Zdravím, prišiel som si po radu ohľadom stavby pc, ktoré bude primárne určené na prácu s 3D, render 3d objektov a animácií, vývoj hier, tvorbu vizualizácií a simulácií atď. Skúsenosti mám s PC, ktoré sú primárne určené na hranie ale je mi jasné, že v PC, ktorý je určený na takúto náročnú prácu bude mať trošku iné špecifikácie a rád by som poskladal taký PC, ktorý to bude zvládať bez problémov. Čo sa týka rozpočtu tak zatiaľ nie je pevne určený takže kľudne môžeme ísť aj do vyšších cien ale chcel by som docieliť to aby ten PC bol výkonný a na dlhšiu dobu bez investícií + do rozpočtu treba zahrnúť monitor. (5000€ +/- viac už ale asi nie)
Programy: Unreal engine, Unity, Cinema4D, Adobe AE, Premier, Substance Painter, Maya, Blender, EmberGen, ...
Určite potrebujem rýchle a veľké úložisko (2TB+) a ak máte typ na kvalitný monitor tak budem rád za všetky tipy.
Vďaka za rady!
PC pre 3D tvorbu, gamedev., vizualizácie, rendering 3d objektov, animovanie atď
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- aa11eexx
- Nováček
-
- durotmk
- Nováček
-
Re: PC pre 3D tvorbu, gamedev., vizualizácie, rendering 3d objektov, animovanie atď
Ahoj, cez HW sú tu určite povolanejši,
ja mám ale skúsenosť cez 15 rokov s Adobe a 3Dčkom, priamo s Cinema 4D a teraz riešim podobné 'zadanie'.
Na Cinemu - čo najlepšie GPU od Nvidia (Rtx). Aj dve. CPU podľa Cinebench.
Na After - čo najviac RAMky. Jadro bolo voľakedy mizerné a nevedelo utilizovať viqc jadier, teraz už to snažia riešiť.
Ja som sa rozhodol pre cestu Intelu (Core Ultra), hry vôbec nehrám, je to produkčný stroj. Ešte ho ale nemám, skladá sa mi niekde na IT.
Ak sa chceš hrať asi aj niečo od AMD bude Ok, 9900X. Pozri benchmarky.
Čo môže zamiešať karty je Unreal engine to netuším ako beží na AMD, či pomôže X3D a pod.
ja mám ale skúsenosť cez 15 rokov s Adobe a 3Dčkom, priamo s Cinema 4D a teraz riešim podobné 'zadanie'.
Na Cinemu - čo najlepšie GPU od Nvidia (Rtx). Aj dve. CPU podľa Cinebench.
Na After - čo najviac RAMky. Jadro bolo voľakedy mizerné a nevedelo utilizovať viqc jadier, teraz už to snažia riešiť.
Ja som sa rozhodol pre cestu Intelu (Core Ultra), hry vôbec nehrám, je to produkčný stroj. Ešte ho ale nemám, skladá sa mi niekde na IT.
Ak sa chceš hrať asi aj niečo od AMD bude Ok, 9900X. Pozri benchmarky.
Čo môže zamiešať karty je Unreal engine to netuším ako beží na AMD, či pomôže X3D a pod.
- aa11eexx
- Nováček
-
Re: PC pre 3D tvorbu, gamedev., vizualizácie, rendering 3d objektov, animovanie atď
Vďaka za odpoveď. Nakoniec sa postavil PC:
Procesor: AMD Ryzen 9 7950x
GK: RTX 4080 Super
RAM: 128GB
SSD: 2x 2TB
Zdroj: 1000W
Procesor: AMD Ryzen 9 7950x
GK: RTX 4080 Super
RAM: 128GB
SSD: 2x 2TB
Zdroj: 1000W
- python.p
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No to je dost obecný popis, ale co už, stejně je to jedno.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Delidy a návrhy PC na míru najdete zde