FanControl: je mé nastavení SAFE?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
tLustejmiCin
Nováček
Nováček

FanControl: je mé nastavení SAFE?

Příspěvek od tLustejmiCin »

Ahoj, je mé nastavení bezpečné? Mám tady dvě nastavení ve FanControl, pro tripple fan na radiátoru a pak pro tripple front fan ve skříni.
Strašně mě štvalo, ale to by bylo asi u každého cpu, že se mi vždy roztočily fany, když mi teplota vyskočila na 60 stupňů při překlikávání mezi rawy v lightroomu. Jenže ten temp spike je jen na vteřinu až dvě. Nikoli stabilně. A proto jsem si udělal své nastavení, že vše mi běží na trošku víc než minimum a pak to má začít foukat AŽ když je teplota delší dobu na 65 stupních.
Lightroom umí zatopit asi snad jen pri importu, jinak má tyhle mikrospiky a chrom to samé, umí na chvilku vyskočit teplotu na 50 stupňů a pak zase spadne, proto jsě udělal následující grafy. Otázkou je, jestli je to SAFE :D Skříň ke teďka krásně tichá a fany točí nějak 800 plus minus.
Jinak mám idle 30-40 stupňů.

https://1drv.ms/f/s!AtRX0DR2GdrBg9UzkiGEXLTAIcj3-A
exHackintosh, nyní Win11 => i9900K, Gigabyte Aorus Z390 Pro WIFI, ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB, 48 Gb DDR4 @3200Mhz, GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8G rev3.0, System SSD EVO 970, Cache SSD 980, Data SSD SN850X + 4Tb HDD, BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer, !Logitech G400s se spínači HUANO brown silent! + 5D Classic + R6ii + M57D30.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: FanControl: je mé nastavení SAFE?

Příspěvek od Mr.Nigga »

Tyhle spiky teploty se řeší pomocí Response time - nastav tam třeba 4-5 sekund a když ti vyletí teplota na kratší dobu, tak ti zbytečně nevyletí otáčky s tím. Hystereze s tím nesouvisí, ale u obou bych nastavil aspoň 5 °C, defaultní 2 °C mi přijdou málo
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
tLustejmiCin
Nováček
Nováček

Re: FanControl: je mé nastavení SAFE?

Příspěvek od tLustejmiCin »

Děkuji za odpoveď. Nastavil jsem prodlevy a přední tripplefan navázal na gpu. Běží mi na 800rpm - úplné minimum jsem nechtěl, je to stejně neslyšné - a když kicknou fany na gpu(asi přes 60-70 stupňů), začnou foukat více vzduchu do bedny.
Gpu se zlepší coppermodem, jen najít čas xD
exHackintosh, nyní Win11 => i9900K, Gigabyte Aorus Z390 Pro WIFI, ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB, 48 Gb DDR4 @3200Mhz, GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8G rev3.0, System SSD EVO 970, Cache SSD 980, Data SSD SN850X + 4Tb HDD, BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer, !Logitech G400s se spínači HUANO brown silent! + 5D Classic + R6ii + M57D30.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“