Pád AMD driveru po probuzení ze spánku

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Pád AMD driveru po probuzení ze spánku

Příspěvek od mouldy »

S železnou pravidelností mi po probuzení stroje zůstane obrazovka ve stavu viz příloha, následuje občas restart driveru, občas kompletní ztráta signálu do monitoru. Stejný průběh byl i na minulé 7900 XT, na posledních několika verzích driveru, s 7800x3D i 9800x3D stock/OC, stále stejné.

Než nainstaluji AMD drivery, tak není problém. Po instalaci v 95 % po probuzení zhavaruje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) mouldy dne stř 20. lis 2024, 10:23, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 9800X3D@PBO/-40CO|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@2,95GHz 1,088V~385W || Kingston KC3000 2TB || Toshiba 6TB Surveillance S300 || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
skaven321
Začátečník
Začátečník

Re: Pád AMD driveru po probuzení ze spánku

Příspěvek od skaven321 »

toto gpu robieva, ked ma poskodenu vram, nie?
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, Sapphire RX 7900 XT GAMING 20GB, GB2770QSU - Red Eagle
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano, ale to zde nebude ten případ. Já bych normálně řekl studennej start protože takhle se může projevovat studennej start na VRAM napájení karty. Problém ale je že on to má už na 2 kartách.

Tak jako tak to stále může bejt studdenej start, na boardu či na zdroji. Prostě VRM či kondíky co těsně po spuštění dodávaj nestabilní voltáž a po zahřátí se sklidněj, ale může to zde taky bejt SW problém konkrétně FW konflikt bios vs karta. Když jde komp do sleepu tak obsah VGA BIOSu zůstává v RAM, zde to vypadá že něco failne v procesu jeho vrácení zpět a reinicializaci GPU a jejich prostředků tak jak byly před sleepem. Pokud nepomůže flash obojího na poslední verzi tak se obávám že fail. Ještě zkusit Vypnout/zapnout VT-D, jestli na to nemá vliv rebar nebo rychlost PCI-E a pod hovadiny, který by ale neměly.

Rád bych se taky zeptal jestli se to stane okamžitě, i když PC spí třeba jen pár vteřin (to by nahrávalo firmware problému s prostředky), nebo musí spát déle aby se to podělalo (to by nahrávalo studenejm startům).
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

To mi připomíná problém s ZeroCore nebo jak se tomu nadávalo, co mělo AMD tak 10 let zpět...

Nejlevnější řešení jsi zkoušel? Jinej kabel? A víc Doc.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ano dobrej nápad, pokud je monitor připojenej DP tak odpojit a zkusit jen s HDMI jestli se tam bude dít to samé, může to bejt i blbou reinicializací výstupu.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Řešení bylo nakonec jednoduché. Sice jsem měl pro hry nastavený FreeSync, ale nebyl nastaven v obecném nastavení monitoru v driveru a monitor FreeSync zaplý měl, zřejmě to způsobilo kolizi.

PS: Jsem kretén a nevšiml jsem si toho. :oops:
Ryzen 9800X3D@PBO/-40CO|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@2,95GHz 1,088V~385W || Kingston KC3000 2TB || Toshiba 6TB Surveillance S300 || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Furt krasný řešení :) To se prostě stává.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete na zde!
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“