Prolink FX5700 - jak zprovoznit DVI

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Denis
Začátečník
Začátečník

Prolink FX5700 - jak zprovoznit DVI

Příspěvek od Denis »

Zdravím Vás a chci se zeptat,zda mi někdo poradí.
Koupil jsem si graf.kartu Prolink FX5700 a neumím v nastavení nikde najít,jak zprovoznit DVI výstup.Mám nainstalován poslední ovladač 56.72.Když kouknu do manuálu,tak tam mají zobrazeny 3 políčka pro výběr (analog display,digital display,TV).Já tam mám pouze položky dvě (analog display a TV).Nevím,zda se třetí nabídka zobrazí až skutečně DVI fyzicky připojím,nebo zda musím aktivovat ještě někde něco jiného.
Má někdo tuto zkušenost?
Dále mám také problém se spuštěním hry R.T.C.Wolfenstein.Zná někdo přesné nastavení této karty pro tuto hru?Zkoušel jsem různá nastavení a pokaždé se to zachová jinak,ale nic není úspěšné.Nevíte čím to je.U původní staré TNT2 Vanta jsem se puštěním neměl nejmenší problém.

Díky za všechny odpovědi.
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Nopodle mne se ti DVI zobrazi az kdyz si nan pripojis monitor s DVI koncovkou, treba drahsi LCD.
Ten RTCW by mel v pohode chodit(co ti presne dela?), skus jeste jine drivery a pod.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

DVi sa ti rozbehne automaticky....... ked nan pripojis nejake zobrazovacie zariadenie..... nik aktivovat netreba......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

No kdyby tomu s tími DVI tak bylo,potom nechápu,proč by existovala redukce DVI - VGA.Mám LCD s DVI,ale zatím nemám kabel.Ale u grafiky byla přibalená reduce s DVI výstupu grafiky na VGA k monitoru.Když to takhle zapojím,tak je tma.Chápu,že když připojím DVI kabel,tak si to může rozpoznat,ale proč v tom případě je ta redukce.A co DVI kabel sigl link,ten zřejmě nebude komunikovat oboustranně a v tom případě to s tím rozpoznáním bude obdobné.Nějak se mi to nezdá.Jak povídám,když kouknu do manuálu,tak tam mají v položce "Device settings" ještě další volbu "DVI".Nevím,které ovladače tam používali,ale je to tam.Předpokládám,že novější by neměl být snad horší.

S tím R.T.C.W. je to tak,že většinou naskočí okno Microsoft Visual C++ Runtime Library a tam - Runtim Error,abnormal program termination.Nebo také obrazovka úplně zčerná a je pouze zvuk,nebo začnou rychle běhat černobílé pruhy ,zobrazí se patvary a zamrzne to atd...Záleží na tom,kterou volbu nastavím v profilech aplikace.Je tam dokonce už vytvořená předvolba pro tuto hru,ale taktéž nešlape.

Ještě bych přidal nějaké další dotazy:
-jak zjistím aktuální takt GPU? (v AIDĚ mi to píše 301MHz,ale pokud se nepletu,udává výrobce bez přetaktování 425MHz)

- čím tuto grafiku taktovat?

Díky za všechny Vaše rady.
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

K tomu DVI, ja mam na radeonu 9600Pro 2xDVI a dostal sem redukci na klasicky VGA mam cez to pripojeny monitor samsung,ktery mam klasicky vga analogovy vystup. TA druha redukce je tam asi na to kdybis chtel pripojit 2monitory s analogovym vystupem.

Takte karty je v 2D modu 300Mhz a v 3D modu 425Mhz a frekvence pameti by mela bejt 550Mhz. Na taktovani sem nejvice libi rivatuner na www.guru3d.com

Toho Wolfa skus preinstalovat aj s directemX, mas 9.0b k tem ovladacum? To obcas zlobi ikdyz wolf je opengl.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Wolfensteina jsem už přeinstaloval.
Tuším,že mám DirectX 9.0.Je nějaký rozdíl u verze s "b"?Máš nějaký link?
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Denis píše:Wolfensteina jsem už přeinstaloval.
Tuším,že mám DirectX 9.0.Je nějaký rozdíl u verze s "b"?Máš nějaký link?
staci vlezt na microsoft a tam je to v sekci nejcastejsich downloadu
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“