Mám dva routery LInksys MX4200
Cílem je propojit je do jedné sítě tak, aby oba vysílaly stejnou Wi-Fi síť.
Tak jsem to měl doteď propojené, jen dva routery Huawei. Linksys ale nejsem schopen zapojit.
První router: 192.168.0.1, připojen k internetu pevnou adresou, zapnutý DHCP s rozsahem 192.168.0.100-120
Druhý router: 192.168.0.2, připojen kabelem k prvnímu routeru (zástrčka LAN-> zástrčka WAN), DHCP vypnuto. Připojení k internetu je nastaveno jako automaticky DHCP
Bohužel se druhému routeru změní IP adresa z 192.168.0.2 na 10.48.x.x nebo 10.243.x.x a netuším, proč a jak tomu zabránit!? Když na druhém routeru nechám zapnuté DHCP, začne router přidělovat adresy 10.48.x.x i připojeným zařízením, čímž je ale zapojí do jiné sítě a nic nefunguje.
Jednou se to už na pár sekund propojilo, ale pak zase změna a 10.48....
Už fakt nevím, co dělám špatně. Díky za každou radu.
Linksys MX4200 - kabelové spojení do jedné sítě
Moderátor: Don
- malli
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- GreenKermit
- Začátečník
Re: Linksys MX4200 - kabelové spojení do jedné sítě
Ten druhý router nesmíš mít nastavený jako router, ale jako extender. Bude to někde v nastavení jako určení zařízení, co má dělat. Druhá věc, propojil bych je LAN-LAN, napojení na WAN na druhém routeru mu vnucuješ, že má být router (některá shit zařízení jsou bohužel takto imbecilní).
Edit: Koukám že je to mesh systém, tak ten by měl být úplně blbovzdorný ... Jeden je router, druhý node, mělo by to na nich být napsané. Ideální je, když je resetuješ, dáš je k sobě. Nastavíš router, v něm dáš v nastavení přidat Node (bezdrátově). Oni se propojí mezi s sebou. Pak ten node připoj teprve kabelem a v nastavení bude, že spolu nemají komunikovat po wifi ale po kabelu. Pak ten node odnes a zapoj v místě, kde ho potřebuješ.
Tady máš návod, jak připojíš node: https://support.linksys.com/kb/article/265-en/
Edit: Koukám že je to mesh systém, tak ten by měl být úplně blbovzdorný ... Jeden je router, druhý node, mělo by to na nich být napsané. Ideální je, když je resetuješ, dáš je k sobě. Nastavíš router, v něm dáš v nastavení přidat Node (bezdrátově). Oni se propojí mezi s sebou. Pak ten node připoj teprve kabelem a v nastavení bude, že spolu nemají komunikovat po wifi ale po kabelu. Pak ten node odnes a zapoj v místě, kde ho potřebuješ.
Tady máš návod, jak připojíš node: https://support.linksys.com/kb/article/265-en/
- malli
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc, ale bohužel vůbec nejsou označené patent/child a hlavně tam vůbec není ta volba Add child. Firmware aktuální.
Ale zkusím to celý od začátku podle tvého popisu.
Edit: propojení LAN->WAN je postup dle Linksysu
Ale zkusím to celý od začátku podle tvého popisu.
Edit: propojení LAN->WAN je postup dle Linksysu
- GreenKermit
- Začátečník
Zkus to. Ty mesh systémy jsou udělané aby je zvládl zapojit kdokoliv a předpokládají propojení přes wifi. Má to tři pásma, takže jeden z nich bude sloužit jako overhaul pro komunikaci mezi s sebou a zbylá dvě (2,4 a 5 GHz) pro komunikaci se zařízeními. Koukal jsem, že je k tomu na mobil appka, přes ní to půjde určitě nakonfigurovat. Když ti to pojede vzduchem, tak je propoj teda LAN-WAN a v nastavení někde bude, že ten overhaul bude kabelem.
- malli
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak úspěšně zapojeno, i když to byl porod.
Volba Add Child Node tam totiž není od začátku. Nejdříve se tam objeví dotaz na WiFi síť. O tom se nikde nepíše. Musí se ručně vyplnit SSID a Heslo a pak teprve naskočí tyhle volby.
No a s tím připojením Child node to taky není jen tak. Na obrázku je nakresleno zapojení LAN-WAN, ale v popisu je napsáno LAN-LAN. Zapojil jsem dle popisu LAN-LAN, zařízení hlásilo, že něco dělá, ale nespojilo se. Na druhý až desátý pokus se už nestalo vůbec nic. Nepomohl ani reset Child node, musel jsem vyresetovat obě zařízení a nastavit Parent úplně znovu. Poté se už ale při zapojení LAN-LAN nestalo nic, chytlo se to až při zapojení LAN-WAN.
No jestli je tohle blbuvzdorný, tak nevím.
Ale konečně to funguje. Díky za pomoc.
Volba Add Child Node tam totiž není od začátku. Nejdříve se tam objeví dotaz na WiFi síť. O tom se nikde nepíše. Musí se ručně vyplnit SSID a Heslo a pak teprve naskočí tyhle volby.
No a s tím připojením Child node to taky není jen tak. Na obrázku je nakresleno zapojení LAN-WAN, ale v popisu je napsáno LAN-LAN. Zapojil jsem dle popisu LAN-LAN, zařízení hlásilo, že něco dělá, ale nespojilo se. Na druhý až desátý pokus se už nestalo vůbec nic. Nepomohl ani reset Child node, musel jsem vyresetovat obě zařízení a nastavit Parent úplně znovu. Poté se už ale při zapojení LAN-LAN nestalo nic, chytlo se to až při zapojení LAN-WAN.
No jestli je tohle blbuvzdorný, tak nevím.
Ale konečně to funguje. Díky za pomoc.
- GreenKermit
- Začátečník
Linksys no a jeho navody... . Tak hlavne ze ti to funguje.