Kingdom Come: Deliverance II - o hře jako takové
Moderátor: Baneshee
- pbjun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kingdom Come: Deliverance II - o hře jako takové
Hele mrkni na ten odkaz co sem tam dal, je to celkem zajímavé čtení a celkem to potvrzuje jejich přítomnost v té době. Dokonce i Zikmund na ně vydával nějaké glejty... Což je přesně ta doba ve které se ta hra odehrává...
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
- Chafer99
-
Těch odkazů jsem četl víc a ve všech se v podstatě uvádí, že první Romové přišli do Evropy ve 14. století a v Čechách až v 15. století. Takže kolik v té době mohlo být v Čechách Romů, myslíš že by jsi skutečně v Českém ráji narazil na tábory Romů? Nemá smysl to tady dál řešit. Pokud to do té hry dali, je to čistě jejich spekulace a domněnka a nic víc, která na realitě hry absolutně nic nepřidá... spíš je otázka, komu vadilo, že tam nejsou romové nebo černoši.
- CyberDeath
- Začátečník

Ještě jsem žádne nenašel ale můžu je zpacifikovat palcátem ?
.. už se těším !
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- TankGeorge
- Začátečník

-
Vypadá to, že se taky posadím na bandvagon o víkendu. Přijde mi, že to je pořádný storm. Všude se o tom mluví pozitivně, srovnávají to s BG3, či Skyrim. Má to našlápnuto na pohádkové prodeje.
Jednička mi přišla lepší na gamepadu. Má cenu zkoušet M+K? Český dabing je prej až na výjimky dost bad. Mám dávat češtině šanci?
Jednička mi přišla lepší na gamepadu. Má cenu zkoušet M+K? Český dabing je prej až na výjimky dost bad. Mám dávat češtině šanci?
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja po dlouhe dobe hraju neco v cestine a prijde mi to takovy stred - neurazi/nenadchne - ale do anglictiny si to uz prepinat nebudu - a to treba serialy v cestine nemuzu ani citit 
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,25TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- marek16
- Začátečník

tohle je sranda, z jednoho černocha a jedné optional scény se jde celej twitter posrat

Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
Quis custodiet ipsos custodes?
- pavel_p
- Začátečník

A není to taky z části proto, že Vávra se pravidelně ohrazuje vůči ostatním hrám/filmům/seriálům, kde se objeví něco ze škatulky woke?
Ale potom to sám nacpe do "svojí hry"...
Mě osobně to neuráží, navíc, když to není povinné.
Ale potom to sám nacpe do "svojí hry"...
Mě osobně to neuráží, navíc, když to není povinné.
9800X3D|Phantom Spirit 120 SE|ASUS Strix B650E-F|2x16GB 6000CL30|RTX 5070 TUF|990 Pro 1TB|Montech Sky Two|RM850x
- Alfajk
- Začátečník

-
od kdy je jeden černoch woke? To můžu rovnou napsat, že Terminator film je woke, protože je tam https://www.youtube.com/watch?v=bhlkUShG6yw
Ani teplej, ani černej a ani zelenej nedělají ze hry woke titul, jde o prezentaci a celkové zasazení a tohle prostě je úplně OK, narozdíl třeba od dragon age, concordu a podobnejch...
Ani teplej, ani černej a ani zelenej nedělají ze hry woke titul, jde o prezentaci a celkové zasazení a tohle prostě je úplně OK, narozdíl třeba od dragon age, concordu a podobnejch...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- durod
- Středně pokročilý

Vavra to tam dal schvalne, aby "wokeisty" vytrolil, kdyz ho tolik hejtili 
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- skaven321
- Začátečník

-
ak je ta scena nasadena bez kontextu, tj ze hras hetero a kvoli jednej optional vete vyprcas sermiara, je to ani nie woke, len trapne
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- marek16
- Začátečník

však ho vyprcat nemusíš, ne? Jakože, i kdybych ten meme nečet, tak co může člověk čekat od ?

