2 routery jako jedna síť
Moderátor: Don
- garage
- Nováček
-
2 routery jako jedna síť
Dobrý den
Potřeboval bych prosím poradit
Mám 2 různé typy routeru a chtěl bych se zeptat jestli je možnost aby pracovali jako jedna síť.
Přívod z internetu (DSL) mám do routeru číslo 1 ( zte zxhn h267a ) Tam mám připojený televizor ,notebook, počítač a router č.2 ( TP-Link . TL-WR741ND) na který je následně připojeno domácí datové úložiště, počítač, tiskárna, televize a notebook.
problém je v tom že věci, které jsou připojeny na router číslo 2 nelze vidět v zařízeních připojených na routeru číslo 1.
dokáže mi prosím tady někdo stručně poradit aby to fungovalo jako jedna společná síť? (pokud je to teda možné)
předem se přiznávám že o tom vím zhruba jako mravenec o vesmíru a internetu bych se rád zeptal, ale nevím na co se ho zeptat přesně aby mi dal odpověď kterou hledám.
předem děkuji za každou radu.
Potřeboval bych prosím poradit
Mám 2 různé typy routeru a chtěl bych se zeptat jestli je možnost aby pracovali jako jedna síť.
Přívod z internetu (DSL) mám do routeru číslo 1 ( zte zxhn h267a ) Tam mám připojený televizor ,notebook, počítač a router č.2 ( TP-Link . TL-WR741ND) na který je následně připojeno domácí datové úložiště, počítač, tiskárna, televize a notebook.
problém je v tom že věci, které jsou připojeny na router číslo 2 nelze vidět v zařízeních připojených na routeru číslo 1.
dokáže mi prosím tady někdo stručně poradit aby to fungovalo jako jedna společná síť? (pokud je to teda možné)
předem se přiznávám že o tom vím zhruba jako mravenec o vesmíru a internetu bych se rád zeptal, ale nevím na co se ho zeptat přesně aby mi dal odpověď kterou hledám.
předem děkuji za každou radu.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Re: 2 routery jako jedna síť
Propojíš routery pomocí LAN portů (na druhém routeru nevyužiješ WAN port) a to je vše.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- LukášST
- Začátečník
-
Kabel z routeru c.1 pripoj do libivolne zlute zdirky, ja zapojuji nejblize k modre. A zbyle zarizeni na routeru c.2 take zapojuj do zlutych zdirek. Router se bude sam od sebe bez jakehokoliv nastaveni chovat jako switch.
Pokud mas vic zarizeni nez mas portu na routeru c.2 nezbyva nez koupit switch pro pocet tvych zarizeni + 1port jako privod a pripadna rezerva do budoucna
Kolik tech veci jde pres wifi?
Wifi jsem nastavoval vzdy tak aby obe mely shodne ssid, heslo a router c.2 mel vypnute dhcp.
Pokud mas vic zarizeni nez mas portu na routeru c.2 nezbyva nez koupit switch pro pocet tvych zarizeni + 1port jako privod a pripadna rezerva do budoucna
Wifi jsem nastavoval vzdy tak aby obe mely shodne ssid, heslo a router c.2 mel vypnute dhcp.
- garage
- Nováček
-
Super Díky moc .... celou dobu jsem používal LAN- WAN ... možnost LAN-LAN mě nenapadlo že i takhle to může fungovatLukášST píše: ↑sob 3. úno 2024, 00:33 Kabel z routeru c.1 pripoj do libivolne zlute zdirky, ja zapojuji nejblize k modre. A zbyle zarizeni na routeru c.2 take zapojuj do zlutych zdirek. Router se bude sam od sebe bez jakehokoliv nastaveni chovat jako switch.
přes wifi jdou jen telefony a občas notebook.
ještě dodám že
musel jsem ho pak restartovat do tovarniho nastavení, dát stejné jméno a heslo a až pak vypnout DHCP. sice se teď neumím dostat do nastavení routeru č.2 (nefunguje žádná ip a ani program pro nastavení routeru) ale bez toho se obejdu . důležité pro mě je že to funguje.
- nou
- Začátečník
-
Pravdepodobne je ten druhy router teraz na inom rozsahu. Teda prvy router a cela siet je na 192.168.0.X a ten druhy router je na 192.168.1.X. Urcite niekde v nastaveni toho druheho routera je niekde aku staticku IP ma pouzivat.
- Jey
- Středně pokročilý
-
No to jo, ale když se tam nepřipojí... Mělo by to být uvedené v manuálu. Ale nejčastěji 192.168.1.1, 192.168.0.1. Pak stačí nastavit příslušnou IP a masku podsítě na PC.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- LukášST
- Začátečník
-
Do routeru c.2 tohle se mi taky stalo..
Nevim jestli jsem tenkrat pres ipscan dohledat ip adresu routeru a nebo si pripojil samotny router naprimo na do ntb a nastavil si rucne ip a pripojil.
Je dost mozny ze udelat reset jeste jednou a dat mu pevnou IP v rozsahu tve site
Ale jak pises, uz jsem do toho nastaveni routeru nikdy nemusel.
Bezi to takhle u nasich na baraku asi 4roky a nevim o tom..
Nevim jestli jsem tenkrat pres ipscan dohledat ip adresu routeru a nebo si pripojil samotny router naprimo na do ntb a nastavil si rucne ip a pripojil.
Je dost mozny ze udelat reset jeste jednou a dat mu pevnou IP v rozsahu tve site
Ale jak pises, uz jsem do toho nastaveni routeru nikdy nemusel.
Bezi to takhle u nasich na baraku asi 4roky a nevim o tom..
- Jey
- Středně pokročilý
-
Pokud jsou sítě v jiném rozsahu, tak IP Scanner pochopitelně nic nenajde.
Není potřeba nic nikam přepojovat, stačí jen zjistit default IP adresu routeru a podle toho nastavit IP adresu a masku podsítě ze stejného rozsahu na PC (pro potřebu konfigurace).
Switchi je to jedno, ten obě zařízení "spojí".
Není potřeba nic nikam přepojovat, stačí jen zjistit default IP adresu routeru a podle toho nastavit IP adresu a masku podsítě ze stejného rozsahu na PC (pro potřebu konfigurace).
Switchi je to jedno, ten obě zařízení "spojí".
- zlobaTH
- Začátečník
-
JA som tak mal kedysi hlavny DSL router a na nom zavesene 2 routery, kde boli pripojene v Lan zdierkach. V nastaveniach nastavenie pevnej IP adresy v rozsahu prveho routru, vypnut DHCP ( manazuje hlavny router) a na kazdom routri nastavit ten isty nazov siete, hesla a rozdielny kanal. Na 2 poschodovy barak som mal signal vsade a nebol problem s bojom, kedy pripojit na ktoru wifi. A dali sa aj manazovat v ramci siete, ci uz po kabli ( PC) alebo mobilom/tabletom
Nejake info mas aj tu: viewtopic.php?p=9523929#p9523929
Nejake info mas aj tu: viewtopic.php?p=9523929#p9523929
PC1 : CPU: R5-3600 GPU: Rtx2060 6GB RAM DDR4 2x16GB 3200MHz MB ASUS TUF B550 PLUS
PC2 : CPU :I5-3470 GPU: GTX1050 Ti 4GB RAM DDR3 2x4GB 1600MHz MB: ASUS P8B75-M LX
PC2 : CPU :I5-3470 GPU: GTX1050 Ti 4GB RAM DDR3 2x4GB 1600MHz MB: ASUS P8B75-M LX