Herní PC do 45 tisíc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

GaGy
Začátečník
Začátečník

Re: Herní PC do 45 tisíc

Příspěvek od GaGy »

Chápu že chceš všechno z alzy ale toto je prostě super deal..

https://www.mironet.cz/amd-ryzen-7-7700 ... +dp649102/
9800X3D @ 5425Mhz 95W - Liquid Freezer III │ 32Gb 6000Mhz Cl36 Expo Tweaked │ Nitro+ RX 9070 XT - 280W │ TUF GAMING B850-PLUS WIFI │ XPG CORE REACTOR II VE 750W │ Phanteks Eclipse P400A │ Samsung 990 PRO 2TB + Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB │ 32" Dell Alienware AW3225QF - 4K - 240Hz │
Lenovo - Legion 5 - RTX 3060 + Ryzen 5600H
Samsung Galaxy S25 - 256Gb
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak preferoval bych vše z Alzy, ale když bude nějaká dobrá nabídka jinde, tak proč ne. Tohle popravdě nevypadá zle za tu cenu a odpadl by problém s tím, jak tam nacpat tu 4070 TiS :)

EDIT
mlrs píše: ned 5. led 2025, 17:38 A pada to z duvodu, ze by to melo byt "az" koncem ledna?

4070S bych nebral kvuli 12GB.
7800XT je podle me fajn, zalezi, jestli neni moc slaba - tzn. pokud by se mel udelat v takove sestave upgrade GPU za 2-3 roky, tak pohoda, pokud se to jednou slozi a uz se na to nesahne, je to asi malo no.

4070TiS a 7900XT jsou oboje OK - vykon o chlup lepsi radeon, v RT samozrejme lepsi geforce - ta ma ale o 4GB VRAM min a stoji o nejake 2-3 litry vic - to uz bych asi radej sel do Radeonu.
No trochu jo no, konec ledna je otázka, protože nevíme jaká bude dostupnost.

Tahle sestava se pravděpodobně nebude upgradovat nikdy a pokud někdy, tak určitě ne za 2-3 roky takže se spíš kloním k té variantě 4070 TiS nebo 7900XT ale tady prostě pocitově preferuji NV no, sám tu kartu (od jiného výrobce) mám a je to prostě bezproblémová karta s fajn provozníma vlastnostma i bez nějakého tuningu. Jestli by někdy mohl být problém "jen" 16 GB VRAM nevím, rozlišení bude fullHD, takže je to spíš o zamyšlení nad tím příplatkem. Ale s tím Ryzenem 7700 z odkazu výše se vejde v pohodě i ta 4070 TiS a ještě mám rezervu dalších 1600 na 2TB SSD což je fajn.

Ještě jsem nějak nedospěl ke konkrétní skříni, to NZXT jsem nahodil na první dobrou ...
Goldnoob team proud member!
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Jj chapu - ta geforce lehce svadi k tomu vice bezproblemovemu chodu - navic na fullHD je to silne az az a 16Gb VRAM by melo byt v pohode :)

https://www.youtube.com/watch?v=0oltpvXr54c - zrovna dnes jsem koukal na skrine, ale nevim, jestli se tim chces prokousavat + kolik z toho se vubec u nas prodava :roll:
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Uff, dvě hodiny studovat video fakt asi nechci. Budu muset vybrat něco stylem "osvědčená značka, líbí se mi to, případné recenze nezmiňují nějaké zásadní nedostatky" ...
Mumaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mumaq »

NZXT H6 Flow je najlepsia z oboch taborov a zvykne byt v akcii aj okolo 2250. Ja som siel z H700, co je ekvivalent H7 a nelutujem, lepsie teploty, tichsia, estetickejsia.
MaxiBeast:ROG CROSSHAIR X870E HERO, Ryzen 9 9950X3D, KRAKEN 360, MSI RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC, 64GB 6200 CL28 Expo, Crucial T700 4TB Gen5(System/games), 990PRO 4TB(Data), ROG Strix Platinum 1200W, Lian Li O11 Dynamic Evo + 10x Noctua A12x25 Chromax, LG OLED42C44, Roccat Kone Air + HyperX FURY Ultra, Logitech G915 TKL, Marantz NR1710 + Mission M32 + B&W PX.
MiniBeast: Minisforum BD790i+A12x25, Ryzen 9 7945HX3D, Inno3d 5070Ti X3 OC SFF, SO-DIMM 32GB 6400MHz CL38, Kingston Fury Renegade G5 2TB, Corsair SF1000 Platinum ATX3.1, Fractal Terra + Noctua Sterrox A12x15, Samsung S90F 65"/// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Vyřešeno?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Delidy a návrhy PC na míru najdete zde
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Co myslíš tím vyřešeno? :)

Co se týče sestavy, tak asi víceméně jo, ale samozřejmě se dá udělat ještě nějaká změna, když bude dávat smysl, nebudu to stavět hned zítra.

Co se týče bedny, tak ještě ne. Dneska ještě dostanu rozměry stolu, kam když se bude vejít, bude to fajn, ale není to podmínka, když bude větší, bude bedna na stole nebo vedle. A ani není důležité, jestli to bude blikat a svítit jako kolotoč a protože já jsem příznivcem nekolotočářských beden, tak budu vybírat spíš tímhle směrem.