Ne, mně se taky moc nelíbí nucená wokizace některých materiálů ve stylu "všechny přebarvíme na černo, všichni budou gay, a budem se půl hodiny poučovat o pronouns", to je hroznej cringy shit.
Nicméně dát do stohodinové hry jednoho černocha, kterej je tam rozumně historicky zasazenej jako nějakej obchodník z dalekých zemí, a dát možnost i gay lidem romance s jednou postavou (předpokládám že heterák tam může oklátit každou druhou děvečku z vesnice), to je naprosto reasonable a nikoho, kdo si nechce jen zanadávat na "woke libtardy" to nemůže nijak pobouřit, protože proč by mělo
Ale abych neřešil jenom tohle, trošku mě mrzí soubojovej systém (předpokládám že se od jedničky moc nepohnul), a fakt, že tam není žádná magie a tak mi to prostředí přijde takový všední a nudný, prostě středověk. Protože z ukázek, co jsem viděl, jsou tam docela dobrý hlody, a vypadá to že hra měla slušný scénáristy a bude to sranda hrát. Možná se k tomu jednou ve slevě překecám
I navzdory osobě Vávry.
Ta věta je gay AF"Ask _Hans_ if he wants to cross swords"
Ne, mně se taky moc nelíbí nucená wokizace některých materiálů ve stylu "všechny přebarvíme na černo, všichni budou gay, a budem se půl hodiny poučovat o pronouns", to je hroznej cringy shit.
Nicméně dát do stohodinové hry jednoho černocha, kterej je tam rozumně historicky zasazenej jako nějakej obchodník z dalekých zemí, a dát možnost i gay lidem romance s jednou postavou (předpokládám že heterák tam může oklátit každou druhou děvečku z vesnice), to je naprosto reasonable a nikoho, kdo si nechce jen zanadávat na "woke libtardy" to nemůže nijak pobouřit, protože proč by mělo
Ale abych neřešil jenom tohle, trošku mě mrzí soubojovej systém (předpokládám že se od jedničky moc nepohnul), a fakt, že tam není žádná magie a tak mi to prostředí přijde takový všední a nudný, prostě středověk. Protože z ukázek, co jsem viděl, jsou tam docela dobrý hlody, a vypadá to že hra měla slušný scénáristy a bude to sranda hrát. Možná se k tomu jednou ve slevě překecám
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
- Riku
- Začátečník

Jako taky mi nevoní to násilné cpaní LGBQTXYZ+ všude kde to možné je, ale jak psal marek, tohle snad nemůže nikomu vadit v rámci tak velké hry, však se do zadků prcali už Římané a určitě ještě dříve..
Kdyby najednou 4 z 5 hlavních postav byli gay trans černé lezby (jako vidíme v hollywoodu) apod tak to o něčem jiném
Kdyby najednou 4 z 5 hlavních postav byli gay trans černé lezby (jako vidíme v hollywoodu) apod tak to o něčem jiném
PS5 Pro | LG OLED CX55
- djstudio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Co jsem videl par videjí tak to tam furt kurvují a hodně mluví sprostě trosku mne to odrazuje. Jako co je k tomu vedlo je to jen hra. Za mne je to minusovej bod jako by nestacilo ze polovina yutuberu se chova stejne. Nejsem nakej moralista ale ve hre to jako fakt ja bych se bez toho obesel.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3222 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x32GB - 64GB CORSAIR Vengeance RGB DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
- satik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jakože by bylo realističtější, kdyby ve středověku na venkově mluvili slušně? 
GPU GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5090 XTREME WATERFORCE CPU AMD Ryzen 7 9800x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM Kingston Fury 96GB @6000MHz CL30
case Fractal Meshify XL PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD 2+4+4+8TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
case Fractal Meshify XL PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD 2+4+4+8TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
- skaven321
- Začátečník

-
urcite nepouzivali nove slovne nadavky 
R7 5800X3D, 32GB DDR4 3200Mhz CL14 G.SKILL FlareX@3600MHz, RX 9070 XT Pulse, GB2770QSU - Red Eagle
- JohnXXL
- Mírně pokročilý

Osobne po asi 5h hrani vidim minus chovani jizdy na koni (prijde mi to hodne jak na motorce) a trosku model souboju.. ale jde o zvyk jinak me hra bavi moc a doufam, ze hlavni dej neni tak kratkej jak jsem uz cetl v diskuzich.
MB: Asus X670-P Prime CPU: R9 9950X3D @PBO+200/-25CO Cooling: Water block (CPU,GPU,RAM) RAM: DDR5 Kingston FURY RENEGADE 96GB (2x48GB)@6000 CL26
Čerpadlo: 2x EK D5 pump + Dual D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: 2x FireCuda 530 2TB, 5x HPE Samsung Enterprise PM883 3.84TB
Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
Čerpadlo: 2x EK D5 pump + Dual D5 TOP Radiator: MO-RA3 420 black 4x NF-A20 PWM Chromax @500rpm
VGA: EVGA RTX 3080TI FTW3 Ultra EK Vector FTW3 HDD: 2x FireCuda 530 2TB, 5x HPE Samsung Enterprise PM883 3.84TB
Case: Chieftec BigToWER + Corsair AX1600i Monitor: MSI G274QPF + EIZO FlexScan EV2460BK
- adoromi
- Nováček

