Info o (ne)dostupnosti a nákupu řady RTX 50X0

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
iambenny
Začátečník
Začátečník

Re: Info o (ne)dostupnosti a nákupu řady RTX 50X0

Příspěvek od iambenny »

DanyMenko píše: úte 25. úno 2025, 16:44 Poslušně hlásím že mi Amazon i druhou objednávku zrušil.
iambenny píše: úte 25. úno 2025, 16:39 Alza měla v 16:29:38 drop na 5090 za 73999 Kč / 2949 €
:arrow: https://www.alza.cz/palit-geforce-rtx-5090-gamerock-32g-d12806979.htm
Furt s tím něco dělají, teď se hlásí produkt jako skrytý. Před minutou to šlo zobrazit. Možná sledujte, jestli nedoplní nové kusy skladem jako to bylo u MSI. :D

Ale možná šlo jen pro Němce (asi jiný distributor), protože drop mi zahlásil německý tracker. V české verzi vlevo žádné prodané kusy nevidím, ale to je možná cache.
On je nějaký tracker na alzu? Já si nastavil hlídače klasického od alzy ale to mi předpokládám bude k prdu a keksu
Hlídač je opravdu k ničemu, tam to snad chodí po hodině, když ty kusy ještě zůstanou skladem, což se zatím stalo od launche jednou na bílou 5080 myslím. :)

Jinak používám Telegram bota od Hardwareluxx.
DanyMenko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DanyMenko »

iambenny píše: úte 25. úno 2025, 16:50
DanyMenko píše: úte 25. úno 2025, 16:44 Poslušně hlásím že mi Amazon i druhou objednávku zrušil.

On je nějaký tracker na alzu? Já si nastavil hlídače klasického od alzy ale to mi předpokládám bude k prdu a keksu
Hlídač je opravdu k ničemu, tam to snad chodí po hodině, když ty kusy ještě zůstanou skladem, což se zatím stalo od launche jednou na bílou 5080 myslím. :)

Známý v německu to trefil, dostal mail obyčejný od alzy, damn
Obrázek

Ale píše mu to, že není skladem takže wtf
baldachyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od baldachyn »

iambenny píše: úte 25. úno 2025, 16:50

Ja mám stráženie na všetky 5090 a ešte mi ani raz nedošiel mail, že by boli skladom, takže tak :D
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D
GPU: Asus ROG Astral RTX 5090 OC
AIO: Asus ROG Ryujin 3 Extreme
MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero
RAM: Corsair Dominator Titanium 64GB 6000MHz 30-36-36-76
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

To uz tam je skladem nekolik dni.Nikdo to nechce za tu silenou cenu.
CPU-Ryzen 9700X, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-Sapphire 6800XT 16GB ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Ještě na Smarty skladem MSI NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti 16G VENTUS 3X OC, ale za 30K...docela "střelba" ta cena za Ventus :roll:
https://www.smarty.cz/MSI-NVIDIA-GeForc ... C-4p216181
baldachyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od baldachyn »

Na Amazone sa dosť hromadia karty za 4000€, konkrétne niekoľko TUF/OC a Gaming Trio, tiež sú tam Astraly za 6600€ :D Vyzerá to, že v tejto cenovej hladine sa market uz nasýtil :D
jctrnacty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jctrnacty »

BAzos je plny 5090, zda se, ze o to zatim nikdo nema zajem.....prekvapive.
AMD 9800x3D, Asus X670E ProArt, Dark rock 4, 64GB DDR5 CL30 Patriot Viper Venom. Saphire 9070 XT Pulse, Fractal Define C, Seasonic focus gold+ 650W, samsung evo plus 970 2TB, X52 Pro, Benq ew3280u, WMR HP Reverb G1
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

jctrnacty píše: stř 26. úno 2025, 08:49 BAzos je plny 5090, zda se, ze o to zatim nikdo nema zajem.....prekvapive.
A polovina těch nabídek jsou falešné, vykradené popisy nebo přímo fotky. Už na to upozorňuje sám prodejce na Bazoši, že jsou tam inzeráty, které ho vykradly, jen s jiným telef. číslem. :) Raději sem ani nabídky na Bazoš přímo nelinkujte, ať ještě nepodporujete podvody.
petrajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrajs »

Možná i lidi trošku dostali rozum, ono přeci jen koupit to od scalpera o 50%+ dráž, a pak nemít kloudnou záruku, když se teď všude řeší chybějící ROPs a hořící konektory.
maxim666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maxim666 »

Podle rady NVIDIA "poslat kartu AIB " -někam.. dobrý . Žádná omluva , nic . Prostě ty chipy prodali a doufali, že "se na to nepřijde".
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

Chybějící ROPs atd. se řeší v jiném vláknu na fóru, tohle je téma jen pro info o dostupnosti. :)
_Jesper_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _Jesper_ »

31.1.2025 vytvorená objednávka cez Datacomp na ASTRAL RTX 5080 - dnes je 26.2.2025 a karta je v nedohľadne. Vraj je objednaná u dodávateľa. Toto čakanie je veľmi trpké. Plus do toho ten problém s ROPs, takže sa môžem modliť keď karta príde a zapojím ju do PC aby ich mala 112 a nie 104 a potom ju zase reklamovať a čakať 30 dní :crazy:
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
DanyMenko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DanyMenko »

Také Astral ale 5090, dnešní vyjádření z Datartu v 10 ráno:
Je mi líto, ale dodavatel nemá stále potvrzen termín dodání z výroby. Aktuálně Vám tedy nejsme schopni zjistit, kdy bude Vaše objednávka vyřízena.

