Thernal Grizzly Kryosheet
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- MrHackCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Thernal Grizzly Kryosheet
Dobrej panove,
nekdo zkusenosti s kryosheetem? Mam z toho takove smisene pocity, hlavne z instalace. Sheet je suchej a nedrzi na povrchu. Nepouzil uz nekdo?
https://www.thermal-grizzly.com/en/kryo ... g-ks-24-12
nekdo zkusenosti s kryosheetem? Mam z toho takove smisene pocity, hlavne z instalace. Sheet je suchej a nedrzi na povrchu. Nepouzil uz nekdo?
- icebosss
- Začátečník
-
Re: Thernal Grizzly Kryosheet
A co chceš aby byl, mokrej? však polozis, utahnes chladič a bude držet na místě tyhle pady jsou hlavně pro instalace do kompu či zařízení, který se ti nechtěj v budoucnu prepastovavat, protože ti nevyschne jako pasta, protože už suchá je a v přenosu tepla bude pořád stejná i po 10 letech po instalaci narozdíl od pasty, ale zase trošku horší teploty oproti pastě.
- MrHackCZ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jasne ze ne Jen to vychytat tak aby tam byl presne. Nicme co jsem koukal po benchmarcich, tak vychazi dokoce lepe nez pasty:
https://www.techpowerup.com/review/ther ... gpu/5.html
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... osheet_vs/
https://www.techpowerup.com/review/ther ... gpu/5.html
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... osheet_vs/
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
Lépe než pasta funguje pouze při aplikaci na nerovný povrch. Já montoval na GPU carbonaut a holt to dá víc práce ta montáž, ale jak psal iceboss, už to nebude potřeba nikdy rozdělávat.
https://imgbb.com/gmtVgBx
Kartu jsem musel dát tkz na kozu, abych mohl namontovat chladič zeshora.
https://imgbb.com/gmtVgBx
Kartu jsem musel dát tkz na kozu, abych mohl namontovat chladič zeshora.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- Mafian277198
- Začátečník
Vzhledem k tomu, že se asi čipy menší vyrábět nebudou, místo toho se jich bude bastlit víc vedle sebe, povrchy pro chlazení budou nerovný, tak se tohle asi časem ujme jako standard, ňákou dobu se to už používá, takže bych se toho vůbec nebál.
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Fury Renegade 32GB (2×16GB) DDR5 6.4GHz CL32|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Foto PC
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Bude záležet na rovnosti povrchu... uhlík prostě má lepší tepelnou vodivost, ale pokud bude IHS křivé a to stejný základna, může být lepší pasta. (píšu může být - nerozporuju testy)
Pokud by si někdo vylapoval IHS + chladič, bude to podle mě hodně dobrý. Nicméně by to chtělo otestovat a proměřit.
Pokud by si někdo vylapoval IHS + chladič, bude to podle mě hodně dobrý. Nicméně by to chtělo otestovat a proměřit.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně naopak. Když je to křivý, tak pasta vyteče.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ehm... ne.
Když jsem ještě lapovával komíny a IHS na OC hrátky s LN2, tak jsem končil na hrubosti 2000 aby tam byl "prostor" pro pastu. U LN2 je žádoucí aby tam nějaká pasta byla a tvořila tak přechod, ale stejně se kolikrát stalo, že i KingPin pasta prostě praskla a člověk jel celej setup odnova.
Pokud je IHS a základna křivá, tak pasta právě tyhle prostory vyplní, čím křivější bude, tím vís pasty tam zůstane a tím hůř to bude chladit.
Když jsem ještě lapovával komíny a IHS na OC hrátky s LN2, tak jsem končil na hrubosti 2000 aby tam byl "prostor" pro pastu. U LN2 je žádoucí aby tam nějaká pasta byla a tvořila tak přechod, ale stejně se kolikrát stalo, že i KingPin pasta prostě praskla a člověk jel celej setup odnova.
