Diablo IV

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Re: Diablo IV

Příspěvek od TankGeorge »

Napatchovali do hry hromadu ray tracingu - shadows, reflections, GI/AO. Že by důvod zkusit season 4, která už tentokrát opravdu, ale opravdu udělá z Diabla 4 kvalitní hru? X)
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nemyslim si, ze je mozny hru fixnout sezonama, tohle opravi mozna plnohodnotny datadisk s rozsahem minimalne jako RoS pro D3 a to jen kdyz sebudou opravdu snazit
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

TankGeorge píše: čtv 28. bře 2024, 05:20 Napatchovali do hry hromadu ray tracingu - shadows, reflections, GI/AO. Že by důvod zkusit season 4, která už tentokrát opravdu, ale opravdu udělá z Diabla 4 kvalitní hru? X)
Jenom RT shadows a reflections, nebo aspoň o těch píše přímo nvidia.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

TankGeorge: Z RT dve veci a pak nejaka dalsi vylepseni grafiky:
https://news.blizzard.com/en-us/diablo4 ... ay-tracing

Alfajk: S nastupem S4 toho bude opravdu hodne i pro nesezonu. Predelani itemizace, craftingu. Dalsi uber boss, predelane helltide, nejaky Pit a konecne pouzitelny Codex na aspecty:
https://www.wowhead.com/diablo-4/news/d ... hat-338169#
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Pristi tyden od 2/4 do 9/4 bude PTR, kde si kazdej muze overit vsechny zmeny. Podle pokecu u taboraku jsou dost zasadni, takze by to mohla bejt (konecne) zcela jina hra.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Na ofic webu D4 jsem zahlédl i RT AO. GI bohužel ne. Ne že by to bylo u této hry důležité. Zase když jsem naposledy hrál, tak si D4 alokovalo tolik video paměti, že s ray trackingem mám obavu, jestli 24GB nebude už málo =)
Některými změnami se snaží kopírovat crafting z Last Epoch, takže je naděje, že jednoho dne... však season 28 v Diablu 3 taky byla docela super.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Neco k pocteni vcetne dlouhych patchnotes na konci:
https://news.blizzard.com/en-us/diablo4 ... ed-to-know
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

FPS u tyhle hry vubec neresim, hlavne ze v FHD to jede naprosto plynule s rychlou reakci na ovladani i pri max RT (sestava PC1 v podpisu).
Jinak ten PTR vypada zajimave, akorat ze muzu kraftit jen minimalne kvuli velky spotrebe materialu, hlavne tech zlutych VC kterych pada malo, jeste toho budou muset hodne doladit.
Velka zmena je ze aspecty se ted pri sesrotovani legendarek automaticky ulozej do databaze odkud je pak muzete imprintovat kolikrat chcete.
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Spotrebu vs drop VC v PTR opravdu nevychytali. Zkousel sem to dva vecery a jeden sem zalozil+boostnul nekolik postav, abych vubec ten novy crafting mohl vyzkouset. Jeste teda mohli dat nekam vendora na nove unikaty, abych je mohl zkusit, protoze na farmeni bossu sem nemel cas i naladu. Upraveny frozen orb u socky se mi libil. Jinak je crafting zajimavy. Pit je takovy GR trochu jinak a docela tuhej se stoupajicima lvlama. Helltide je ted velka sranda a u toho noveho bosse se dost umiralo. Sem zvedavej jeste, jak to poladi do vydani, ale Pit plus lvl 200 summon bossove by mohly byt pekna vyzva. Snad teda upravi jeste barba, kdyz poresili HOTA a charge OP stav, tak mu ted pridali hromadu veci na tornadka, ktere jsou dost OP.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Sem tak koukal, co nasli v PTR a Blizz ma hodne co opravovat ...

