Takze znovu a lepe.
Jeste jsem dal Bios do Defaultu, Flasl novou verzi, nastavil vsechny hodnoty v nem nanovo znova a dal tech 8MB v blocich. Nove screenshoty porizeny skrze HD tune. Dekuju za rady.
Myslim ze teda dle rovne cary nemam co resit A Cervenych poli tam moc taky neni ale asi oproti vam nejsem Data Hoarder.
Uz ty disky prestante tyrat kluci a ony vydrzi.
Samsung 980 Pro - stari 2 roky, 10TB zapsano. Disk zaplnen na 50%, jak je videt z benchmarku. Prvni 2 zlutaci ve speed mape
Tohle vypadá líp, než většina 990Pro, dobrý.
Týrat, netýrat, dokud ho nepotrápíš, nevíš, na čem jsi. Někdy to překvapení po letech je přesně opak toho tvého disku.
Ano jeho excelentní 1TB 980PRO když mě 2TB vychcípaly. Ale víte co, i to je možné. 1TB a 2TB vberze totiž používaj jíné NAND.
Padl tu dotaz jaké GEN5 SSD. Odpověď zní žádné. Consumer GEN5 M2 SSD jsou jeden velkej joke. Z čeho si tam vybrat? Přehřejvajících Micronů? Snad leda Seagate Firecuda 540, ale radši bych vzal GEN4 530tku. Limitem SSD je dens kvalita NAND ne controllery či rychlost PCI-E. Nemá cenu se tedy honit za GEN5, přinese to akorát větší teploty a nenažranost onoho controlleru.
Další slíbený pravidelný test po měsíci a ,,posun" mojeho disku Firecuda 530 2TB který slouží jako system disk + hry a prace sw. (aktualne volná kapacita 980GB ).
tlačí to zuby nehty pořád na strop, ta Firecuda. celkem solidní.
Bádal někdo nad hodnotou F0 v diskInfo? Některé disky tam mají roky nula, některé pomalu rostou, nastavené to mám na desítkové zobrazení.
Pro zajímavost, fleška Sandisk Extreme Pro 128GB, 4 roky+ stáří. Celou dobu zapojena do TV boxu, většinu času ležící data
// 8 stupňů opravdu nemá, při testu solidní topení //
Novej SN700 2TB nabehano 70hodin. V NASu pripojeno pres PCIe 3.0 x1 a neskutecne se porad hreje, ten zapis na me dela dojem, ze to je thermal throttling pri prekroceni 80C
Docela by me zajimala krivka, kde na ose X je teplota bunek a na Y je degradace. Nad 50st tu musi jit dost strme vzhuru.
Tohle se podle meho porad podcenuje a proto to lidem odumira. Disk, co jede bezne 60st a vice je pro bunky Holokaust.
Tohle je ale úplně nový disk. Navíc není aktivní speedmap, je to tedy přímo stav poškození bloků? Hoď sem i CrystalDisk Info, nejlépe zobrazení v desítkové soustavě.
Dále to jede 3.0@1 nároky na chlazení skoro žádné. Jak je to uložené v tom NASu, chladí se to aspoň tak nějak??