Jagged Alliance 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jagged Alliance 3

Příspěvek od Paul »

Je venku trojka. A je super. Za 10 dní od vydání jsem v ní nechal kolem 70ti hodin :mrgreen:
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: jagged aliance2

Příspěvek od HEAD »

Taky to hraju.Dvojku jsem nikdy nehral diky spatnymu UI a ovladani(ani jsem na to neprisel jak to ovladat)Trojka je ale zatim paradni.Moderni UI a lehky na ovladani.Prijde mi to ale trochu nevyvazeny.Sniperky jsou OP a skoro se nevyplati pouzivat nic jinyho...
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

Ja som síce odchovanec aj starých dielov (JA1 som konečne dohral minulý rok, JA2 dohrávam pravidelne), ale naskočil som teraz do trojky a som nadmieru spokojný. Legenda ako JA2 z toho asi nevznikne, ale po temer štvrť storočí sme sa dočkali hry, ktorá sa za názov Jagged Alliance nemusí hambiť. Síce ma trocha zarazili HW nároky, ale po troche ladenia v grafických nastaveniach sa to hýbe docela obstojne, a u hry sa náramne bavím. Uvidime, jak to bude pokračovať, z veľkosti mapy to vyzerá docela nadlho.

HEAD píše: úte 25. črc 2023, 17:24 Sniperky jsou OP a skoro se nevyplati pouzivat nic jinyho...
Aj v dvojke boli sniperky OP, teda aspoň spočiatku. Oproti pištoľkám a malým SMGčkam to boli konečne zbrane, ktoré sa dali použiť aj na ciele vzdialenejšie ako pár krokov, ale postupom času ich nahradili vynikajúce útočné pušky a veľké samopaly, ktoré skĺbili veľký dostrel a možnosť streľby dávkou. Tak som zvedavý, či to tu bude podobné.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Už jsem to dohrál, 88 hodin, asi nejlepší konec. Je to boží, 9/10 a těším se na datadisky nebo pokračování.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Je tam naka lepsi sniperka nez dragunov?Jsem vybavil 4 zoldaky temahle puskama a davam 99% vse na 1 ranu do hlavy.Jsem se koukal na netu na nejlepsi zbrane a prej je lepsi winchester puska, ale zatim me nepresvedcila.O 6 mensi dostrel a daleko mensi modovatelnost vcetne absenze trojnozky.
Nasel jsem i tu zlatou pusku s 50dmg, ale ta se musi prebijet po kazdem vystrelu a ta se mi zda nahovno.
Jinak moje taktika co pouzivam:Muj custom zoldak se stealth a nozem na zacatku projde celou mapu a vynda nozem vsechny co to jde a zbytek dam sniperkama na 1 ranu do hlavy.Vetsinou spotreba munice cca 5 naboju na mapu :D
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Mam jeste dalsi dotaz:Vyplati se mit vic jak 1 tym?Mam cca 600k penez a zatim jsem pouzival jen zakladni tym zoldneru.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Měl jsem minimálně dvě lepší sniperovky než Dragunov, mám dojem že se jmenovaly M82, což je antimaterial rifle co prostřelí cokoliv a grizzly s ní dělal furt damage kolem 120ti, a pak PSG (nebo nějaký jiný tři písmena, nevybavuju si přesně).

A mám dojem že i M24 byla lepší než dragunov, ale tam to bylo těsný.
A jinak já měl na konci tři grupy merců, dvě placený a jednu free, stejně mi zbyly tři a půl mega na účtu a nebylo za co to utratit.
Ale hrál jsem na tu standardní obtížnost, na ty další by asi byla s prachama větší nouze.

Ta hra mě tak bavila že i po 88 hodinách mám chuť si jí dát na těžší obtížnost a snad i toho ironmana znova :)

HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jagged Alliance 3

Příspěvek od HEAD »

Heh hraju a vse je v pohode a najednou po questu refugee camp se uplne vsechno rozesralo.Na mape se objevilo asi 20 jednotek elitnich vojaku s full armorem a zacali zabirat doly...Celkem sranda... :-D
Doporucuju ten quest uplne ignorovat a vybavit si minimalne 3 squady na max a teprve pak se do toho pustit pac to je uplna kokotina co se zacne dit.
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

HEAD píše: pát 4. srp 2023, 21:44 Heh hraju a vse je v pohode a najednou po questu refugee camp se uplne vsechno rozesralo.Na mape se objevilo asi 20 jednotek elitnich vojaku s full armorem a zacali zabirat doly...Celkem sranda... :-D
Doporucuju ten quest uplne ignorovat a vybavit si minimalne 3 squady na max a teprve pak se do toho pustit pac to je uplna kokotina co se zacne dit.
jenomze, doly nemaji neomezene zdroje a tobe zacnou postupne dochazet penize, v ramci pribehu je to tak naskriptovane schvalne, ze na tebe najedou elitni komanda a vsechno ti zaberou a ty jedes jakoby od znova, navi se mi zda, ze to ani o moc prodlouzit nejde, ze v urcite casti se proste dozvis nejaky informace a tohle se stane bez ohledu na to jestli udelas nejaky quest nebo ne, ta hra na tebe podle me takhle cekat nebude

jinak dragunov je zakladni sniperka, lepsi je temer cokoliv jineho, treba m24, nebo nejaka varianta od HK, jakakoliv puska zapadni produkce, protoze bude mit minimalne lepsi moznosti upgradu, uplne bezkonkurencni jsou pak lehke kulomety diky overwatch mechanice, ale na vyssich obtiznostech je problem s munici, nenachazis tolik naboju
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pinďoureček »

