DDR5 Samsung, SK Hynix, Micron

Paměťové moduly DDR5 pro stolní PC i pro notebooky.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: DDR5 Samsung, SK Hynix, Micron

Příspěvek od durod »

Ja se k tomu compu defakto nedostanu(a nechce se mi o to PC pecovat), byl jsem akorat pozadan o nejake rady ohledne komponent k upgradu te stare sunky, nech mu nekdo nenanuti nejakou hruzu nebo koupi nejakch nevyvazenych skladacek...
Necha si to postavit v alze(ma tam nejake benefity ala 5-10%), tak jsem limitovany jinymi eshopy no.

Tak se snazim mu najit to nejlepsi co pujde v defaultu v cene kolem 20tis krome periferii(+5000 na LCD), ma na vsechno max. 25tis rozpocet...

Pro neho bude i 16GB RAM total overkill, 7500F na alze je jenom v jejich PC, jinak bych sel do toho misto 7600 a ustetril par stovak treba....jeho decka hraji na xboxu, fotrik si zahraje par krat rocne nejaky COD, jinak se hrajka s fotkama a videem z mobilu(to vse na i5 750 + 8GB RAM)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jestliže hraje tak málo, nebylo by praktičtější mu prostě koupit APU? 8600G/8700G ? Koukám že cena šla docela dost dolu.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

zajimava myslenka, o kolik by 8700g mohla mit lepsi graficky vykon proti gtx 960 2GB?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Podobnej. V moderních titulech je to 1080p low detail kategorie. Výhodou bude že si můžeš alokovat více VRAM dle potřeby tzn nebudeš hard omezenej tou 2GB kartou takže ty novější věci aspoň spustíš. Akceleruje to i AV1 dekóding kdyby na to přišlo. Tam by to ale pak chtělo více jak těch 16GB RAM celkově no a taky by neměly bejt moc slow, APU z frekvence RAM benefituje.
Odpovědět

Zpět na „DDR5“