Pokud je IHS a základna křivá, tak pasta právě tyhle prostory vyplní, čím křivější bude, tím vís pasty tam zůstane a tím hůř to bude chladit.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
Natural má samozřejmě pravdu. Nějaké hrátky s LN2 a chvilkové použití tuny pasty nemá s běžným použitím nic společného. Dávat kus hadru na IHS je imho nesmysl, ale pokud se bavíme o direct die tzn chlazení třeba grafického čipu, tak tam pasta na křivém povrchu naprosto pohoří a je nepoužitelná, zatím co tyhle hadrovité nesmysly udělají skvělou službu, PTM asi nejlepší, protože se časem lehce taví.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád kluci, že se bavíme o něčem co máte vyzkoušený osahaný a ověřený praxí, to jediné mi způsobuje klid na duši.
Přesně tak to totiž je!
Nicméně abychom vám to trošku vysvětlil, mám tady pro vás jeden obrázek, snad vám to bude jasný.
Zmínka o XOC byla jen pro dokreslení, páč tam to funguje naprosto stejně jako v normálním PC, jen ty rozdíly jsou větší, čím křivější IHS a čím víc pasty tam je. Tím horší chlazneí.
Pro normální PC je pasta super. Tam je konvex, konkáv, křivost celkem jedno, vyplníme prostory a funguje. Pokud ti pasta teče ven, tak jsi tam dal kýbl...
Pokud budu mít vylapované IHS, DirectDie, chladič, blok, atd... tak ten kryošit můžu fungovat lépe, jak na povrchu který nebude lapován. (nemám ověřeno, proto píšu může)
Přesně tak to totiž je!
Nicméně abychom vám to trošku vysvětlil, mám tady pro vás jeden obrázek, snad vám to bude jasný.
Zmínka o XOC byla jen pro dokreslení, páč tam to funguje naprosto stejně jako v normálním PC, jen ty rozdíly jsou větší, čím křivější IHS a čím víc pasty tam je. Tím horší chlazneí.
Pro normální PC je pasta super. Tam je konvex, konkáv, křivost celkem jedno, vyplníme prostory a funguje. Pokud ti pasta teče ven, tak jsi tam dal kýbl...
Pokud budu mít vylapované IHS, DirectDie, chladič, blok, atd... tak ten kryošit můžu fungovat lépe, jak na povrchu který nebude lapován. (nemám ověřeno, proto píšu může)
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
Škoda, že neumíš chápat psaný text.
Pastu na IHS nijak nerozporuji, psal jsem o direct die konkrétně s GPU kdy pokud je křivá plocha chladiče, nebo samotné jádro, tak tam ti pasta prostě nevydrží. Natural myslel určitě to samé, jen se tady plete cpu s gpu.
Pastu na IHS nijak nerozporuji, psal jsem o direct die konkrétně s GPU kdy pokud je křivá plocha chladiče, nebo samotné jádro, tak tam ti pasta prostě nevydrží. Natural myslel určitě to samé, jen se tady plete cpu s gpu.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ne, ty nevíš která bije...
Jak se podle tebe chladí GPU, když vyjedou z fabriky?
Jak se podle tebe chladí CPU socketu 1155/1150/1151před delidem?
Pokud někomu nadrží solidní pasta typu MX-4 a NT-H1 či NT-H2 na CPU, GPU, IHS, ploše chladiče, tak dělá něco špatně.
Jak se podle tebe chladí GPU, když vyjedou z fabriky?
Jak se podle tebe chladí CPU socketu 1155/1150/1151před delidem?
Pokud někomu nadrží solidní pasta typu MX-4 a NT-H1 či NT-H2 na CPU, GPU, IHS, ploše chladiče, tak dělá něco špatně.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
Pane geniální, stačí si projít jakékoli větší téma s rx7900 (gpu obecně s hotspot problémy), často křivě osazené chiplety způsobují, že se karty s pastou nedají uchladit, možnost je buď reklamace, anebo nasazení PTM či něco podobného, pasta sebelepší nepřipadá v úvahu.