Výborný nástupce JA2. Odehráno 80 hodin a ještě se ni mi nechce jít na A20. Hraju na nejtěžší, ale využívám mody (Expendables, doly, větší úpravy zbraní, zvýšená milice na 20).

Nejlepší zbraně se mi jeví Minimi a FN-FAL. Vše s průbojnými 7.62.
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

Ja se k tomu dostal az ted a po cca 20 hodinach za me dobry.
Musim kouknout na nejaky mody - hlavne opravovani, leceni a trening milici bych rad automatizoval.

Btw hraje to nekdo ve 4k rozliseni? Ja zkousel 1440p, ale 1080p za me lepsi.

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

Hraji ve 4k, vypadá to výborně.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
TomasX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomasX »

Dá se udělat jednotka z členů co jsou zadarmo (bez žoldu) a pak na dohrání nejsou v podstatě žádné doly a milice potřeba.
A top jsou podle mě sniperky.
V pohodě vyčistíte většinu map aniž by vás vůbec někdo viděl.
A zbytek kosíte z takové vzdálenosti kdy se protivník stejně netrefí.
sajty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sajty »

Hra je to super, asi ale jenom prvních cca 5 hodin, pak je to brutálně repetitivní a vlastně jsem to dohrával jenom z povinnosti.

Jinak ano, sniperky jsou meta.
GIGABYTE B650 AORUS PRO AX | Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15 chromax.black | SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G | Kingston 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY Beast Black EXPO | Kingston KC3000 NVMe 1TB + ADATA LEGEND 800 NVMe 1TB | MSI MPG A1000G PCIE5 1000W | be quiet! SILENT Base 802 | AOC Q27G2S/EU Gaming + Viewsonic XG2405 | CZC.Gaming Tiefling | ZOWIE S1-C | Razer Blackshark V2 | DXRACER OH/WY103/N
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Na steamu je za půlku, tak jsem neodolal a jsem nadšenej. Odehráno cca 10 hodin, zatím bez modů. Uvažoval jsem, že nahodím hned zobrazování procent na zásah, ale vlastně mi to bez toho přijde lepší, alspoň mě to tak nesere jak xcom, kdy půlku času s 95% to jde mimo. Poslední misi jsem hrál tu opuštěnou rezidenci s "duchem" a to byla teda celkem frustrace a save scumming, nevim jak jinak jsem to měl projít..
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Vivec píše: pon 22. dub 2024, 10:23 Poslední misi jsem hrál tu opuštěnou rezidenci s "duchem" a to byla teda celkem frustrace a save scumming, nevim jak jinak jsem to měl projít..
potrebujes borce, co ma vysoky wisdom a vybusniny, napr. Barry, pak budes schopny ty miny v cas detekovat a rovnou deaktivovat
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no já čekal, že bude stačit vysoký wisdom, to mám asi na 3 vojácích, v ostatních mapách miny najdu snadno, nečekal bych, že to musí být dohromady s výbušninama, na ty nemám nikoho

nicméně konečně jsem našel první dragunov a začínám se zbavovat kalašnikovů, největší potíž je teď munice 7,76 WP
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

tak to je divny, ze jinde je nachazis a tam ne, wisdom staci, ale kdyz mas explosion, muzes je rovnou i snadno deaktivovat, kazdopadne nevim co znamena u tebe vysoky wisdom, Barry ma 91
TomasX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomasX »

Vivec píše: pon 22. dub 2024, 15:25 nicméně konečně jsem našel první dragunov a začínám se zbavovat kalašnikovů, největší potíž je teď munice 7,76 WP
You can buy Dragunovs (with Thermal Scope!) at the poacher camp between Diamond Red and Pentagruel.

Dá se koupit opakovaně když se vrátíš po určité době zpět.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kocourmikes1 píše: pon 22. dub 2024, 16:01 tak to je divny, ze jinde je nachazis a tam ne, wisdom staci, ale kdyz mas explosion, muzes je rovnou i snadno deaktivovat, kazdopadne nevim co znamena u tebe vysoky wisdom, Barry ma 91
Nejlepší wisdom mám 89 a nenašel jsem jedinou minu, celý jsem to prošel na slepo :-D

Zkoušel jsem hledat, jestli někdo neměl stejnej problém a nic jsem nenašel. Ale co, mám to za sebou

\\edit: tak ono stačí umět číst, u wisdom je jasně napsáno, že pomáhá odhalovat skryté věci a nepřítele, zatímco u explosives je, že pomáhá odhalovat pasti a výbušniny
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“