Fallout 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Re: Fallout 4

Příspěvek od CyberDeath »

JO weapon debri vim .... ze se musi vypnout -> takto jem hral i puvodni F4 bo to jinak nefungovalo,
Ale ten buffout 4 a debrie fix zkusim.
PC - AMD Ryzen 9 7945HX, Minisforum BD795i SE, 2x24GB DDR5 5200, Kolink Rocket Heavy Vented. 2TB Samsung PM9A1
2TB Kingspec XG7000, SAPPHIRE NITRO+ RX 7800 XT GAMING OC, ASUS ROG LOKI SFX-L 1000w -> Win 11
NB
- HP 17.3" FullHD , Ryzen 3 7320U , 8Gb RAM , 512GB SSD -> Endeavour OS - River
NAS - CWWK X86-P6 Pocket, Intel N150, 8GB DDR5, 3x2Tb NVME -> Endeavour OS - CLI
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Tak už semi to podařilo jednou spustit :-) -> koupil sem gog verzi bo se steam verzi s downgraderem sem se spustenim neyl uspesny.

Ale jak rikam jedou po vypnuti a zapnuti PC uz to zase nejde :-D ... po skonceni uvodnich filmecu mi to zhazuje na listu ... sice bezi ale nejsem shopen do dostat do popredi :-D ... takze asi musim pockat na dalsi fix ... bo na tohle nemam nervy ...
PC - AMD Ryzen 9 7945HX, Minisforum BD795i SE, 2x24GB DDR5 5200, Kolink Rocket Heavy Vented. 2TB Samsung PM9A1
2TB Kingspec XG7000, SAPPHIRE NITRO+ RX 7800 XT GAMING OC, ASUS ROG LOKI SFX-L 1000w -> Win 11
NB
NAS - CWWK X86-P6 Pocket, Intel N150, 8GB DDR5, 3x2Tb NVME -> Endeavour OS - CLI
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Hele tohle není problém hry, ta hra si napříč lety nese pořád stejné bugy, ale pády mezi ně už nepatří. Vedle v téma na wukong jsi psal, že máš problém s PC = tam bych pokračoval v bádání.
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Ne ne ten problém je vyřešen.. klasický f4 ke ok ... dělá to london.

Ani nevíš jak mě to "stve" cekal sem na toto velmi dlouho tak už to do dalšího fixu vydržím, krytím si teď čas xcom 2 který sem odkladal dlouho (protože v něm strávím mrtě času jako v jedničce- a na mobilu mě to nebaví)
NB
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Mám Fallout London instalovaný na F4 ze steamu a jede to jak hodinky, instaloval jsem krok po kroku dle oficiálního návodu na stránkách módu.

Je tam i troubleshooting sekce a tam bych se být tebou podíval, protože to co popisuješ je tam myslím uvedeno jako pochybení při instalaci, kdy se přeskočí krok se smazáním složek původního profilu F4.

Jinak, Fallout London funguje jen na GOTY verzi nebo musíš mít všechny datadisky dokoupeny separé
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Rozehrál jsem F4, kupodivu .. jsem se teda nechal unést hrou.. a docela mě to chytlo.. no ten inventář je děs.. mohlo být menší písmo nebo víc řádků. Ale jsou na to nějaké mody na nexusmods.com, naneštěstí je potřeba si je opět vyladit.. Ne jen "install-to-use". Tak jsem se s tím teda smířil.

Ale dostal jsem se do fáze, kde je gamekilling bug.. Dostanu se teda po těch raidech (hledání technologií Khylie, vybíjení míst Rhys), několikrát opakovaně do snad užšího bratrstva oceli. Jsme na nějaké vzducholodi. Setkávám se se šéfem bratrstva oceli. VŠE OK. Mám nastoupit do nějakého vertibirdu (označen), nastoupím, zkoušel jsem v oblečeném power armoru i bez něj, obojí stejné. Jsem v tom vertibirdu... za minigunem... a nemůžu střílet.. Letíme sundat na nějakém ostrově 1 Behemot a 3 supermutanty. Lítáme okolo 2 vertibirdy, lítáme, nemůžu vystřelit. Hází po vertibirdech kameny, jeden sundá.. za dalších x minut sundá nás. Po pádu pobíhám na zemi a nemůžu střílet nebo si vybrat zbraň, než nás postřílí (doprovod člen bratrstva).

Nevíte někdo co s tím? Zkusil jsem konzolové příkazy.. cheat na ammo 5 a 5.56mm, pro jistotu, pak prikazem zabit behemota, pristali sme a opet sem nemoh pokracovat, protoze neslo strilet :-( a proti nepratele. /// steam release + zadne mody
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

na podobny chyby pomuze jen pokud mas checkpoint/manual save pred zacatkem mise, pamatuju si u F3 jsem pred nabranim kazde mise delal manualani save a kolikrat behem hrani jsem se musel vracet, protoze to proste nefungovalo...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Murun
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Murun »

Nahrát pozici před nastoupením do vertibirdu nemůžeš? Můžeš dojít na místo pěšky.
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Chystám se, nic jiného mi nezbyde. Mám save .. 6-7 hodin před tím.. při asi 40-50h gameplay. Ty cheaty všecky fungovaly, přidal jsem si ammo (5 nebo 5.56 jsou pro minigun, konzole všecko potvrdila), zkoušel různě savy, ale ten minigun na palubě vertibirdu se nedá ovládat, zkusil jsem na cheat zabít behemota, přistáli jsme poklidit zbytek supermutantů a mohl jsem se jen dívat jak umíráme. Prostě nejde střílet a vybrat zbraň. Jen tam chodím a konec. Samozřejmě posledních 8 savů je před nastoupením do vertibirdu. Zkusím tedy ten starší save.
huhla2
Nováček
Nováček

