Ahoj, po posledni aktualizaci Win10 October 8, 2024—KB5044273 (OS Builds 19044.5011 and 19045.5011) mi prestal fungovat Nox. Zamrzne pri startu (na 99%), zkusil jsem Nox preinstalovat, overil zda neni zapnuta funkce systemu Hyper-v, odinstalovat a znovu nainstalovat aktualizaci Win10, pouzil sfc /scannow, ovsem vse bez ucinku.
Uz vazne netusim, kde se co podelalo, ze ze dne na den prestal Nox fungovat po aktualizaci OS. Nic jineho se totiz mezi patkem a sobotou neinstalovalo (pokud si os neco nestahl na tajnacku). Podivne je, ze ani po deinstalaci aktualizace OS se problem nevyresil, cili pricina by logicky mela byt nekde jinde.
Za kazdou radu budu rad.
Nefunkční NOX (virtualizace) po aktualizaci W10
- Prometheus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nefunkční NOX (virtualizace) po aktualizaci W10
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vždy prodávám i jinde.
- Jey
- Středně pokročilý
-
Re: Nefunkční NOX (virtualizace) po aktualizaci W10
Laicky.. ten emulátor neznám. SVM je zapnuté? Jinak píše "VM Mode Monitor extensions", tj. nějaká rozšíření, knihovny přímo toho emulátoru? Ten SLAT nevím.. bios a nebo knihovny?
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- Krteq
- Čestný člen
-
Podle všeho máš aktivní Hyper-V hypervisor, mrkni do nainstalovaných Windows features. Pokud ano a nepoužíváš nic Hyper-V based, tak ho můžeš odstranit
Víc info na MS KB - Virtualization applications don't work together with Hyper-V, Device Guard, and Credential Guard
//Našel jsem vlákno na Redditu, kde řeší úplně to samé a potvrzuje to můj předpoklad o Hyper-V -> Reddit - AMD Ryzen 7600X CPU shows no SLAT and VM Monitor Mode Extensions?
Víc info na MS KB - Virtualization applications don't work together with Hyper-V, Device Guard, and Credential Guard
//Našel jsem vlákno na Redditu, kde řeší úplně to samé a potvrzuje to můj předpoklad o Hyper-V -> Reddit - AMD Ryzen 7600X CPU shows no SLAT and VM Monitor Mode Extensions?
- Prometheus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Krteq To je prvni co jsem kontroloval...
Vypnuto: https://prnt.sc/RZbHy78GBlLm
Pouzil jsem i prikaz:
Dokonce i registry, jak je v navodu... a nic.
Asi mi nezbyde nic jineho nez preinstalovat OS.
Vypnuto: https://prnt.sc/RZbHy78GBlLm
Pouzil jsem i prikaz:
Kód: Vybrat vše
Disable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V-Hypervisor
Asi mi nezbyde nic jineho nez preinstalovat OS.
Vždy prodávám i jinde.
- Krteq
- Čestný člen
-
Device guard a Cred. guard taky disabled?