Nechápu proč se vyjadřuješ k něčemu, o čem víš hovno.
Nechápu proč se vyjadřuješ k něčemu, o čem víš hovno.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vadný kusy z výroby neřeším.
Tohle už jsem řešil a vyřešil v době Vega64 - nedostatek karet a byl jsem rád za to co mám. Reklamace nepřipadala v ůvahu.
Myslel jsem, že se tady bavíme na nějaké úrovni, ale to jsem se asi spletl.
Tohle už jsem řešil a vyřešil v době Vega64 - nedostatek karet a byl jsem rád za to co mám. Reklamace nepřipadala v ůvahu.
Myslel jsem, že se tady bavíme na nějaké úrovni, ale to jsem se asi spletl.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý
Možná kdyby jsi uměl číst a reagoval na téma normálně a ne ve stylu ALE POD LN2 S ROZLEPTANÝM KOVEM JE LEPŠÍ PASTA!! tak by tady i nějaká diskuze byla.
Ano jsou to vadné kusy, ale oprava není tak složitá a zrovna tady na pct je vícero lidí, kteří preferovali vlastní montáž ptm etc, které vrátí provozní vlastnosti tam kam patří, já snížil deltu z 50st na 25, mouldy s PTM dokonce na 15st. Různé nerovnosti na základnách chladiče má i nvidiie, ale dle četnosti stížností na hotspot tam není takový problém jako s úžasným chiplet designem od AMD (já naměřil 0.1mm nerovnost).
E// a abych to dopověděl, tak jsem původně používal pastu od grizzly a zhruba po týdnu dvou jsem byl s hotpostem vysoko nad 100st, přepastoval jsem znovu a opět se to opakovalo, co jsem nasadil karbonaut, tak je teplota naprosto konstantní takřka po 3/4 roce.
Ano jsou to vadné kusy, ale oprava není tak složitá a zrovna tady na pct je vícero lidí, kteří preferovali vlastní montáž ptm etc, které vrátí provozní vlastnosti tam kam patří, já snížil deltu z 50st na 25, mouldy s PTM dokonce na 15st. Různé nerovnosti na základnách chladiče má i nvidiie, ale dle četnosti stížností na hotspot tam není takový problém jako s úžasným chiplet designem od AMD (já naměřil 0.1mm nerovnost).
E// a abych to dopověděl, tak jsem původně používal pastu od grizzly a zhruba po týdnu dvou jsem byl s hotpostem vysoko nad 100st, přepastoval jsem znovu a opět se to opakovalo, co jsem nasadil karbonaut, tak je teplota naprosto konstantní takřka po 3/4 roce.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tady je moje vyjádření. Zbytek je jen snaha o rozporování toho jak vyteče někde pasta... + další blbosti.python.p píše: ↑sob 14. zář 2024, 07:15 Bude záležet na rovnosti povrchu... uhlík prostě má lepší tepelnou vodivost, ale pokud bude IHS křivé a to stejný základna, může být lepší pasta. (píšu může být - nerozporuju testy)
Ale je vtipné, že mě poučuješ o tom, že neumím číst, protože:
jsem nikde a nikdy nenapsal. Můžeš, ale překavpit a najít kde jsem něco takového napsal. Jen jsem přihodil svou zkušenost která je extremní, ale potvrzuje obecně platné pravidla.ALE POD LN2 S ROZLEPTANÝM KOVEM JE LEPŠÍ PASTA!!
O AMD kartách si tady začal mlét ty, je to trošku mimo.
///ale to ukazuje to, co tady píšu stále dokola. Grizzly je prostě předražený, přehajpovaný zmetek. Solidní pasta nemůže za 14 dní změnit svoje vlastnosti. No a jsme zpět, pokud je něco vadné....
