Gainward RTX 4090 - drobný coilwhine?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

kazim
Nováček
Nováček

Re: Gainward RTX 4090 - drobný coilwhine?

Příspěvek od kazim »

Já teď stejně 4090 vrátit nemůžu, mám ji od května. Dát ji reklamovat, nevím, nevím …. když mi kartu ani nemusí reklamovat kvůli coil whine.
Když zavřu skříň, tak se cw trochu sníží. Nemám skříň ani na stole, mám ji na zemi.
jctrnacty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jctrnacty »

Je to zvlastni. Das za kartu 50 tisic, tak ocekavas nejakou kvalitu. Pak ji kvuli piskani reklamujes (nikdy jsem coilwhine nezazil, ale vim , ze mam citlivy usi, tak predpokladam, ze by mi to vadilo) a reklamaci ti neuznaj. Uprimne receno, nevim co bych delal. Snad jedine zajet do HQ spolecnosti a trisknout tim CEO pres palici, mozna mu to pak strcit jeste do rekta.
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Výrobce karty neni ten kvůli komu stojí 50 klacků a její kvalita neni nijak rozdílná oproti low-end kartám, připlácíš si jen za silnější GPU a tomu odpovídající chlazení, žádná extra kvalita tam neni a marže na herních GPu jsou absolutně minimální, ten výrobce z toho nemá skoro nic ala proč třeba Evga skončila. Za pískání můžou VRM konkrétně obvykle cívky a jejich výrobců je málo a všechny tím random trpěj. Čím více fází tím větší šance že tam budeš mít ňáký uřvaný. Paradoxně ty levnější trough PCB style cívky co dává třeba Gainward maj menší šanci že budou řvát, viz moje tichá karta, ale jsou tu tací co maj stejnou kartu a řve jim. Je to random.
kazim
Nováček
Nováček

Příspěvek od kazim »

Takže s coil whine se nedá žít? Řada lidí má názor, že si veme headset nebo repro, tím pádem neslyší žádné pískání. Dle Gainwardu je coil whine vlastnost.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já mam v práci kolegy v mojem věku co už neslyšel tyhle tóny, neslyšej pískání CRT TV, neslyšej pískání odpuzovače na myší a podobně. Tyhle si tedy můžeš vyškrtnout by default. Já bohužel stále ano a díky bohu nemam doma pískající grafiky a dost by mě to sralo, protože nepoužívám headsety mam rád high-end sluchátka a ty jsou co... otevřený, tzn slyšim co se děje kolem mě. Kdybych měl pískající grafiku tak bych se jí snažil zbavit, to je prostě realita. Samo sebou jde taky o to jak moc. Pokud bude pískat jen trochu a někde při 200+fps když mam stejně limiter na 120 tak pff. Ale viděl jsem grafiky ze kterejch bylo slyšet scrollování na webu a ne nedělám si srandu. To samé jsem zažil s motherboardama neni to problém jen grafik.

Pro mě je důležité že je tichá při compute/cuda což může běžet na pozadí třeba 24/7 a to je, kdyby nebyla shánim jinou.
jctrnacty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jctrnacty »

Evga Docu skoncila kvuli tomu, ze uz meli kozenaka plny zuby. Kok..a jednoho poje..nyho.
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Vubec, Evga skoncila protoze majitel cashed out a sel do duchodu. Vydelal v dobe krypta desetinasobky toho co normalne a proste uz nepotreboval jit dal.
V businessu neco jako bejt jakoby nasranej na nekoho pochybuju, je to historka aby jako majitel zustal cool, ale je to zmrd, protoze zrusili veskery prodlouzeny zaruky apod. kvuli kterej si lidi Evga kupovali.
(jinak evga davala refurbished veci kdyz jsi jim poslal reklamaci, uplnej srot vetsinou, ne novej kus)
kazim
Nováček
Nováček

Příspěvek od kazim »

