Dotaz na sestavu - AC/ETS2
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- LukášST
- Začátečník
-
Dotaz na sestavu - AC/ETS2
Kamarád řeší sestavu na hraní assetto corsy a euro truck simulatoru 2. Zatím asi na logitechu, výhledově, až se zabydlí po rekonstrukci bytu, je jeho sen moza/fanatech.
Jelikož nemá zatím vůbec nic, jen nějakou představu jak by to v budoucnu mělo vypadat, tak to zatím vidí na základní 27-32" monitor, bez nutnosti 4K. Možná ultrawide by přicházel v úvahu.
Přemýšlím nad tím, zda mu to postavit na základu Asus ROG Maximus X APEX tj. Z370 skt 1151. Desku tu mám opět delší čas volnou a říkal jsem si, že by mu to mohlo jako první herní sestava stačit.
Tlačíme to na cenu, vidím na bazarový komponenty.
Říkal jsem si, postavil na nějaké i5, max i7 se 32GB RAM a nějakou 3060Ti by furt mohl být slušný stroj na tohle hraní.
Má tu někdo na podobné hraní něco podobného?
Případně komplet k prodeji ať to mám/máme bez starostí.
Díky
Jelikož nemá zatím vůbec nic, jen nějakou představu jak by to v budoucnu mělo vypadat, tak to zatím vidí na základní 27-32" monitor, bez nutnosti 4K. Možná ultrawide by přicházel v úvahu.
Přemýšlím nad tím, zda mu to postavit na základu Asus ROG Maximus X APEX tj. Z370 skt 1151. Desku tu mám opět delší čas volnou a říkal jsem si, že by mu to mohlo jako první herní sestava stačit.
Tlačíme to na cenu, vidím na bazarový komponenty.
Říkal jsem si, postavil na nějaké i5, max i7 se 32GB RAM a nějakou 3060Ti by furt mohl být slušný stroj na tohle hraní.
Má tu někdo na podobné hraní něco podobného?
Případně komplet k prodeji ať to mám/máme bez starostí.
Díky
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz na sestavu - AC/ETS2
Nejsou peníze nejsou FPS... 3090 a 5800X3D je za mě základ. Pokud tam má být nějký UW a pokud to myslí vážně stejně skončí u 3 monitorů a pak si s tou 3060Ti zahraje tak na 5 FPS...*
PS: pokud to chceš komplet, tak by to asi chtělo napsat cenu ne?
* nadsázka, ale fakt je to slabá karta
PS: pokud to chceš komplet, tak by to asi chtělo napsat cenu ne?
* nadsázka, ale fakt je to slabá karta
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- LukášST
- Začátečník
-
mě tyhle hry nepřijdou zas nějak extra náročný na fps..
sám mám 3070tku a obě hry hraju v cajku..
rozpočet na komplet sestavu tak 15, nové věci můžem mít bez dph.
sám mám 3070tku a obě hry hraju v cajku..
rozpočet na komplet sestavu tak 15, nové věci můžem mít bez dph.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- LukášST
- Začátečník
-
Nikdo nic?
- czlucas
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Nerad te zklamu, ale prechodem na novej engine ve verzi 1.50 ETS2/ATS drasticky zvednulo naroky na HW. Sam jsem nemel doted problemy s 2080 a po updatu me spadly FPS na polovinu ze 120 na 60, s tim ze mam lagspiky i na 9 FPS. A nebude to lepsi ale cim dal horsi. Takze na stary masine si ETS2 do budoucna fakt nezahraje. Musel by zustat u verze 1.49 a dal uz nekupovat zadny DLC apod.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bys věděl o někom kdo prodává plně funknčí Porshce 911 za 150 000 kč, tak mi dej prosím vědět. Jinak nikdo nic?
- LukášST
- Začátečník
-
Zklamání se nekonáczlucas píše: ↑stř 29. kvě 2024, 13:59 Nerad te zklamu, ale prechodem na novej engine ve verzi 1.50 ETS2/ATS drasticky zvednulo naroky na HW. Sam jsem nemel doted problemy s 2080 a po updatu me spadly FPS na polovinu ze 120 na 60, s tim ze mam lagspiky i na 9 FPS. A nebude to lepsi ale cim dal horsi. Takze na stary masine si ETS2 do budoucna fakt nezahraje. Musel by zustat u verze 1.49 a dal uz nekupovat zadny DLC apod.
Testoval jsem to u sebe na i9-12900K, 32GB RAM, RTX3070, nvme na data i systém. Bez OC, vše v základu.
ETS 2 v1.49 i v1.50 při 4K a ultra detailech 150+fps .. při omezení na 120fps, zatížení gpu 80%, cpu do 20%.
Když jsem přešel zpět do reality na fullHD a 60fps (limit + vsync) tak gpu na 45-50% a cpu do 10%.
DLC jen mapy, mody na minimum věcí, spíš motory, pumpy, návěsy...
1.50tka je fakt hezčí, mnoho detailů navíc atd. ale nezaznamenal jsem žádný propad výkonu při hraní, což mě dost potěšilo. Ikdyž jsem četl že někomu s gtx9xx to začlo být nehratelný, což chápu, ale že máš propad i u 2080 je zajímavý.
- Sasakr
- Začátečník
O updatu jsem nevěděl! To musím zkusit se svou RX580. Doufám, že případnou zvýšenou náročnost vyřeší to, že už nebudu muset jet v 1,25× render scale díky TAA...
- czlucas
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Asi je problem jenom u starsich rad, 30XX je zrejme ok, netusim, nemam-)