A do toho notebooku ty 12,5mm nebo 17mm HDD nacpeš jak?
Dají se najít i větší, ale musel bys je tam narvat kladivem.
Jaký EXTERNÍ hdd (2,5 i 3,5) doporučíte...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký EXTERNÍ hdd (2,5 i 3,5) doporučíte...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
- mr.qeg
- Začátečník
-
Nenapadlo mě dívat se na rozměry a že najednou 4TB budou oproti 2TB budou mít 15mm výšku, místo 0.7mm Dík za upozornění. Ale i tak to není problém, protože do šachty na hlavní disk i druhé v rámečku místo DVD mechaniky se to vleze.
Ještě jsem si začal pohrávat s myšlenkou z těch konektorů rovnou vytáhnout kablík na 3.5 disk a bude vystaráno.
Ještě jsem si začal pohrávat s myšlenkou z těch konektorů rovnou vytáhnout kablík na 3.5 disk a bude vystaráno.
- Mr.Nigga
- Začátečník
Taky můžeš koupit externí box na 2x 3,5 HDD a propojit ho přes eSata nebo USB 3 a asi tě to rychlostně moc penalizovat nebude jako NAS (notebook má asi 1 Gbit síťovku, ne?)
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
eSata cajk, ale USB 3 by u takového dědečka těžko říct jestli bude, jo dá se to řešit ExpressCard USB 3.0, ale spíš nějaká ta řežie CPU...
Spíš by to chtělo napsat komplet HW....
Spíš by to chtělo napsat komplet HW....
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
- mr.qeg
- Začátečník
-
Má to jen esata. Ale nakonec jsem se rozhodl to dál nekomplikovat a tam dát vzhledem k ceně 2TB SSD. Není to tak velký příplatek oproti SMR HDD diskům a do doby, než by 2TB mohly přestat stačit, ten nb může klidně chcípnout. Nebude to samozřejmě jediné uložiště těch dat. Přes esata tam mohu udělat cold zálohu kdykoliv, te "NAS" bude spíš jen zajišťovat non stop dostupnost.
Ale každopádně díky za podněty, co mi pomohly dospět ke konečnému rozhodnutí.
Ale každopádně díky za podněty, co mi pomohly dospět ke konečnému rozhodnutí.
- satanicek666
- Začátečník
-
serus.poradte dajaky fajny externy disk spolahlivy.je mi jedno ci sa ma napajat do elektriny ci nee.je mi jedno ci 2,5 alebo 3,5. bude sluzit na zalohovanie dat.fotky,filmy,hudba atd... minimalne 4tb a cena do max 150e-200e
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z