Ktoré jádro kedy spadne sa dá zistiť pomerne lahko cez Event Viewer, kde sa da nastaviť priamo whea error a v podrobnostiach sa dá dohladať, na ktorom jádre nastala chyba. To neni až taky problém.
Problém je, to čo som si myslel už dávno a to čo tvrdí aj Gamer Nexus - celý ten algoritmus sa správa proste divne!
Predvčerom som hodil všetky jádra na -10 a celý deň spúštal kdejaké testy, hral hry, behal po nete atd. a samozrejme bez chyby
Ubral som na -15 a ten istý scenár - 20 zase bez jediného problému a -25 takisto bez jedinej chyby. Tu by som už čakal, že nastanu problémy po chvíli, ale nie! Skúsil som ešte -26 na všetky jádra a opať nič!
Lenže to nič sa nedeje ani v score na Cinebench, ani Time Spy CPU a ked pozorujem frekvencie všetkych jádier, takisto bez zmeny, hoci bežím na -26. Všetko som to vypol a nechal na deffaulte a svete div sa, tie isté hodnoty, frekvencia aj skore
Jediný nárast výkonu zaznamenám, ak zmením aj hodnoty EDC, TDC. hlavne teda EDC, pretože na miesto 95A si zoberie okolo 110A a skore je v oboch prípadoch vyššie zhruba o 300-350 bodov, ale aj teplota CPU je vyššia, čo som nechcel. Hlavne som teda rátal, že offsetom sa mierne zvýši frekvencia pre všetky jádra a zároveň klesne teplota, ako to vačšina ludi udáva, že maju mierne vyšši výkon a o 10 stupnov išli teploty dolu. Mne sa nehýbu teploty vôbec, nech nastavím čokolvek, okrem toho zvyšenia prúdu.
Všetko je nastavené správne a je toho po nete popísaného dosť, ale na mojej doske sa to správa nejak inak. Bud už najlepšie výsledky podáva priamo v automatike, alebo ignoruje moje nastavenia. Tak a teraz skús niečo nastavovať, ked si to robí evidentne čo chce
Inak Ryzen Master mi napísal hodnoty -15 -21 -27 -12 -16 -13 -17- 18. na nete je tiež dosť dôkazov, ako vačšina tých hodnôt nezodpovedá ani približne.
A mimochodom, áno, frekvenciu tam možete capnúť rovno 200Mhz, pretože tie vaše 50mhz kroky nemajú žiadny zmysel. Hodnota cpu clock overdrive nehovorí nič o tom, že cpu musí držať túto frekvenciu! Hovorí len to, že algortimus celého PBO má dovolené ísť o 200Mhz vyššie, nie, že musí. je to ekvivalent posuvníku v AMD ovládačoch pre grafiku, kde sa capne frekvencia kludne na max, hodnotu, akú ten posúvnik ponúka, napr. 5000Mhz s tým, že boost po úprave voltáže bude mať možnosť ísť do hodnoty, pri ktorej ho zastaví limit spotreby. ta hodnota je len možnosť - hej, grafika, ked budeš môcť, môžeš ísť dalej až kým ta nezastaví iný limit (spotreba, napajanie, architektúra) a to isté platí aj pri CPU a oných 200Mhz!
A Python, pred moralizovaním iných si skús najprv prečítať svoju prvú povýšeneckú reakciu a od toho odvodzuj reakciu nasledujúcu.