stisknout tlačítko, aby to jelo nahoru/dolu, musí se na tom podržet prst, aby se to nejprve zaktivovalo. Zbytečné nesmysly.
Co ale vřele doporučuji si ke stolu koupit nějaké samolepící příchytky, protože těch kabelů pod deskou je brutálně hodně (a to nemám na stole nic extra; PC + monitor + klávesnici + 2 myši + audio).
Nakonec jsem koupil Ergolutions PRIMUS + k tomu jsem si nechal od stolaře udělat desku z masivu.
Spokojenost veliká. Stabilní sice je, ale rozhodně ne tak, jako ne-polohovací (sednout bych si na něj asi netroufnul, byť v reklamách se na něm borci vozí nahoru/dolu). Dobrý je rozsah nastavení; můžu u stolu dělat v kleče na zemi, i ve stoje. Na co bych si ale při výběru dával pozor (a mě to nenapadlo, byť naštěstí mi ten vybraný sedí), dívat se jak který stůl umí vyjet vysoko. Mám 191 cm a co jsem se pak následně díval, tak ne všechny stoly umí vyjet dostatečně nahoru.
Co mě na tom stolu od počátku štve, je akorát to dotykové ovládání. Nedá se jednoduše stisknout tlačítko, aby to jelo nahoru/dolu, musí se na tom podržet prst, aby se to nejprve zaktivovalo. Zbytečné nesmysly.
Co ale vřele doporučuji si ke stolu koupit nějaké samolepící příchytky, protože těch kabelů pod deskou je brutálně hodně (a to nemám na stole nic extra; PC + monitor + klávesnici + 2 myši + audio).
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- RossiR
- Začátečník
Mám 2 roky tento Liftor Vision . Stůl mi slouží k práci a je v pohybu téměř 15 hodin denně. Nevydržím tyto hodiny sedět, střídám tedy stoj a sed. Ovládání řeší panel pro tři pozice uložení výšky a časovač s upozorněním na změnu pozice. Stůl je velmi tichý, pohyb obstarávají dva motory, stojí na dvou tří-segmentových nohách a unese něco přes 100kg. Velikost desky je 1600 x 800 x 25 mm.
Na stole mám zabudované průchodky s konektory USB/C/Audio atd. včetně velké zasouvací zásuvkové věže. Toto vše se samozřejmě odrazilo na kabeláži pod deskou, tam je docela "binec" i když jsem se snažil vše nacpat do plechových koryt. Hlavní kabeláž a propojení s PC dole vedu "páteřním" organizérem, vše musí být bez jakéhokoliv omezení pohybu. Přikládám pro názornost fotografie.
Za sebe mohu jen doporučit, myslím, že jsem tu tento stůl jednou již někomu doporučoval.
Na stole mám zabudované průchodky s konektory USB/C/Audio atd. včetně velké zasouvací zásuvkové věže. Toto vše se samozřejmě odrazilo na kabeláži pod deskou, tam je docela "binec" i když jsem se snažil vše nacpat do plechových koryt. Hlavní kabeláž a propojení s PC dole vedu "páteřním" organizérem, vše musí být bez jakéhokoliv omezení pohybu. Přikládám pro názornost fotografie.
Za sebe mohu jen doporučit, myslím, že jsem tu tento stůl jednou již někomu doporučoval.
- RossiR
- Začátečník
Dnes jsem narazil i na variantu (úpravu) ovládání stolu od SonOffu přes HA:
Connect Adjustable Desks to SONOFF 4CHPROR3 and Home Assistant
Connect Adjustable Desks to SONOFF 4CHPROR3 and Home Assistant