BIOS pro karty z miningu RX 5700 XT
Moderátoři: morke, Walker1134
- souky5
- Začátečník
-
BIOS pro karty z miningu RX 5700 XT
Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli to tady už někdo neřešil narazil jsem na lidi co mají spoustu karet z RIGU prý to jsou z fabriky verze od GB mě jde o to jestli tam půjde nahrát bios pro tuto kartu níže to je jediná co měla samsung paměti ale neshodují čísla
https://www.techpowerup.com/vgabios/212 ... 192-190616
https://www.techpowerup.com/vgabios/212 ... 192-190616
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Briketa
- Začátečník
-
Re: BIOS pro karty z miningu RX 5700 XT
Jak vypadá screen z CPU-Z? Na tom obrázku je, že jsou to karty od HIS.
https://www.techpowerup.com/vgabios/214 ... 192-190616
On je ten BIOS asi stejný jako tvého odkazu na kartu GigaByte.
https://www.techpowerup.com/vgabios/214 ... 192-190616
On je ten BIOS asi stejný jako tvého odkazu na kartu GigaByte.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
NB: Dell Latitude 5510
- souky5
- Začátečník
-
Ještě ji nemám vzal jsem jednu na testy dorazí v úterý snad to nebudou vyhozené peníze. Teď koukám že se tváří jako HIS
- souky5
- Začátečník
-
Zítra vyzvedávám dám vědět kdyby chtěl někdo pomoci tak budu rád pokud se to povede rozchodit tak budou za +- 2k.
- souky5
- Začátečník
-
Tak karta je doma přikládám GPU-Z, zkoušel jsem flash ale skončil jsem na SSID mismatched nebo PN
- Jey
- Středně pokročilý
Tohle je kokotina na entou, když na tom těží a chtějí ty karty pak prodat a flashujou tam nějaký upravený BIOS, tak proč si proboha neuloží ten původní, když je to na 3 kliknutí.
Určitě se to dá nějak forcenout a zkusit tam nahrát i jiný BIOS. Otázka je, zda to zkoušet. Odpověď je určitě ne. Ani se záložní grafickou kartou.
Určitě se to dá nějak forcenout a zkusit tam nahrát i jiný BIOS. Otázka je, zda to zkoušet. Odpověď je určitě ne. Ani se záložní grafickou kartou.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- souky5
- Začátečník
-
však tohle je originální bios karta má výkon asi jako 1070 ve furmarku nejede jádro jak by mělo mám tam 1200 i když GPU-Z píše něco jiného
- Jey
- Středně pokročilý
Protože ten BIOS někdo editoval, nebo vytvářel na míru těžbě. GPU je podtaktované kvůli co nejmenší spotřebě a protože není potřeba a paměti jsou přetakované na úplné maximum.
Jinak kartu na úrovní 1070 asi nemá smysl řešit, když za 5-8k seženeš 3060-3070 nejspíš také jen z těžby.
Jinak kartu na úrovní 1070 asi nemá smysl řešit, když za 5-8k seženeš 3060-3070 nejspíš také jen z těžby.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- souky5
- Začátečník
-
tak paměti mají skoro normální hodnotu v tom problém nevidím ale bohužel sem mi nedaří ani ten bios editovat uložím původní zkoušel jsem gpu-z nebo amdvbflash v morepowertoll nastavím hodnotu 2100 jako by to mělo být v red bios editoru načtu a uložím a stejně ho nechce svině má to prý jinou velikost
- Jey
- Středně pokročilý
Jedině sehnat někoho, kdo má tu kartu, navíc stejnou revizi, v neupravené podobě. Mohli mít v BIOSu podtaktované jádro a pro přetaktování pamětí používat jen nějakou 3rd party utilitu.
- souky5
- Začátečník
-
hele na 99% je to unikátní grafika vyrobená pouze na těžbu ani techpowerup ji nezná čili to není prostě klasika... já bych potřeboval pomoc prostě s úpravou toho biosu podle mě by mělo stačit jenom nastavit jádro a pak by mohl být problém v časovaní pamětí.
- Jey
- Středně pokročilý
Já nevím jak u ATI, ale měl jsem zkušenosti s úpravami BIOSu u Nvidie před lety a vím, že prostě X krát ty úpravy software vůbec nefungovaly a hardware (grafická karta) je nebral v potaz.
Prostě se to nevyplatí. To spíš seženeš majitele karty se stejnou revizí, který ti v GPU-Z dumpne BIOS, než někoho kdo ti zdarma ve svém volném čase metodou pokus omyl upraví BIOS.
Prostě se to nevyplatí. To spíš seženeš majitele karty se stejnou revizí, který ti v GPU-Z dumpne BIOS, než někoho kdo ti zdarma ve svém volném čase metodou pokus omyl upraví BIOS.
- souky5
- Začátečník
-
jak revizí ? na techpowerup sem sehnal stejnou verzi biosu i paměti samsung ale nechce to vzít SSID mismatched nebo PN... napadá mě zkusit hiveos a tam to flashnout.
- Jey
- Středně pokročilý
Jakože GPU-Z píše revize C1 a nejspíš budou i nějaké další. Pokud ti flashovací SW hlásí rozdílné ID, tak se jedná o nekompatibilní HW a BIOS. Většina flashovacích SW má v příkazovém řádku přepínače, které forcenou a flashnou klidně i jinou verzi BIOSu. Jelikož o tom víš kulové, a ta grafika má minimální cenu, vykašlal bych se na to a vzal nějakou funkční jinou.
- souky5
- Začátečník
-
Tohle jsem zkoušel a jiný SW není na flash 5700 XT jedině ten hiveos
amdvbflashWin.exe -unlockrom 0
amdvbflashWin.exe -f -p 0
amdvbflashWin.exe -unlockrom 0
amdvbflashWin.exe -f -p 0
- souky5
- Začátečník
-
nevím jak ale už mi jádro jede na 1700 a asi 40% výkonu na víc ve furmarku
- souky5
- Začátečník
-
Tak se mi to povedlo upravit pouze na úrovni SW. BIOS je originální uvítal bych někoho zkušenějšího kdo mi poradil jak to tam dostat na tvrdo.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zkus prolézt fóra, jestli se někde nenajde buď původní a už "upravený" herní BIOS, případně někoho poprosit. 

Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- souky5
- Začátečník
-
poslušně hlásím že se mi to povedlo editovat stock bios
- souky5
- Začátečník
-
Bere 180W teploty do 65st. chlazeno 2x artic P8.