Podělím se o info..
Jak jsem přepastovával Nitro+ tak teploty šly krásně dolů jak je uvedeno výše, jenže včera jsem si všiml že mi nějak stoupl právě HotSpot.. až k 107st.
Takže předpokládám že to bylo tím, že jsem tam nechal původní thermal pady.
Znovu jsem rozebral, přepastoval ale jádro bylo OK a složil zpátky a najedou zase do 83st. při 430W+-
To budou dělat ty pady, ale ty se mi moc měnit nechcou kvůli té záruky když jsem lepil plomby zpátky
Takže první vodou chlazená 7900GRE je na světě.
Blok jsem použil od Alphacool pro 7800XT.
Rozdíl výšky jader je asi 0,5mm. Takže bylo třeba pod dosedy bloku dát plastové podložky tlouštky 0,5mm a vyměnit přimalenou teplovodivou gumu 1mm za 2mm.
Jelikož chladič na 7900 GRE ještě chladí navíc dva malé čipy u výstupu a blok je v tomto místě vybraný. Bylo třeba udělat si z mědi bloček o rozměrech cca 11x8x6mm.
Takže dnes jsem do doskládal a zapnul.
Bohužel PTM7950 tloušťky 0,2mm si nesednul a hotspot je v zátěži hodně špatný.
Jádro má okolo 40C a hotspot je u 90C.
Takže asi přepastovat. Nebo se dává tlustší PTM? Je fakt, že PTM asi nebudu schopnej zahřát aby si sedlo.
Woyta Tvl takovej sag. To ti ten malej radiatorek uchladi? Slepy rameno moc nedoporucuju, taky jsem to tak mel... ted sem dal vypustak primo na spodni rad a je vyvedenej ven.
Na fotce ještě chybí GPU support a figurka. Tohle je focené těsně po tom co jsem to včera v noci doskládal a začal odvzdušňovat.
No a malinkej radiátor? 4x 140mm ti je málo? Mam dva rady. Jeden je na čele a druhej nahoře. Z předního radu a expy vedou hadice za plech a nahoru k druhému radiatoru.
Vodič u boxu na HDD je ukostření. Boxy jsou na gumových izolátorech. Je to součást příslušenství boxu a většina lidí na to kašle.
No a co se týče slepého ramena. Tak nějakou odbočku na vypouštění dělám vždy a obvykle dávám i fillport. Ale v téhle konfiguraci nahoře můžu mít jen 90deg fitinky a s nimi fillport moc spolupracovat nechtěl.
Tak jsem nahoru dal zátky. Když plním či vypouštím, tak si zátku povolím ať může vzduch proudit. Funguje to pěkně.
Tahle case je nešťastně navržená (Cougar Panzer Max https://cougargaming.com/products/cases/panzermax/). Rozměry jak bigtowover ale prostoru uvnitř jak v midtoweru. Což vlastně je. Jen oplácanej designovejma plastama
No vypadá to, že 0,5mm je trošku moc, takže to trochu ponížim.
Jinak PTM7950 je zajímavej materiál. S PTM to 5x projelo stress test v 3Dmarku než se to vyplo a hotspot se držel okolo 90C. Kryonaut nedal ani první kolečko a hotspot 110C.
S PTM7950 nemuzes mit hotspot okolo 90°C+. Leda by jsi ho mel blbe aplikovanej. Ja mel s taichi kolem 90°C na vzduchu, a jak jsem koukal na puvodni chladic pri montazi vodniho bloku, tak aplikace v tovarne nic moc, pumpout uz byl patrny a to sem ji zapl jen na hodku esli funguje pred montazi bloku...
Prometheus píše: ↑ned 16. čer 2024, 16:16
S PTM7950 nemuzes mit hotspot okolo 90°C+. Leda by jsi ho mel blbe aplikovanej. Ja mel s taichi kolem 90°C na vzduchu, a jak jsem koukal na puvodni chladic pri montazi vodniho bloku, tak aplikace v tovarne nic moc, pumpout uz byl patrny a to sem ji zapl jen na hodku esli funguje pred montazi bloku...
Vždyť to píšu. Asi jsem špatně změřil rozdíl výšky jádra mezi 7800XT a 7900GRE. Ale už je to v řešení a objednal jsem plastové M2 podložky výšky 0,3mm.
Občas to zabere pár pokusů, než se to dopasuje aby to sedělo jak má.
Chci koupit 3x 8-pinovou grafickou kartu AMD Radeon 7900 XTX. Kartu mám AMD Radeon 6800. Má jen 2x 8-pinové napájecí kabele. Ve zdroji mám 2x 8-pinové kabele. Pod každým je kabel ze zdroje do základní desky. Třetí 8-pinový kabel se dá dosadit ze zdroje do grafické karty, 1 slot je ve zdroji teď volný. Bude to stačit? Potřebuju další kabel ze zdroje do základní desky? //Baneshee - přesun
111Franta píše: ↑čtv 20. čer 2024, 10:07
Chci koupit 3x 8-pinovou grafickou kartu AMD Radeon 7900 XTX. Kartu mám AMD Radeon 6800. Má jen 2x 8-pinové napájecí kabele. Ve zdroji mám 2x 8-pinové kabele. Pod každým je kabel ze zdroje do základní desky. Třetí 8-pinový kabel se dá dosadit ze zdroje do grafické karty, 1 slot je ve zdroji teď volný. Bude to stačit? Potřebuju další kabel ze zdroje do základní desky? //Baneshee - přesun
A jakou sis vybral ? dle recenzi nej vykonu je nejlepsi Asus,pak 310 atd......
Jsem pro ten Asus. Já jen chci vědět, jestli stačí pouze přidat a zapojit 3. kabel ze zdroje do grafické karty nebo potřebuju ještě další kabel ze zdroje do základní desky. To je vše.