Volba tiché klávesnice s nízko-profilovými klávesami
- Donic
- Mírně pokročilý
Volba tiché klávesnice s nízko-profilovými klávesami
Zdravím, potřeboval bych poradit s volbou velmi tichá klávesnice s nízko-profilovými klávesami, nejlépe bezdrátovou + Layout CZ/SK. Myslel jsem, že mám tzv. vyřešeno, ale cca půl roku po skončení záruky se mi na Logitech MX Keys zlomil zobáček u jednoho frekventovaného keycapu...Přirozeně vím, že i kdyby to bylo v záruce, tak by s mechanickým poškozením byl asi problém s uznáním. Nicméně jsem očekával, že ta klávesnice vydrží o něco déle...zvláště když se jedná o značku Logitech a nestála zrovna pár stovek. A kolik by ta oprava vyšla v nějakém servisu nedokáži posoudit...navíc jsem nikde na internetu nenašel žádné náhradní díly. Dá se něco podobného sehnat? Díky
- Xander
- Začátečník
Re: Volba tiché klávesnice s nízko-profilovými klávesami
Ahoj, řeším úplně to samé. Chci tichou nízkoprofilovku. Mám 4 roky nějakou nízkoprofilovou socku od Dellu https://www.alza.cz/dell-kb-216-cerna-cz-d4532021.htm a už je asi hlučnější, byť mi možná ze začátku přišla trochu tišší. A jak píši všemi deseti a rozvášním se, polovičce to vadí, jak tam ty klávesy lítaj
No musím říci, že MX keys jsem si koupil z Aukra na opravu, že to pošlu opravené dál - je tam prdlej mezerník - klávesy jdou občas někde sehnat. Ale je to stejně užvejkaný jako klávesnice od Applu
Vůbec to není tiché a při lehkém dotyku klávesy to vydává divnej zvuk, jak ty klávesy jsou hodně uvolněné, jakoby to žvejká.
Chtěl jsem založit nový thread, ale moddi budou jistě rádi, že jsem použil search button
a tak jsem se rozhodl reagovat zde. Vypadá to, že tady asi moc klávesnice nefrčí. Mám nasledovaného něco na yTube a to jsou fakt krásné kousky, extra tiché - třeba cherry mx spínače nebo kailh silent prestige - ale stojej mrdu a zatím jsem nenašel nízkoprofilovou nebo alespoň nižší a tišší.
Varmilo vypadají fakt krásně. A co jsem koukal, tak to bylo snad nejtišší, co jsem slyšel. Těch výrobců s tichými spínači je více, ale většinou to jsou klasické klávesy, co se týče velikosti.
https://www.youtube.com/watch?v=3RNQgCz7Ues
Asi nám nezbyde jiná možnost než zkoušet nějaké obyč membránové

Chtěl jsem založit nový thread, ale moddi budou jistě rádi, že jsem použil search button

Varmilo vypadají fakt krásně. A co jsem koukal, tak to bylo snad nejtišší, co jsem slyšel. Těch výrobců s tichými spínači je více, ale většinou to jsou klasické klávesy, co se týče velikosti.
https://www.youtube.com/watch?v=3RNQgCz7Ues
Asi nám nezbyde jiná možnost než zkoušet nějaké obyč membránové

exHackintosh, nyní Win11 => i9900K, Gigabyte Aorus Z390 Pro WIFI, ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB, 48 Gb DDR4 @3200Mhz, GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC 8G rev3.0, System SSD EVO 970, Cache SSD 980, Data SSD SN850X + 4Tb HDD, BenQ EX2780Q 1440p 144Hz ICC calibrated + woofer, !Logitech G400s se spínači HUANO brown silent! + 5D Classic + R6ii + M57D30.