Za vzniklé komplikace se Vám moc omlouváme a děkujeme za pochopení.
Mezitím, kolega dnes vyzvedne ze Smarty 5090 MSI VENTUS, MSRP model. Za 60 tis. Nabídl mi, že mi ho prodá za 71, co myslíte? Taky má předobjednaný Astral z bohemky který chce víc. On je větší hráč, já to používám hlavně k práci, tak se nabídl.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

DanyMenko píše: stř 26. úno 2025, 11:03 Také Astral ale 5090, dnešní vyjádření z Datartu v 10 ráno:
Je mi líto, ale dodavatel nemá stále potvrzen termín dodání z výroby. Aktuálně Vám tedy nejsme schopni zjistit, kdy bude Vaše objednávka vyřízena.
Mezitím, kolega dnes vyzvedne ze Smarty 5090 MSI VENTUS, MSRP model. Za 60 tis. Nabídl mi, že mi ho prodá za 71, co myslíte? Taky má předobjednaný Astral z bohemky který chce víc. On je větší hráč, já to používám hlavně k práci, tak se nabídl.
Tak samozřejmě záleží jen na Tobě...ale dát ještě 11.tis. "na pivo" není špatný kauf (tedy myšleno pro toho kolegu).
iambenny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iambenny »

Ať si nechá 60k Ventus a hodí na to blok za pár tisíc, než kupovat za 85k Astrala z TSB :-D :)
baldachyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od baldachyn »

DanyMenko píše: stř 26. úno 2025, 11:03 Také Astral ale 5090, dnešní vyjádření z Datartu v 10 ráno:

Tak záleží ak sa na ten komp chces pozerať a máš tu GPU prípadne aj vertikálne tak mne osobne by na tom záležalo, preto aj čakám na ten Astral :D Ale ak to máš horizontálne prípadne ti je jedno ako to vyzerá tak asi radšej ušetriť peniaze.
DanyMenko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DanyMenko »

baldachyn píše: stř 26. úno 2025, 11:19 Tak záleží ak sa na ten komp chces pozerať a máš tu GPU prípadne aj vertikálne tak mne osobne by na tom záležalo, preto aj čakám na ten Astral :D Ale ak to máš horizontálne prípadne ti je jedno ako to vyzerá tak asi radšej ušetriť peniaze.
Lol, počítač používám 90% na práci. Je to černý box Fractal Define S z dávnověku a je mi fakt jedno jak vypadá :D U Astralu se mi líbí hlídání ampérů na kabelu. Nechci aby mi karta shořela, ač se chystám ji undervoltnout, cílím na cca 95% výkon a -120W v plném zatížení ve hrách. Pokud je to stejné jako u mé 4090 tak pro práci to bude efektivně 100% výkonu s hádám -200W spotřebou
Donic píše: stř 26. úno 2025, 11:09
Tak samozřejmě záleží jen na Tobě...ale dát ještě 11.tis. "na pivo" není špatný kauf (tedy myšleno pro toho kolegu).
Asi mu na to kývnu. Ostatně jsem seriózně přemýšlel že si nechám tu TUFku, a VENTUS je v podstatě to samé co se týče kvality. A jestli mi ten Astral potom někdy přijde, tak ho můžu přeprodat nebo do 14 dnů vrátit
iambenny píše: stř 26. úno 2025, 11:12 Ať si nechá 60k Ventus a hodí na to blok za pár tisíc, než kupovat za 85k Astrala z TSB :-D :)
Jsem si celkem jistý že jeho předobjednávka z bohemky byla předtím než zvedli ceny. Myslím že platil 80?

Ale s tím blokem... hm rychlý google mi říká že ještě kompatibilní block na VENTUS není. Ale možná používají FE design? Nápad je to dobrý. Levnější platit za vodní chlazení než se stresovat nad miniskulní možností že mi karta odumře, jenom bych to řešil až někdy potom, třeba až budu dělat upgrade na 9950X3D
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

To bacha, Ventus je ten největší šrot. U 5090 nemá ani vapor chamber, při zátěži bude hlučná jako prase. Asus TUF je proti tomu úplně někde jinde, vapor chamber, lepší napájecí kaskáda atd.
DanyMenko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DanyMenko »

Vapor chamber není automaticky lepší. Zvyšuje schopnost materiálu odnášet celkovou teplotu, ale má problém s tím největším problémem aktuálních čipů - že vytváří hodně tepla na malé ploše. V případě že heat source je pinpoint, tak je vapor chamber dokonce horší než klasický heat spreader

Ale i tak, jestli najdu water block tak to nebude problém. Chvíli bude hučet ale to nevadí, většinou mám na sobě noise cancelling sluchátka. A vodní chlazení bych řešil až někdy později, nejdřív bych investoval do lepšího monitoru.

Mám 3x monitory, 34" 1440p 100hz na práci, 32" 4k 60hz jako sekundární monitor, a 144hz 27" 4k kterému nedávno umřel backlight. Tak bych zkusil ten backlight opravit nebo si jen utřít slzy a dát ho za odvoz, pak všechny monitory prodat, a koupit OLED 32" 4k 240hz. Možná mě to bude motivovat aj někdy hrát hry :D Rozhodně monitor je větší boost v kvalitě než 20% už i tak vysokého fps navíc oproti 4090
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“