-
Nevím jak je dlouhá hlavní linie, snazim se infu o pribehu co nejvic vyhybat, ale mam ve hre cca 8-10 hodin a jeste jsem z hl. pribehu neudelal nic
zatim sem ziskal zpatky psa a kone a ted sem zacal delat linku pro mlynare... ale zatim jen tak bloudim svetem, kecam s lidma a nabiram vedlejsi ukoly (loutna, loveni pytlaku atd) Hra pro me osobne bude na dlouho, asi jak RDR2 co sem hral pul roku po vecerech
Jinak me tady bavi zlodejina mnohem vic nez v KDC1, kde to bylo takovy osemetny, tady je mnohem vice moznosti, muze se hazet kaminkem, nechat stekat psa aby "ziskal pozornost" NPC a pak bud zezadu okrast/omracit/zabit, nebo se proplizit atd...
Jinak mi obcas (stalo se dvakrat) zacne problikavat, myslim svetlo ve hre. Restart hry pomuze.
Jinak mi obcas (stalo se dvakrat) zacne problikavat, myslim svetlo ve hre. Restart hry pomuze.
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No ja vzdycky jdu na nejaky ukol a behem jeho plneni prijmu dalsi 3-4 tvl - takze dodelany skoro nic a uz ted tam toho mam naskladaneho, ze to do leta nestiham
A vzdycky kdyz se k nekomu blizim, tak netusim, jestli po me pujde nebo to bude normalni clovek (a zda se teda vyhybat) - vubec to nedokazu odhadnout - treba tomu romskemu kempu jsem se radej vyhnul - ale treba zkusenosti z dnesni doby nejsou validni v 15. stoleti
A vzdycky kdyz se k nekomu blizim, tak netusim, jestli po me pujde nebo to bude normalni clovek (a zda se teda vyhybat) - vubec to nedokazu odhadnout - treba tomu romskemu kempu jsem se radej vyhnul - ale treba zkusenosti z dnesni doby nejsou validni v 15. stoleti
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,25TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
- adoromi
- Nováček

-
vzdyt do toho romskyho/kocovnyho tabora te posila ta holka hned co te sundaj z pranyre nazacatku, posila te za tim Kocourem nebo jak se jmenuje (ten me pekne nalozil
budu se muset za nim vratit az se trosku otrkam v boji) - takze vis, ze je to safe.
Kdyz nekoho potkas, tak i lapkove k tobe nejdriv pristoupej a hned na tebe neutocej, vetsinou tam je pred tim jeste nejaky rozhovor.. ale asi je lepsi kdyz vidis podivny existence u cesty, tak to s tebou tak v 80procentech nebudou mit dobre umysli
Jinak pod tim kocovnym taboru, je od nej takova mala cesticka k vode, tak po par metrech na brehu vody tam u ohne sedi skupinka kumanu, az sem se lekl
nejde s nima interagovat, neutocej nic nedelaj.. nevim jestli patrej k tomu kocovnymu taboru nebo co to je 
Kdyz nekoho potkas, tak i lapkove k tobe nejdriv pristoupej a hned na tebe neutocej, vetsinou tam je pred tim jeste nejaky rozhovor.. ale asi je lepsi kdyz vidis podivny existence u cesty, tak to s tebou tak v 80procentech nebudou mit dobre umysli
Jinak pod tim kocovnym taboru, je od nej takova mala cesticka k vode, tak po par metrech na brehu vody tam u ohne sedi skupinka kumanu, az sem se lekl
- mlrs
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo ja si v mape nebyl jisty, jestli kocour prave bude bokem nebo v ramci toho kempu - takze jsem to nejdriv obesel a sel hledat cokla
No jo, budu se muset vratit.
A ten hlavni pribeh - je tam potreba se tomu venovat, nebo se na to muzu vykaslat - myslim to z pohledu toho, aby se nejaka velka udalost nestala beze me
No jo, budu se muset vratit.
A ten hlavni pribeh - je tam potreba se tomu venovat, nebo se na to muzu vykaslat - myslim to z pohledu toho, aby se nejaka velka udalost nestala beze me