DOC_ZENITH píše: sob 28. zář 2024, 17:44 Já mam v práci kolegy v mojem věku co už neslyšel tyhle tóny, neslyšej pískání CRT TV, neslyšej pískání odpuzovače na myší a podobně. Tyhle si tedy můžeš vyškrtnout by default. Já bohužel stále ano a díky bohu nemam doma pískající grafiky a dost by mě to sralo, protože nepoužívám headsety mam rád high-end sluchátka a ty jsou co... otevřený, tzn slyšim co se děje kolem mě. Kdybych měl pískající grafiku tak bych se jí snažil zbavit, to je prostě realita. Samo sebou jde taky o to jak moc. Pokud bude pískat jen trochu a někde při 200+fps když mam stejně limiter na 120 tak pff. Ale viděl jsem grafiky ze kterejch bylo slyšet scrollování na webu a ne nedělám si srandu. To samé jsem zažil s motherboardama neni to problém jen grafik.

Pro mě je důležité že je tichá při compute/cuda což může běžet na pozadí třeba 24/7 a to je, kdyby nebyla shánim jinou.
Nad 200fps je u mě cw takto: https://youtu.be/_Xuvc7EzLh8?feature=shared
Toto je konkrétně 270fps. Pod 200fps je to lepší. Se zavřenou skříní samozřejmě. Také moje TV umí "jen" 144fps. Pokud fps uzavřu, tak je to také o dost lepší. Ale jsou hry, kdy mi grafika jede na 100% při 140fps a coil whine tam slyšet je, ale není hlasitý ani nepříjemný.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Mam ji a pohoda, je ticha a nepiska :) Jsem moc rad ze jsem ji koupil i dle DOCa a pohoda a to mam tu OC edici :)
Je pravdou, ze pouzivam repro sestavu, neslysim ale nijak ani HDD a to mam v PC hned dva. Novejsi PC na to ze je tak vykonnejsi proti staremu z roku 2010 neni temer slyset a to jsem nedelal zadnou extra upravu skrine.
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
kazim
Nováček
Nováček

Příspěvek od kazim »

Chtěl bych tu svoji 4090 reklamovat. Mám ji od května 2024 a prostě mě to sere, karta za skoro 50tis a omezovat FPS nebo power limit se mi fakt nechce a za tu cenu mě to sere. Kupoval jsem ji u Alzy, samozřejmě to budou posílat někam, kde kartu budou testovat, atd. Nevím, jak se k tomu Gainward postaví, do závady jsem popsal coil whine a hluk fanů ( takový ten "houkavý"). Zároveň se mi nechce čekat měsíc a nakonec zamítnou, že je to normální.
Mě to normální nepřijde:
https://youtu.be/E9kCW6lGAd4?si=iKJE6hr3Mq-jyVlx
https://youtu.be/t4bZyeV43js?si=MCfSC3AQt3YYJQJD
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

Dej pak vědět, jak to dopadlo. To buď rád, že Gainward na tom ještě není tak hrozně, taková Strixka od Asusu, to je masakr. :)
Nejlepší je tohle řešit hned po koupi, dát tomu pár dní benchmarků, občas po burnu a pár dnech se to ztlumí. Jestli ne, prostě jinou. Je to smutné, ale je to tak. Stejné je to s monitorama a IPS bleedingem atd.
kazim
Nováček
Nováček

Příspěvek od kazim »

Dám vědět, jen ten coil whine u mě se objevil (před měsícem a něco). Samozřejmě bych to vrátil, ale byla při koupi ok. Nevím, jestli se to stává, že se coil whine u někoho objeví až po nějaké době, u mě se to stalo :sad:
Mafian277198
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mafian277198 »

No, tak to je hodně divný, to si spíš pořádně neotestoval a nebo si až časem narazil na něco, co ji vytížilo jinak... nebo to dělá u stejný (neaktualizovaný) věci a předtím nedělalo?
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Nebo prostě kecá. Pokud nezmění nic v sestave (zdroj), tak je nemožné, aby karta začala po nějaké době pískat... Osobně očekávám zamítnutou reklamaci.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“