Zdravím, mám asi týden nový PC se základní deskou MSI MAG B650 Tomahawk Wifi, na desce je LAN Realtek® RTL8125B 2.5Gbps LAN a při stahování souborů píská. S 99,999% jistotou to způsobuje ethernet síťová karta, protože se to děje při stahování, zkoušel jsem otestovat i vestavěnou Wifi kartu a nedělá to. Tam je stahování souborů naprosto neslyšné. Otestoval jsem i jiné komponenty jako SSD atd. CPU bylo při stress testu taky bez pískání. Ale stačí začít stahovat a do vteřiny píská, pauznu stahování, přestane to, děje se to v různých klientech, i při Speedtestu atd. Prostě kdykoliv se asi Ethernet karta více zapojí, tak píská.
Řešil někdo tenhle bizarní problém? Lze to? Setkal jsem se s coil whinem u GPU, u desek, ale tohle je snad poprvé... Asi mám citlivé uši.
Piska samostatna sietovka na doske alebo to piska cez reproduktory? Neskusal si zapojit router do tej istej zasuvky, ci nahodou nie je nachylny na rusenie z uzemnenia ako sa to stavalo pri reproduktoroch ?
PC1 : CPU: R5-3600 GPU: Rtx2060 6GB RAM DDR4 2x16GB 3200MHz MB ASUS TUF B550 PLUS
PC2 : CPU :I5-3470 GPU: GTX1050 Ti 4GB RAM DDR3 2x4GB 1600MHz MB: ASUS P8B75-M LX
Píská to směrem z desky. Teď jsem zkusil zapnout tedy router do stejné zásuvky i jiný kabel, ale je to stejné, respektive, rozdíl nepozorovatelný. Ale díky za tip.
Cvrliká kde co v PC, při nějaké aktivitě. Jen to většinou není moc slyšet. (GPU je extrém.)
Pokud ale ruší síťovka, tak bad luck. Mě by tohle štvalo, vratka do 14 dní.
Pytal som sa preto, lebo to nebolo spomenute. Este ak by bolo skusit druhy router. Uz len to mi vychadza ze v retazci nebolo vymenene, ak vznikaju nejake inteferencie v routri a zvukovka to interpretuje Ale ak ani to nepomoze, tak asi len ako spominal Epidot, reklamacia/vratka.
PC1 : CPU: R5-3600 GPU: Rtx2060 6GB RAM DDR4 2x16GB 3200MHz MB ASUS TUF B550 PLUS
PC2 : CPU :I5-3470 GPU: GTX1050 Ti 4GB RAM DDR3 2x4GB 1600MHz MB: ASUS P8B75-M LX
Pískání pravděpodobně způsobuje transformátor obsahující čtyři cívky, který je na základních deskách integrovaný přímo v pouzdře s konektorem. Vyjma výměny desky s tím nic nenaděláš.
Díky všem, reklamaci dělat nechci, zase tak rušivé to není a kdo ví, jestli by to vůbec přijmuli popř. nebo bych dostal desku, která třeba píská při využití CPU. Takhle můžu jet na Wi-Fi, nebo časem pořídím za pár stovek Ethernet kartu do PCI-E nebo na USB-C.