Jak dostat internet na druhý objekt?
Moderátor: Don
- Bamboochi
- Nováček
-
Jak dostat internet na druhý objekt?
Zdravím,
potřeboval bych poradit jak dostat internet z jednoho objektu na druhý.
Mám dům na kterém je internet je v něm router, který dosáhne v pořádku až k druhému objektu (dílna). Ovšem po vstoupení do ní signál už není (silné zdi). Takže bych potřeboval ten signál nějak zachytit venku a přenést ho po ethernetu dovnitř do dílny a tam si udělat další router. Čím se ale takovej signál chytá aby mi ho to převedlo na ethernet? Díval jsem se na wifi extendery ale všechny jsou vnitřní a mám strach, že kdybych je zavřel do voděodolné krabice tak budou špatně chytat signál.
potřeboval bych poradit jak dostat internet z jednoho objektu na druhý.
Mám dům na kterém je internet je v něm router, který dosáhne v pořádku až k druhému objektu (dílna). Ovšem po vstoupení do ní signál už není (silné zdi). Takže bych potřeboval ten signál nějak zachytit venku a přenést ho po ethernetu dovnitř do dílny a tam si udělat další router. Čím se ale takovej signál chytá aby mi ho to převedlo na ethernet? Díval jsem se na wifi extendery ale všechny jsou vnitřní a mám strach, že kdybych je zavřel do voděodolné krabice tak budou špatně chytat signál.
- Weslo
- Středně pokročilý
Re: Jak dostat internet na druhý objekt?
Natahni si kabel
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
- Bamboochi
- Nováček
-
- zsdx
- Začátečník
-
Klasika, dve nanostationy proti sobe (a tedy dve diry do dvou zdi).
- Bamboochi
- Nováček
-
- Weslo
- Středně pokročilý
Není možnost samonosu? Jinak si o silnici nic nepsal...
segment může mít až 100m
segment může mít až 100m
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |16GB A-DATA XPG DDR4 3000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
- Bamboochi
- Nováček
-
- Ventero
- Nováček
-
Pokud nevrtat, tak vytáhnout kabel k jednotce (např. zmíněné Ubiquity) třeba oknem, vikýřem, nějakou škvírou nebo tak něco. Při nejhorším můžeš dát jednotky uvnitř těsně k oknům, pokud na sebe vidí - ten úbytek by měl být únosný, pokud se jedná o nízkodatové obslužky. V dílně vrtat lze, takže pokud se to nevidí jen skrz okna, tak vyvrtat tam a dovést kabelem a uchytit jednotku tak, aby viděla na jednotku za oknem v domě.
- Prometheus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Řeším něco podobného, 2x směrová anténa (prodávají se v sadě) a hotovo. Nicméně bez vrtání to asi nepůjde, možná mamutem.
Vždy prodávám i jinde.
- zsdx
- Začátečník
-
Vrtani neni primarne kvuli prichyceni, ale nekudy musis privest kabel.
- Weslo
- Středně pokročilý
samonos je sloup na kterým visí různé dráty přes silnice. Bez vrtání to nepůjde ani bezdrátově, ale to se pak dá zatmelit a není to vidět...případně na komíně pokud tam máš, tak to nevadí