Gigabyte B450M S2H
Moderátor: Eddward
- MatejCZ
- Nováček
-
Gigabyte B450M S2H
Ahoj jen jsem chtěl informovat, vydali novej bios, myslim že F60c a dneska jsem se tam koukal znova a stáhli ho, nicméně na něm pár dní jedu a zatim bez problému (Ryzen2000).
- Jey
- Středně pokročilý
Re: B450 S2H
Jo, vydali pro všechny čipsety B450 a vybrané čipsety X470. Přidává podporu Ryzenů 5000. A stáhli ho, asi má ještě nějaké chyby.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- tom84
- Nováček
-
Teď jsem dával F66 a zatím mi běží Ryzen 7 5700X, ikdyž ze seznamu podporovaných CPU zmizel a např. 5800X tam má jen B0 podporu.
Zatím jsem nezjistil v čem je problém, tak kdyby někdo věděl pište.
Zatím jsem nezjistil v čem je problém, tak kdyby někdo věděl pište.
- MatejCZ
- Nováček
-
To že tam je napsáno že má BO podporu to se vztahuje k tý době, že už umí 5800x a každý další BIOS umí všechny předchozí procesory ne?
- Jey
- Středně pokročilý
Nemusí to tak nutně být. Jednak ten bios má nějakou omezenou velikost a nemusí se tam vše nacpat, potom musí vyhovovat i parametry desky (napájecí kaskáda). Teoreticky.
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ano ale to se týká CPU jinejch architektur/ čipů. Jakmile jednou podporuješ ZEN3, přidání dalších ZEN3 CPU tě rakticky nic nestojí. Navíc, jak šel čas tak AMD přešlo na univrzální agesu a nároky na velikost biosů se naopak zmenšily. Ta hoňička co byla kolem vydání ZEN2 kdy každá architektura měla vlastní agesu a byl problém to tam vše nacpat už je pasé.