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- ericc6464
- Začátečník
Moje skusenosti s Kryosheet su taketo na Strix 4090 ... ( text skopirovany z pretaktovanie.sk ) https://pretaktovanie.sk/viewtopic.php? ... 7#p1601467
Teploty na jadre klesli voci MX4 o cca 3C. Takze vykon to ma celkom dobry. Problem ale nastal s teplotou pamati. Teplota pamati vystrelila o 20C nahor. Skusal som to 3x rozobrat a zlozit, ci nahodou niekde nenastala chyba, ale nie. Ak dam pastu, teplota pamati je v norme. Pravdepodobne je ten Kryosheet moc hruby a pady na pamatiach stracaju kontakt. Vyriesili by to asi hrubsie pady na pamatiach, ale to ma netrapi, bolo to len na skusku.
Kryosheet som skusal aj na CPU, tam to spravilo cca 2C voci MX4 s vodnym blokom a bezproblemov. Mozno to bude pre niekoho fajn vec,kto sa nechce spinit od pasty, alebo tam kde potrebuje aby to bezalo bez udrzby.
Teploty na jadre klesli voci MX4 o cca 3C. Takze vykon to ma celkom dobry. Problem ale nastal s teplotou pamati. Teplota pamati vystrelila o 20C nahor. Skusal som to 3x rozobrat a zlozit, ci nahodou niekde nenastala chyba, ale nie. Ak dam pastu, teplota pamati je v norme. Pravdepodobne je ten Kryosheet moc hruby a pady na pamatiach stracaju kontakt. Vyriesili by to asi hrubsie pady na pamatiach, ale to ma netrapi, bolo to len na skusku.
Kryosheet som skusal aj na CPU, tam to spravilo cca 2C voci MX4 s vodnym blokom a bezproblemov. Mozno to bude pre niekoho fajn vec,kto sa nechce spinit od pasty, alebo tam kde potrebuje aby to bezalo bez udrzby.
Delid CPU --- AM5 / 1700
MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS PRIME GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + 2x Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
MB: GIGABYTE Z890 AORUS ELITE WIFI7 ICE CPU: Intel Core Ultra 5 245K + DeepCool AK500 White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: iGPU - Xe LPG SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ASUS ROG STRIX 1000W Aura White CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ASUS PRIME GeForce RTX 4070 Ti SUPER O16G SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition CASE: Streacom BC1 Black LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + 2x Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
MB: GIGABYTE Z890 AORUS ELITE WIFI7 ICE CPU: Intel Core Ultra 5 245K + DeepCool AK500 White RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: iGPU - Xe LPG SSD: WD Black SN850 1TB PSU: ASUS ROG STRIX 1000W Aura White CASE: Streacom BC1 Silver
COOLING → CPU: Alphacool Core 1 Silver + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel / Black Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: Alphacool ES Big Inline
- tLustejmiCin
- Nováček
Mám Carbonauta na CPU. Hledal jsem teďka Carbonaut vs KryoSheet a přijdou mi stejné. Zkoušel jsem to dát na GPU, ale nedoléhalo, takže jsem ještě musel ladit nové pady. Sehnal jsem si od DLtech, mají super tep vodivost. I pasta stejné značky má 15w/mK(je to přebrandovanej Gelid). Mám 8gramovou zásobičku Takže Carbonaut na CPU pohoda, vše frčí a teploty spadly, bohužel nemám výsledky před i po, ale nad myslím 70 nejdu. Suchej má být, pokud se neporuší, je opakovatelně použitelný.MrHackCZ píše: ↑pát 13. zář 2024, 18:39 Dobrej panove,
exHackintosh, nyní Win11 => i9900K, Gigabyte Aorus Z390 Pro WIFI, ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB, 48 Gb DDR4 @3200Mhz, GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8G rev3.0, System SSD EVO 970, Cache SSD 980, Data SSD SN850X + 4Tb HDD, BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer, !Logitech G400s se spínači HUANO brown silent! + 5D Classic + R6ii + M57D30.
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Protože tam byla pasta a ne TIM. A ta pasta nikam neodtekla, jen prostě na hovno vodila. Kapiš? Já už fakt nevím jak jinak to vysvětlit.