Zatím takto

Obrázek

Ještě budu menit SSD za nějaké 2TB a potřebuju vybrat case. A v závislosti na case možná ještě nějaké fany navíc. Plus mě napadlo koupit nějaké lepší chlazení na to SSD ...
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Tak jedno máš na desce. Na druhý bych dal AXAGON CLR-M2 nebo XL pokud chceš.

No a skříň, to je subjektivní. Ale za mě Define Mini C, za ty peníze funkční a odhlučněná.

2TB SSD další? Na data? Klidně WD Green nebo Blue.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

WD green nebrat, jednou jsem takovou chybu udělal, byl to naprostej odpad, rychlosti pod plotnovým diskem, furt se sekalo PC. Vrátil jsem to.
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K

Quis custodiet ipsos custodes?
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

A nebyl vadnej?

marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

ee, chovalo se to přesně stejně jako jiný levný SSD co jsem zkoušel - Verbatim , BX řada crucialu. Mizernej výkon není to nejhorší, nejhorší je, že to má obrovský záseky když se controller rozhodne tam něco přeskládávat, a pokud to je OS disk, tak PC prostě freezne.
Prostě se na SSD nevyplatí šetřit, je potřeba vzít od dobré značky, ideálně s DRAM, jinak člověk ušetří pětikilo a sere ho to další roky.
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K

Quis custodiet ipsos custodes?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Další SSD ne, spíš když je rezerva, tak vyměnit to 1TB za 2TB. Tady mám zatím vybraný ten Kingston Fury Renegade 2TB předběžne.
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Jo takhle... Tak to Firecuda za mě :)

raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

@Thellwin Uz jsi objednal? Jestli ne, tak nezvazit 'downgrade' na AMD Ryzen 5 9600X?
Ja resim podobnou situaci jen pro 1440p, nastesti nespecham, prosel jsem si xx hernich titulu a rozdil AMD Ryzen 5 9600X vs AMD Ryzen 7 9700X je 3k do plusu a rozdil v titulech je rekneme pro me relativne zanedbatelny a prinos, ktery ti pak prinese 3k do rozpoctu na lepsi GPU je mnohem vic, nez downgrade R7 9700X > R5 9600X. Zaroven bych s klidem sel do levnejsich B650 desek. Napriklad ASROCK B650M-HDV/M.2, je to sice mATX (vim, ze mATX muze pro nekoho byt samo o sobe jako negativum, ale..), je to zase dalsi +1k do rozpoctu smerem trebas ke GPU. Ma 2x m.2 a negativa, ze nema RGB, tak to pro me nejsou negativa. Za ty penize dostanes to, co potrebujes, nic zbytecneho navic. Libilo se mi, jak o tom napsali nekde v komentech 'gets the job done but nothing fancy'
A pak nejake alternativy uz bez cenoveho prinosu. Mrkni jeste na zdroje GIGABYTE PxxxGM serie a misto SSD Fury bych dal sanci Lexar NM790 1TB.
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Ryzen 7700 za necelých 6k je asi best deal. Pak az 9800x3d když chce člověk topovku. Nic mezi na hraní nemá smysl.
Deska je fajn a osobně preferuju matx buildy, protože skříně jsou menší a stačí levnější, protože se nekrouti. Ale není to ideál na 5090 že. Lexar asi nebude špatný, ale spíš bych ho bral jako druhý disk. Zdroj bez komentáře :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Downgrade CPU už jsem zvážil a vzal ten Ryzen 7700 z Mironetu, nebyl teda pod 6k, ale 6.4k mi přišlo taky ok, speciálně, když 9700X na Alze přes noc zdražil z 9299 Kč na 9999 Kč a i jinde se dá sehnat od cca 9700 Kč.

Desku chci vzít ten mATX Asus TUF B650M-E WiFi, ještě tedy kouknu, ale tahle mi i podle nějakých recenzí co jsem narychlo projel přišla fajn i třeba co se týče testu teplot. Zkusím na ten ACRock kouknout.

Na dva disky tam asi nezbyde budget, takže potřebuji jeden výkonný a ideálně i větší pokud se vejde do limitu. Firecuda dost topí nebo si to pletu?
python.p
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od python.p »

Ten AsRock je k tomu CPU úplně ok, teď jsem s ním dělal 2 budget sestavy a není tomu co vytknout.

FireCuda topí, ale nehnije.

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jako ta Firecuda ... 1 TB verze 2450 Kč, s chladičem, který předpokládám nebude nic moc, 2700 Kč a 2TB varianta 4250 Kč ... :(

I takhle jsem počítal s tím, že vezmu ten Axagon cooler na SSD a taky podle skříně nějaký fany navíc, ale tam si asi vystačím s P14 od Arcticu. Tak nějak jsem doufal, že po ušetření na CPU a případně MB se vejdu komplet do těch 45k ...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak takhle asi final ... ještě pořád váhám u SSD, ale potřebuju něco do ceny 3600 Kč a nemůžu si pořád vybrat. Kdyby někdo ještě přišel na nějakou skvělou změnu u něčeho jinýho, tak klidně napište :)

Bednu jsem neplánovaně nakonec vzal FD Meshify 2 Compact, lehce dražší, ale mě se líbí a nevejdu se jen o pár korun, což je v pohodě.

Obrázek
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Je to dobrý, změnou už nic nevylepšíš.
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“