Hledám program pro úpravu videí
- Jey
- Středně pokročilý
-
Hledám program pro úpravu videí
Hledám program (free) pro úpravu krátkých videí, jedná se o mp4 kontejner, občas mkv, ale můžu implicitvně vybrat ve všech zdrojích právě mp4.
Videa jsou do 3 minut a potřebu vždycky sestříhat 30s klipy, většinou jeden nepřerušovaný úsek, ale zkusil bych i poskládat.
Jde mi o ten střih, ale hodí se případně i nějaké efekty. Jde o videa z mobilu, kamery a OBS. Nejlépe free něco jako ten OBS.
Videa jsou do 3 minut a potřebu vždycky sestříhat 30s klipy, většinou jeden nepřerušovaný úsek, ale zkusil bych i poskládat.
Jde mi o ten střih, ale hodí se případně i nějaké efekty. Jde o videa z mobilu, kamery a OBS. Nejlépe free něco jako ten OBS.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- martin333
- Nováček
-
- Jey
- Středně pokročilý
-
Re: Hledám program pro úpravu videí
Tohle vypadá dobře, díky vyzkouším. Něco podobného (open source) pro Windows hledám.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Chafer99
- Začátečník
-
Z free programů na úpravu a střih není špatný VirtualDub (pro který existuje mnoho kvalitních encodérů). Většina formátů videa se dá převést ve VLC (bez ztráty kvality).
- Jey
- Středně pokročilý
-
Mně nejde o to převést, ale sestříhat (je to tam napsáno).. minimálně vystřihnout, převádět nic nepotřebuju. + nějaké ty efekty. Virtualdub samozřejmě znám, ale žádné efekty ani tranzice nenabízí uživatelské rozhraní není zrovna přívětivé. Doinstalovávat jednotlivé součásti nějakého programu se právě ideálně nechystám.
- Chafer99
- Začátečník
-
Pro úpravu videa ve VirtualDub musíš některé formáty nejprve převést (např. ve VLC), pokud máš lepší program zdarma, OK.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Jasně, budu si stahovat dva programy a pak převádět a nakonec zjistím že ve virtual dubu nejsou přechody. Ve druhém příspěvku mám lepší program by first look.
- Sasakr
- Začátečník
"Clipchamp" přímo ve Windows? Stříhá to a má to pár efektů. Koukám, že z aplikace "Fotografie" už střih videa asi zmizel.
- satik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Používám free verzi DaVinci Resolve (předtím jsem používal ve slevě koupený Sony Vegas) a zatím mi tam nic nechybělo a na rozdíl od Sony Vegas to nepadá každých 5 minut .
GPU MSI RTX 4090 Suprim X CPU AMD Ryzen 9 7950x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM G.Skill Tridentz 64GB @6000MHz CL30
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
case Fractal Define Torrent PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD Seagate Firecuda 530 2+4TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
- bonavox
- Začátečník
-
Naprosto špičkový Davinci Resolve je free.
Na Youtube je navíc hromada návodů, jak se v tom dělá, naučit se to byla otázka jednoho odpoledne
Na Youtube je navíc hromada návodů, jak se v tom dělá, naučit se to byla otázka jednoho odpoledne
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Jey
- Středně pokročilý
-
Sasakr: Jo, ten program "Editor videa" už zmizel. Ve start menu spustí "Fotografie" a tam je upozornění, že je ke stažení jenom jako plugin přes Microsoft Store.
Děkuji všem za cenné rady, první zkusím ten Kdenlive, který je distribuovaný i jako archiv a stačí jen rozbalit do složky. Případně potom ten DaVicnice Resolve.
Jde mi o krátký střih 30s klipů ze zdroje 3min, možná doplnění hudby, volitelně přechody, nic složitého, abych se v tom ještě vyznal, tak uvidíme. Doteď jsem stříhal v OBS metodou +- se záchytem videa v okně Media Player Classic + hudba z foobar2000, což byla (pomocí klávesových zkratek) střelba od boku.
Děkuji všem za cenné rady, první zkusím ten Kdenlive, který je distribuovaný i jako archiv a stačí jen rozbalit do složky. Případně potom ten DaVicnice Resolve.
Jde mi o krátký střih 30s klipů ze zdroje 3min, možná doplnění hudby, volitelně přechody, nic složitého, abych se v tom ještě vyznal, tak uvidíme. Doteď jsem stříhal v OBS metodou +- se záchytem videa v okně Media Player Classic + hudba z foobar2000, což byla (pomocí klávesových zkratek) střelba od boku.
- Chafer99
- Začátečník
-
Většinou u těchto free video editorů po nějaké době člověk zjistí, že jsou dost ořezané oproti placeným verzím (např. Davinci Resolve free nemá ani kodeky pro HW akceleraci H.264, H.265) takže, byl bych opatrný s předčasným hodnocením.
- tomastimko
- Žlutá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Za mě Adobe Premiere. Není sice free, ale na střih a úpravu videí dokonalý soft. V kombinaci s After Effects silná dvojka.
- Jey
- Středně pokročilý
-
"Není sice free" je dost podstatná vlastnost. Nekradu, tak nemám x desítek tisíc na editační program určený pro střihová studia. Skončil jsem u OBS + Kdenlive.