Internet přes poskytovatele je řešený přes router TP-LINK TL-WR841ND, do nastavení se nedostanu, ale běží na něm DHCP. Gateway je 192.168.0.1, maska 255.255.0.0. Kvůli špatnému dosahu sítě jsou po baráku rozmístěné dva extendery TP-LINK TL-WA860RE. První je napojený na síť, kterou vysílá router, druhý je napojený na síť, kterou vysílá první extender (oba vysílají sítě s odlišnými názvy, než síť routeru).
Všechna zařízení (notebooky, mobily, televize) mají nastavenou automatickou konfiguraci sítě, ale poslední dobou se stává, že na některých z nich vypadává internet (signál je OK), občas hlásí problém s DHCP, občas vůbec nic, jen nefunguje internet.
Zkusil jsem k routeru připojit přes kabel druhý router Tenda (přesný model teď nevím, ale něco podobného jako F303) s tím, že je kabel vražený v TP-LINKu do 1 a v Tenda do WAN. Tenda má vlastní DHCP, gateway na jeho síti je 192.169.0.1, a když zařízení, na kterém internet nefunguje, připojím k jeho wifi, tak všechno v pohodě.
Je správné moje tušení, že problém bude nejspíš v routeru od poskytovatele, nebo mám hledat jinde?
Domácí router - problém s DHCP
Moderátor: Don
- dark_stuff
- Začátečník
Domácí router - problém s DHCP
Lidi jsou různí. Víc nesmím říct.
Černá karta je rasistická!
Černá karta je rasistická!
- CyberDeath
- Začátečník
Re: Domácí router - problém s DHCP
Ano router je posmrti .. nahradit novjejsim vykonejsim zbavit se repeateru.
Tiger Lake ES 0000 8c/16t 4.4Ghz, Erying H570, 64GB DDR4 3200 CL22 Samsung, Asus A21, SST-ET700-MG, 2TB Faxiang S790
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM
2TB Samsung PM9A1,Asus RTX 3070 Dual OC 8GB 350W mod + EKWB FullCover, All Water Cooled - GPU, CPU, 2x360 rad, ARCTIC P12 PWM