je potrebne prestat brat drogy, je to spatne

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
Plivat na Amdé ti jde krásně. Jen tak pro zajímavost dnes jsem zkoušel 5080 a po pár hodinách testování už je z PC venku. Jo a spotřebu má ten radeon o 10W nižší v idle než ta 5080nadiva píše: ↑pát 14. úno 2025, 14:54taky bych nešel do AMD, nízká efektivita, obří spotřeba v idle a multimonitor, ovladače s obřím opožděním, nekvalitní algoritmy, slabé codeky, kolaps výkonu v některých hrách, černé obrazovky. Taková karta je defakto k ničemu a ve výsledku drahá. Přes to, že nepoužívám DLSS a v životě jsem takové nastavení nevidel ve hře (které sporadicky hraju), tak chci Nvidia a 2 enkódery NVENC pro Davinci. A jako zákoš si nemůžu celé měsíce koupit kartu, co jsem chtěl, protože výrobce omezuje výrobu, jen aby měl tuhle show. Jedinou takovou jsem našel byla 4070TiS, ale chtěl jsem taky nějakej upgrade, ovšem u xx80 navíc přišlo fiasko s +8% nárustu výkonu. No tak jsem se zasmál a sháněl 4080. A ta taky nebylo. I když mě tahle show baví, tak nechápu, proč je dobré vypustit xx80 a xx90 z trhu? Lidi jako já si nekoupí RTX6000 (a logicky prodeje Profi a krypto kart stagnují protože nemá význam přeplácet proti retail kartám), a jen pár nadrženců si koupí předražené karty teď, a zbytek musí čekat 1/2roku, ale vychází jim to dobře z hlediska zisku? Anebo fakt musí všechno valit do AI (Blackwell měli předprodanej na rok dopředu)? Dle mne by měli show i kdyby nechali na trhu staré karty.
z fanouškovských sporů mě klidně vynechte:) doby Radeon RX800 a peak market share 58% jsou 20 let pryč, kvalita a kompetence zvítězila. jak pro profesionály, data centra tak pro retail.
ja som bol silny fanusik nvidie, takze ziadne fanusikovske spory. to, co si pisal ty si pyta jeden spor vyvolat. ty si s tym zacal, ale vynechte me z neho.
DOC_ZENITH píše: ↑stř 29. led 2025, 20:16 Tady se toho moc pozitivního říct nedá, snad to že díky oné výhodnosti asi nebude nascalpovaná protože eh, neni důvod.