Ahoj,
rozhodl jsem se pro zkvalitnění mého zvuku pořízením mikrofonu audiotechnika MB 3k s externí zvukovou kartou M-Audio M-Track DUO. Pevně jsem doufal v kvalitní, čistý a hlavně funkční zvuk. Bohužel se tak neděje. Neustále se potýkám s problémy, že mikrofon ztrácí signál. Mluvím-li soustavně, většinou funguje. Jakmile se na chvíli odmlčím, dojde k ztlumení a mikrofon prostě nefunguje. Fungovat začne až ve chvíli, kdy v nastavení programu, na kterém voláme (discord, teams, hry) změním vstup na něco jiného a pak zase zpět. Poté se chvíli rozběhne, ovšem po nějaké odmlce se zase vypne. Signál z mikrofonu do zvukovky jde - signalizační dioda na zvukovce ukazuje, že signál jde, ovšem v systému již není nic slyšet. Předpokládám, že by to měla být chyba v nastavení či softwaru? Výstup zvuku většinou funguje, snad jen jednou se mi stalo, že vypadl i výstup - následně pomohlo jen odpojení a zapojení zvukové karty.
Zapojení je následující: zvuková karta je pomocí USB připojena do zadní zdířky počítače na základní desce (do USB3.0 portu). Do té zvukové karty, na input č. 1 je připojen mikrofon pomocí XLR kabelu (Adam Hall K3M222). Přepínač u tohoto inputu je přepnut na "line". Zesilovací kolečko signálu je na hodně 9 z 10. Druhý input je nezapojen, přepínač také přepnut na "line", zesilovací kolečko je pootočené na 1 z 10. V poslední části, do velkého jack portu (6,3) mám zapojeny sluchátka (superlux HD-660). U této části jsou dva přepínače - přepínač pro zapnutí fantomova napájení (ten je zapnut - svítí i signalizační dioda) a v sekci output je přepínač na volbě "USB". Výstup do sluchátek mám zesílen na 8/10, poslední otočné kolečko (s označením monitor) mám na 8,5/10.
Ovladač pro tuto zvukovou kartu mám nainstalovaný (přímo od výrobce, nejnovější verze - 1.0.3, dostupná zde: https://www.m-audio.com/support/downloa ... #mtrackduo). Výstup z windowsu je nastaven na tu zvukovou kartu tak, aby mi zvuk z počítače hrál do sluchátek. V ovládacích panelech, v sekci záznam je Line1/2, což je jako výchozí zařízení a jedná se o připojený mikrofon. Úroveň 100/100, Kanál 2, 32 bitů, 48000 Hz. Aplikace nemají povolenou kontrolu. Nainstalovaný ovladač M-Audio k té externí zvukové kartě má také nastaven ASIO sample rate na 48000 a buffer-size na maximum (2048).
Bohužel nejsem v audio technice moc znalý, tyto komponenty jsem kupoval na doporučení. Dokázal by mi někdo prosím poradit, co s tím, aby mikrofon fungoval stále, bez výpadků?
M-Audio M-Track DUO + Audiotechnika MB 3k
Moderátor: CageJ
- Lukezi
- Nováček
-
- Shaquille
- Středně pokročilý
-
Re: M-Audio M-Track DUO + Audiotechnika MB 3k
Ahoj,
mas nastaveno takhle?
mas nastaveno takhle?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
- Lukezi
- Nováček
-