Ahoj,
Mám notebook Lenovo Legion Pro 5, který má k sobě 300w napájecí monstrum.
Zajímalo by mě, zda jde použít nějaký menší napájecí zdroj, který by třeba notebook napájel hrozně pomalu, ale na cesty by byl lepší, protože by byl menší.
Zkoušel jsem se starším zdrojem od Lenova s výkonem 135W a po zapojení na notebooku bliká dioda, že se nabíjí, ale ve windows se hlásí, že se nenabíjí.
Poraďte prosím
Děkuji
Výkoný notebook s menším napájecím zdrojem
Moderátor: Don
- Martin Gula
- Začátečník
-
- martin333
- Nováček
-
Re: Výkoný notebook s menším napájecím zdrojem
Ahoj,
na Lenovo forum to už někdo řešil:
https://forums.lenovo.com/t5/Gaming-Lap ... 429?page=2
Defakto došli k závěru, že bud můžeš zkusit ho nabíjet přes USB C pomocí nabíječky s PD, ale díky tomu, že spotřeba je větší, než co se zvládne přes to PD nabít, tak ten notebook nesmíš při nabíjení tímto způsobem používat a musí být zřejmě vypnutý.
Další možnost je zkusit jiný 135W adaptér, někdo tam píše, že mu to s ním funguje, když ztlumí jas
na Lenovo forum to už někdo řešil:
https://forums.lenovo.com/t5/Gaming-Lap ... 429?page=2
Defakto došli k závěru, že bud můžeš zkusit ho nabíjet přes USB C pomocí nabíječky s PD, ale díky tomu, že spotřeba je větší, než co se zvládne přes to PD nabít, tak ten notebook nesmíš při nabíjení tímto způsobem používat a musí být zřejmě vypnutý.
Další možnost je zkusit jiný 135W adaptér, někdo tam píše, že mu to s ním funguje, když ztlumí jas
- Martin Gula
- Začátečník
-
Ahoj, tak to funguje, koupil jsem nabíječku s konektorem usb c, 100w a notebook se nabíjí přes port usb c.
Super
Super
- martin333
- Nováček
-
Super, můžeš ho přitom nabíjení normálně používat, nebo ho musíš mít vypnutý?
- Martin Gula
- Začátečník
-
Notebook normálně používat jde, nevýhoda je ta, že když se úplně vybije, tak se přes menší napájecí zdroj nenabije a musí se použít ten velký napájecí zdroj.
Což limituje použití na delších cestách, kde hrozí, že dojde k vybytí NBT.
Což limituje použití na delších cestách, kde hrozí, že dojde k vybytí NBT.