2 myši citlivost, nastavení W10

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

2 myši citlivost, nastavení W10

Příspěvek od Jey »

Rád bych se zeptal, jde o W10 ..

.. mám nějakou běžnou myš Gigabyte, se 3 napevno přepínatelnými režimy dpi tuším 400, 800, 1600, což maximálně vyhovuje.

+ ve Windows je nastavení citlivosti (ovládací panely, zařízení, myš).

Nicméně připojil jsem 2. myš, bluetooth, která má naprosto minimální rychlost pohybu kurzoru, bez možnosti nastavení...
Pokud dám ve windows na maximum, tak je stejně ještě kurzor docela pomalý + se zároveň rozhodí citlivost první myši.

Nějaký program, nebo jak tohle zkorigovat? Tj. manuálně nebo skrz aplikaci, nebo Windows nastavit pro dvě různé myši (ve windows jsou dvě různá HID zařízení) dvě různé citlivosti?

Děkuji
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: 2 myši citlivost, nastavení W10

Příspěvek od Alfajk »

v systemu to nejde, ale zkus X-Mouse Button Control
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Vyborný program, mám a používám na makra. Nicméně zkusím znovu nainstalovat a prozkoumat.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nebo zkus umelou inteligenci, na pozadavek napsani scriptu, kterej by tohle umel, na me vyzvracela toto - nevyzkouseno, ale tvari se to jako neco, co by i mohlo fungovat:

Použití Python skriptu zahrnuje několik kroků. Níže jsou uvedeny pokyny, jak tento skript napsat a spustit:
Kroky:

Nainstalujte Python:
Pokud ještě nemáte nainstalovaný Python, stáhněte a nainstalujte si ho z oficiálních stránek Pythonu.

Nainstalujte potřebné knihovny:
Otevřete příkazový řádek (Command Prompt) nebo PowerShell jako správce (klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu a vyberte "Spustit jako správce").
Zadejte následující příkazy pro instalaci požadovaných knihoven:

bash

pip install pywin32 pyautogui

Vytvořte Python skript:

Otevřete textový editor jako je Notepad, Notepad++, Visual Studio Code nebo jiný editor dle vašeho výběru.

Zkopírujte a vložte následující kód do nového souboru:

python

import ctypes
import win32api
import win32con
import pyautogui
import winreg

# Definujte Hardware ID myši
target_hardware_id = "HID\\VID_046D&PID_C534" # Změňte na skutečné Hardware ID vašeho zařízení

# Funkce pro změnu citlivosti myši (DPI)
def set_mouse_sensitivity(dpi_value):
SPI_SETMOUSESPEED = 0x0071
ctypes.windll.user32.SystemParametersInfoA(SPI_SETMOUSESPEED, 0, dpi_value, 0)

# Funkce pro nalezení zařízení podle Hardware ID
def find_device_by_hardware_id(hardware_id):
# Otevření registru pro přístup k zařízení
path = r"SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\HID"
try:
with winreg.OpenKey(winreg.HKEY_LOCAL_MACHINE, path) as key:
for i in range(0, winreg.QueryInfoKey(key)[0]):
subkey_name = winreg.EnumKey(key, i)
with winreg.OpenKey(key, subkey_name) as subkey:
for j in range(0, winreg.QueryInfoKey(subkey)[0]):
subkey_name_2 = winreg.EnumKey(subkey, j)
full_path = path + "\\" + subkey_name + "\\" + subkey_name_2
with winreg.OpenKey(winreg.HKEY_LOCAL_MACHINE, full_path) as final_key:
try:
device_id = winreg.QueryValueEx(final_key, "HardwareID")[0][0]
if hardware_id in device_id:
return True
except FileNotFoundError:
continue
except FileNotFoundError:
return False
return False

# Hlavní logika
if find_device_by_hardware_id(target_hardware_id):
print(f"Zařízení s Hardware ID {target_hardware_id} nalezeno.")

# Nastavte citlivost myši (například DPI na hodnotu 10)
set_mouse_sensitivity(10)

print("Citlivost myši byla nastavena.")
else:
print(f"Zařízení s Hardware ID {target_hardware_id} nebylo nalezeno.")

Uložte soubor s příponou .py. Například nastaveni_myši.py.

Spusťte Python skript:

Otevřete příkazový řádek (Command Prompt) nebo PowerShell jako správce.
Přejděte do složky, kde jste uložený skript uložili. Například pokud je skript uložen na ploše, zadejte:

bash

cd C:\Users\vaše_uživatelské_jméno\Plocha

Spusťte skript pomocí Pythonu:

bash

python nastaveni_myši.py

Důležité poznámky:

Oprávnění správce: Skript může vyžadovat oprávnění správce pro přístup k registrům a změnu systémových nastavení. Ujistěte se, že příkazový řádek nebo PowerShell spouštíte jako správce.
Hardware ID: Ujistěte se, že target_hardware_id je správně nastaveno na Hardware ID vaší myši. Toto ID můžete zjistit ve Správci zařízení (Device Manager) ve Windows.
Citlivost myši (DPI): Hodnota DPI by měla být v rozsahu podporovaném vaším zařízením. Pro přesné hodnoty se podívejte na dokumentaci vaší myši.

Tímto způsobem byste měli být schopni napsat, uložit a spustit Python skript, který změní citlivost vaší myši na základě jejího Hardware ID.
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Pokud si to ještě nevyřešil, použij EitherMouse. Ten by měl umět, co potřebuješ.
Knowledge is power
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

AI dobrý pokus, nicméně jevi se mi jakože chce ode mne napsat skript, a úkoluje mě, než aby funkční skript dodala.

Používám ten XMouseButtonControl, už jsem se díval do programu. Jsou tam profily. Jeden default globální a další specifické pro vybrané exe soubory. Nevite jak vytvořit druhý globální profil? Přepínat není problém. Ale cílem je mít dva přepínatelné globální profily.

EtherMouse neznám, nevím zda je vhodný pro daný účel, popsáný dříve výše.
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Není to přesně co potřebuješ? Nechce se mi to instalovat a hledat druhou myš, ale podle popisu a obrázku to vypadá, že každá připojena myš může mít jiné nastavení citlivosti a pod.
Match speeds across different mice, ie touchpad and mouse with different speeds.
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Teoreticky to tak vypadá, mě taky moc ne, používám XMB převážně kvůli makrum, takže bych rád tam.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Nedá mi to se nezeptat.. stránky programu nefungují.. linky na stažení nefungují.. píšou něco o tom, že obsahuje nějaký škodlivý kód.

1) je program bezpečný, nebo proč nejdou jeho stránky?
2) kde se nechá program stáhnout? píšou poslední verze 0.79 nebo 0.8 která snad už podporuje W10

...

případně řešení v XMB by bylo asi nejen příhodnější, než používat dva navzájem.. teoreticky nekompatibilní programy.

Děkuji
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Ok, tak v XMB není možné používat více globálních profilů, ale jen jeden + profily pro jednotlivé exe soubory.

Nicméně bylo mi doporučeno - Settings - Pointer, tam je možnost nastavit v procentech 1-10 (krát 10 %) citlivost myši a pomocí vybraného tlačítka nebo klávesy mezi nimi přepínat.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“