Hledám program pro úpravu videí

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Hledám program pro úpravu videí

Příspěvek od Jey »

Hledám program (free) pro úpravu krátkých videí, jedná se o mp4 kontejner, občas mkv, ale můžu implicitvně vybrat ve všech zdrojích právě mp4.

Videa jsou do 3 minut a potřebu vždycky sestříhat 30s klipy, většinou jeden nepřerušovaný úsek, ale zkusil bych i poskládat.

Jde mi o ten střih, ale hodí se případně i nějaké efekty. Jde o videa z mobilu, kamery a OBS. Nejlépe free něco jako ten OBS.
martin333
Nováček
Nováček

Re: Hledám program pro úpravu videí

Příspěvek od martin333 »

Já ti můžu z opensource projektů doporučit Kdenlive.

Odkaz:
https://kdenlive.org/en/.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Tohle vypadá dobře, díky vyzkouším. Něco podobného (open source) pro Windows hledám.
Chafer99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chafer99 »

Z free programů na úpravu a střih není špatný VirtualDub (pro který existuje mnoho kvalitních encodérů). Většina formátů videa se dá převést ve VLC (bez ztráty kvality).
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Mně nejde o to převést, ale sestříhat (je to tam napsáno).. minimálně vystřihnout, převádět nic nepotřebuju. + nějaké ty efekty. Virtualdub samozřejmě znám, ale žádné efekty ani tranzice nenabízí uživatelské rozhraní není zrovna přívětivé. Doinstalovávat jednotlivé součásti nějakého programu se právě ideálně nechystám.
Chafer99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chafer99 »

Pro úpravu videa ve VirtualDub musíš některé formáty nejprve převést (např. ve VLC), pokud máš lepší program zdarma, OK.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Jasně, budu si stahovat dva programy a pak převádět a nakonec zjistím že ve virtual dubu nejsou přechody. Ve druhém příspěvku mám lepší program by first look.
Sasakr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sasakr »

"Clipchamp" přímo ve Windows? Stříhá to a má to pár efektů. Koukám, že z aplikace "Fotografie" už střih videa asi zmizel.
satik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Používám free verzi DaVinci Resolve (předtím jsem používal ve slevě koupený Sony Vegas) a zatím mi tam nic nechybělo a na rozdíl od Sony Vegas to nepadá každých 5 minut :D .
GPU MSI RTX 4090 Suprim X CPU AMD Ryzen 9 7950x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM G.Skill Tridentz 64GB @6000MHz CL30
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Naprosto špičkový Davinci Resolve je free.
Na Youtube je navíc hromada návodů, jak se v tom dělá, naučit se to byla otázka jednoho odpoledne
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Sasakr: Jo, ten program "Editor videa" už zmizel. Ve start menu spustí "Fotografie" a tam je upozornění, že je ke stažení jenom jako plugin přes Microsoft Store.

Děkuji všem za cenné rady, první zkusím ten Kdenlive, který je distribuovaný i jako archiv a stačí jen rozbalit do složky. Případně potom ten DaVicnice Resolve.

Jde mi o krátký střih 30s klipů ze zdroje 3min, možná doplnění hudby, volitelně přechody, nic složitého, abych se v tom ještě vyznal, tak uvidíme. Doteď jsem stříhal v OBS metodou +- se záchytem videa v okně Media Player Classic + hudba z foobar2000, což byla (pomocí klávesových zkratek) střelba od boku.
Chafer99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chafer99 »

Většinou u těchto free video editorů po nějaké době člověk zjistí, že jsou dost ořezané oproti placeným verzím (např. Davinci Resolve free nemá ani kodeky pro HW akceleraci H.264, H.265) takže, byl bych opatrný s předčasným hodnocením.
tomastimko
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomastimko »

Za mě Adobe Premiere. Není sice free, ale na střih a úpravu videí dokonalý soft. V kombinaci s After Effects silná dvojka.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

"Není sice free" je dost podstatná vlastnost. Nekradu, tak nemám x desítek tisíc na editační program určený pro střihová studia. Skončil jsem u OBS + Kdenlive.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“