nejsem zrovna nejznalejší a proto se zeptám, abyste mi ohodnotili moji sestavu, popř. poradili co a jak změnit, vyměnit, popř. upravit. U některých položek mám dotazy, u čehož si nejsem uplně jistý, jestli to je vhodná volba.
Základní deska
- Pokud to dobře chápu, tak by zde měly být i chladiče na M2 disky?
PCU
- Je to dostačující nebo tato sestava by potřebovala výkonnější PCU? Zase se mi nechce zbytečně utrácet za dražší pokud už to je opravdu zbytečné?
- Co se týče GPU nebudou se brzdit nebo bude využitý maximální výkon?
RAM
- Tyto RAMky by měly být dle mého laického přesvědčení kompatibilní s touto základovou deskou a dostačující na hraní?
- Frekvence dle parametrů MB sedí, ale můj dotaz zní když je hraniční frekvence 6 600 MHz nedojde k nějakých crashům apod., nebo je vše v pořádku?
GPU
- Chlazení je již součástí, ale mě zajímá jestli nevybrat jinou jelikož bych chtěl udělat custom chlazení popř. níže dle dotazů. Popř. to jde rozebrat a napojit na custom chlazení?
SSD M.2
- Nevím zda-li M2 disk neuvařím na hraní?
https://www.alza.cz/kingston-kc3000-nvm ... 817198.htm (hry)
Zvuková karta
https://www.alza.cz/creative-sound-blas ... 502719.htm
Zdroj
- Předpokládám, že tohle je dostačující aby utáhl tuhle sestavu?
Skříň
- Máte někdo s touto zkušenosti? Vleze se mi sem vše i s custom chlazením? Já vyloženě nejedu na design a vzhled, klidně bych zvolil levnější, důležité pro mě je, aby se vše vlezlo a fungovalo jak má, popř. bylo dostatečné funkční vzduchové chlazení. Takže bez průhledné bočnice bych klidně koupil i jinou.
Vodní chlazení
Tady nemám vůbec tušení co všechno je třeba koupit, jakou vybrat sestavu, co za kapalinu apod., aby to bylo účelné. O design mi vůbec nejde.
Další nutné doplňky?
Tady opravdu netuším co vše je ještě třeba jako teplovodivá pasta? Popř. chladiče na disky? Nějaké podložky pod chladiče? Větráky - jak moc je třeba chladit samotnou skříň pokud bych měl vodní chlazení.
Je lepší si to nechat sestavit, když jsem nikdy vodní chlazení nestavěl?
Nějaké zkušenosti se stavěním PC mám, a dokázal bych poskládat a zapojit MB s příslušenstvím, ale netroufnu si říct co se týče vodního chlazení abych udělal vše jak má být (při nejhorším youtube nebo návody z manuálu).
Poslední dotaz, co používáte za monitor na hraní, doposud mám 24,5 fullHD, vyhovuje mi to takto a když jsem hrával na větších tak jsem se ztrácel, protože obraz byl příliš veliký. Ale přemýšlím, že bych to zkusil i s větším, zase nechci přijít o FPS z důvodu extrémního rozlišení. Takže pokud můžete poradit co by se k tomuto hodilo.
Potrpím si na kvalitní grafiku u her, taktéž FPS nejméně 144Hz, takže proto jsem vybíral tak drahé komponenty. Teď mě zajímají vaše názory co si o tom myslíte. Děkuji předem všem za rady, názory a poznatky.