Druid s bilionem damage a lehce pozapemuntym snapshotingem plus par dlasich veci:
https://youtu.be/fmTXcf8JbSc

Perma immune socka, ktere staci dva skilly:
https://www.youtube.com/watch?v=nI8Cudu ... nel=Mekuna
https://www.youtube.com/watch?v=1Nc8ccf ... l=Arccueid
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

HEAD píše: sob 6. dub 2024, 10:36 Benchmark RT https://www.pcgameshardware.de/Diablo-4 ... s-1444499/
Hru jsem na zkoušku nainstaloval minulý týden a myslel jsem, že těch 40FPS je nějaký bug, chyba, nedokončená kompilace... ale nope, 4k DLAA s ray tracingem (pouze stíny a reflections nakonec) pěkných 40FPS i na monster sestavě. Vizuální rozdíl 5% (číslo odborně vytažené z rekta). Zřejmě snad účelová antireklama na RT x) Hra tedy ve 4k běží podobně, jak path tracing Cyberpunk v DLSS quality.

Jasně, není to priorita. TJ tak jednou zkusit kampaň + HDR a pak to vypnout. Je vidět, že jen chtěli odškrtnout nějaký deal s nVidií. Plánuju season 4 zkusit za sorcku skoro po roce. Údajně se dá hra pomalu hodnotit z PTR už jako verze 1.0, takže po ročním betatestu stojí za vyzkoušení x) Hlavně už jde deaktivovat combat status text, to byl pro mě naprostý dealbreaker =)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkusil jsem zapnout RT, hra zamrzla, a pak ani nešla spustit. musel jsem ručně jít do config souboru a RT vypnout. dobrá práce :-D

(RTX 4070, poslední nvidia drivery, Win2019)
ignorelist: kremrole a dezoláti
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Rozehrál jsem si to zlehka po roční pauze zatím znova kampaň seasonal charakter. Zatím bych zmínil pár technických věcí. Nepochybně se hromada věcí zlepšila herně, technicky i QoL, ale jako co má znamenat ten start hry? o.O Točící se modré kolečko, zasekávání zvuku, černá obrazovka... jako je těžký udělat nějaký vizuálně přehledný %loading, %shader precomp bar? Ještě si při startu hra sem tam pro jistotu vystřelí FPS na 840... to jsem snad nikde neviděl. Mám to natvrdo omezené v driverech na 117, WTF.

Ray tracing viz odstavec výše... náhlé dropy na určitých místech ke 40FPS, vizuální rozdíl 0.00prd (říkám jako RT junkie). HDR funkce je tam taky asi jen na papíře. HDR je hnusně desaturované. SDR vypadá pěkně, ale nemá highlighty.
Sezona bude trvat až do srpna a chtěl bych hrát tentokrát až do endgame a ne lvl 50, jak poprvé (a posledně), tak uvidím jak si to stojí herně proti LE, PoE, D3... ale tyhle uplně basic technické faus-pax u AAAAA hry mě prostě vždycky dokážou vytočit x)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jelikzo nevychazi nic jineho, tak jsem zalozil season character, taky po roce, a zda se, ze ty uplne nejhorsi veci uz docela opravili - zasekavani mounta, dismountovani pri lootovani, autopickup craftu, mount sprint ve meste atd, zatim 17 lvl a itemizace taky vypada lepe - zrusili pulku zbytecnych afixu na zbrani a uz nepada tolik srotu, takze to je take krok kupredu, content bohuzel porad chybi a ani tak zakladni mechanika D3 v podobe random dungeonu jako greater rift, bohuzel ve hre jeste neni a tak se musi chodit helltide porad po stejnych trech mapach, snad to nebude to same az do endgame...
Pit ani nove nightmare dungeony jsem jeste nevidel, hustota monster je kazdopadne tak 3x vetsi, nez pri startu hry, takze kdyz uz nic jineho, da se klikat a grindit az do zblbnuti, coz je u podobny hry jiste klad.

