na rychlo som skusal aj ramky ... a nejde to poriadne ani na 6400 1:1 ...
cele zle ,, neviem ci ten moj kus je taky slaby, alebo robim niekde chybu,, este skusim iny bios a ked bude cas sa s tym pohrat viac...
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Můj CPU má velice slabej IMC v porovnání s tim co jsem měl u 7800X3D, tam jsem pro RAM na 6Ghz dával 1,2v a neřešil, zde jsem musel dát až 1,3v do controlleru, jinak prd, na 1,2 dal max 5800. Tzn vsadim se že můj CPU možná nedá 6200 na RAM vůbec, tzn tvejch 6400 by bylo naprosto unreal. To samé FCLK, taky mizerné OC tam. PBO lítalo jak píšeš mezi 4350 a 4450 a nestálo to za to tak jsem radši šel cestou bez PBO a jen CO do mínusu pro undervolt jádra což šlo na -40.ericc6464 píše: ↑stř 13. lis 2024, 19:46 no asi po 5 hodinach mam len nervy z toho ... akosi to poriadne nejde... cez PBO ide 5425mhz allcore ... viac ani prd ... cez PBO + eCLK sa viem dostat na cca 5650mhz single,,, ale allcore je slaby ,, len cca 5350mhz ... najdivnejsie je, ze ked idem skusit pevny nasobitel, tak max co ide je 54x ,, cize 5400mhz allcore ... ako nahle dam co i len 54,25 , cize 5425mhz,, hned to vytuhne v zatazi, do Win sa dostanem... ( pritom 5425mhz ide s PBO bez problemov ) a je jedno ci mu dam 1,2V alebo 1,3V, vytuhne...
na rychlo som skusal aj ramky ... a nejde to poriadne ani na 6400 1:1 ...![]()
cele zle ,, neviem ci ten moj kus je taky slaby, alebo robim niekde chybu,, este skusim iny bios a ked bude cas sa s tym pohrat viac...

Teplota a teplo jsou dvě různé věci... Teplotu máš sice nižší - lepší přenos tepla do chladiče. Ale spotřebu - teplo máš vyšší. Take ve finále budeš mít v pokoji větší teplotu, protože z CPU se ti dostane víc tepla do pokoje.

Má drblej socket, takže možná kopyto...Sobo píše: ↑stř 13. lis 2024, 22:40 Uz se nekomu povedlo to vypalit![]()
https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-7 ... -suspected

Tyjo jestli si to pamatuju dobře bylo to kolem 16k CPU skóre myslím.

Asi jsou všechny takové - někdo zveřejňoval graf napětí na frekvenci, který odpovídal Ryzenům 5. Takže AMD prostě na tyhle procesory použilo horší čipy, které nemají rezervu víc jak 200 MHz. Vzhledem k ceně procesoru mi to připadá trochu neslušné? Ale na druhou stranu, je možné, že cache by trpěla teplem i vespod (nebo mechanickým namáháním způsobeným tepelnou roztažností), kdyby tam dali nějaké vysoce taktovatelné čipy. Tak třeba to neomezují uměle nějakým zákazem, ale přirozeně kvalitou čipů.

Tak to jsem teda levnej...