Technicky se hra take lepe hybe, dokonce i ten RT me funguje obstoje, ale bohuze neni moc videt a pokud se na to extra nezamerim, nevidim bez RT on/off zadnej rozdil, hra se taky rozhodne mene zasekava a rubberbanding taky zmizel, jen ty loadingy mezi lokacema (typu cellar/ minidungeon) jsou porad stejnej opruz a nevim, proc tam neni plynuly prechod. Snad odsunou to vydani placeneho datadisku a poradne vylesti zaklad hry, pak by mel placenej datadisk smysl, ale v aktualni podobe toho ten zaklad porad nabizi malo a jeste k tomu v nedopecene kvalite.
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
madPav3L
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od madPav3L »

Alfajk píše: pát 17. kvě 2024, 14:09zakladni mechanika D3 v podobe random dungeonu jako greater rift, bohuzel ve hre jeste neni a tak se musi chodit helltide porad po stejnych trech mapach, snad to nebude to same az do endgame...
Pit ani nove nightmare dungeony jsem jeste nevidel, hustota monster je kazdopadne tak 3x vetsi, nez
Právě Pit má být něco jako greater rift v D3, ale neber mě za slovo. Zatím jsem to nehrál.
The Pit is pretty much what you'd expect with a Greater Rift-type activity. It's a timed randomized multi-level dungeon, with a boss spawn when you kill enough enemies. Deaths cost you time (30 seconds). You can also fail to summon the boss and finish the Pit.
random quote vyplivnutý z google hledání.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI RAM: Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 GPU: Palit RTX 4090 GameRock FAN: Noctua NH-D15S SSD: 1x Samsung 960 Pro M.2 512GB, 1x Samsung 960 Pro M.2 1TB, 1x Samsung PM981 M.2 2TB HDD: 3x Seagate Barracuda 7200 3TB Display: Dell AW3423DWF 3440x1440 165 Hz OLED PSU: Seasonic Prime SSR-750PD 750W Mouse: Logitech G502 X Keyboard: Cherry MX-Board 6.0 UPS: CyberPower Professional Tower 1000VA/900W CASE: Fractal Design Meshify 2 XL Audio: Creative Sound Blaster Z + Logitech Z906
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Kdyz se preskoci kampan, tak expeni v heltide je hodne rychle a je to i casto vyzva, kdyz ve spravny cas prijde prepadovka od mobu :-)

Pit ma byt neco jako grater rifty a co sem je zkousel na PTR, tak mi to tak i prislo. Jinak nevim, kdo videl u D3 vice contentu, kdyz v D4 uz pri vydani toho bylo vice k delani, ikdyz az casem ten content dostal nejakou vahu.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Zjistil jsem ze do lv50/T2 je crafting pakticky jen zbytecny plejtvani zdrojema, za par minut mate zase neco lepsiho. Ze zacatku stejne nemuzu hrat build kterej bych chtel, protoze jeste nemam potrebny aspecty a musim brat co mi pada, coz ale moc nevadi protoze at si vemu co chci tak jedu jak drak.
Prituhovat zacne az na vyssich levelech, monstra byly udajne tak buffnuty aby pit 200 bylo nemozny udelat. Navic na T4 je uz crafting velmi drahej, takze usetreny zdroje se budou hodit.
Intenzitu potvor v helltide ponekud prehnali, ten neustalej respawn pusobi az groteskne, behani po helltide je ted prakticky zbytecny, staci si stoupnout k truhle kterou chci vybrat a mlatit kolem sebe dokud nemam dost cinders.
Vyzkousel jsem uz vsechny postavy a ted jedu sorce, jeho explozivni dmg mi prijde nejzabavnejsi, kupodivu diky barieram je i dost odolnej. Mam kombinaci ohen+led, ten plamenomet nepotrebuje tolik many, takze muze jet instantne a kdyz do toho obcas prihodim nasobnej frozen orb, tak je vymalovano.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Zkusil jsem jeste toho vychvalovanyho OP necro a skutecne to dava docela slusne, hlavne bosse. Mam z nej ale takovej sterilni pocit jakoby za me hral nekdo jinej, protoze vetsinu prace odvedou kostlivci a golem. Asi zustanu u zabavnejsiho sorce.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

z toho duvodu jsem si taky zalozil sorcku, ale je tam videt ten strasnej rozdil a na necra ztrácí rozdílem třídy, na bosse je frost orb build upne k nicemu, 80 uberbosse jsem jeste dal, ale 100 si mě smlsnul jak malinu, zkusili jsme s partou i 200lvl bosse a tam jsem to rovnou prolezel jako mrtvola, protoze jsem mu nic nedelal a necro s petama ho rozjel jak nic a damage mel za dalsi dva hrace
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“