Příspěvek od huhla2 »

jestli je to tento quest https://fallout.fandom.com/wiki/Show_No_Mercy , tak to je teda klasická bethesda, ty dvě stranky možných bugů jsou fakt radost :(
ten tvůj bug je tam uvedený taky, ale řešením je promluvit s dansem před nastoupením do vertibirdu, pokud takový save nemáš, tak můžeš zkusit posunout quest stage na další krok (je na to nějaký příkaz do konzole), byl bych opatrný s nastavením uplně finálního stage, ale parkrát jsem to už použil pro přeskočení jednoho kroku a bylo to v pohodě
jen mám obavu, že problém není v samotném questu, takže nic z toho nepomůže, můj tip je že se zapnul nějaký "cinematic mód" nebo tak něco a pak se korektně nevypnul, na to určitě existuje taky nějaký příkaz do konzole, ale netuším jaký
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

huhla2: Jo je to přesně mise "Show No Mercy". Až doteď jsem se divil, jak nic nijak nebugovalo, ani ten připitomělý pes (ale v boji se hodí, jen často blokuje i mě). Teď mám paladina.

Asi jak píšeš, naslepo jsem odkrokoval 10-250 (po deseti) a pak dal 255, mise splněna, ale měl jsem vše pořád bugnuté. Jak vyberu zbraň, nemám ji v ruce.. takže nemožnost pokračovat.
Všichni mají problém nastoupit do vertibirdu. S tím problém nemám.
Poslední dobou hra vyváděla podivnosti.. dokud jsem nedal dvakrát alt-tab do win a zpět, tak jsem měl celé minuty pořád loading.. ale uvedená zkratka (stisknout 2x) a je okamžitě načteno.

Zkoušel jsem blbosti i marginality.. jak jinde uvádějí, pokud člověk nanastoupí a spadne dolů, může probíhat celou základnu (ale ne už ji opustit).. mluvil jsem i s tím paladinem Densem, Maxwellem znovu. Pak je tam i vertibird, který teleportuje nahoru a dolů.. (pokud spadneš dolů, tak na tu plošinu pod vzducholodí, i nazpět teleport.)
Mám sejvy 1-8 minut na plošině před nastoupením do Vertibirdu. Potom až 6-7 předtím.
Spíš jsem se snažil o to misi rozjet nějak od začátku. Ještě zkusím PŘESNĚ vzhledem k výpisu těch hodnot na fandom wiki falloutu, třeba to zabere.
Jinak jdu 6-7h nazpět.. nejspíš tak 2 rajdy na nějakou factory a metro... odhaduju. Víc neudělám a nechci rozbít celou hru. Jo, jakoby cinematic mod.
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Btw -> už mi jede Fallout London ... a hadejte kde byla chyba :-) .... Nvidia a jejich "super" drivery :-) i když jsem měl všechny overlay vyple hra se po najeti minimalizovala a nesla maximalizovat . Stejny system jen změna z nvidie na AMD a i s AMD overlay jede zcela bez problemu .

Na to že je to fan mod , zatim OK (8h) , jen mi přijde svět více omezeny (ano je to fan mod) a prázdný.
Spadlo mi to jen jednou -> a to mam FallUI s jeho dalšimi mody včetně FIS , FOLON fixy pro FallUI , fps fix (opravdu nutne jinak je loading i několik miniut) , global stash , Aturomarker magazine , track your companion a FOLON unoficial patch
NB
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

kdo jste to hráli, už je FL nějak rozumně opatchovanej? rozuměj aby to nepadalo každých 15min, a šlo dodělat hlavní quest bez breaking bugů...
Quis custodiet ipsos custodes?
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Jestli je to nastavba na F4, tak hodne zabavy. Jo pada to (F4), obcas samovolne, obcas mym pricinenim. Je potreba alt-tabnout, aby dosel loading. Apod. Nejhorsi jsou bugy v questech. Abych to nejak uzavrel. Zkousel jsem jeste ruzne varianty.. ale musel loadovat save 8h nazpet. Hral jsem tedy namisto bratrstva "USS Constitution" lod mise, tam se mi pro zmenu bugnul robot Mr.Navigator, co na me porad utocil, takze opet nedohratelne. No, ale na nejakolikaty pokus (save+load nazpet) splneno. Pak jsem odehral tunu dalsich misi. A nakonec se vratim na Bratrstvo ("Show No Mercy"). Tak snad uvidime.

Neexistuje nejaky jednoduchy mod na inventar, aby aspon pismo (font) v pipboy bylo vyrazne mensi? Pokud jde o nexusmody, nemam energii neco si stahnout a potom jeste ladit.
Murun
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Murun »

London ještě dohraný nemám. Nevím v jaké fázi jsem, teď jsem se k tomu asi měsíc nedostal, ale minimálně 30-40 hodin odehráno určitě. Padání zcela vyjímečně, jeden bugnutý quest (už nevím jestli hlavní nebo vedlejší) jsem musel udělat víceméně přes konzoli postupným zadáváním jednotlivých fází dle návodu z netu. Jinak bez nějakých vážných technických problémů. Jen mě to s postupem času trochu přestávalo bavit.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Jey píše: pát 21. bře 2025, 11:54 Jestli je to nastavba na F4, tak hodne zabavy. Jo pada to (F4).....
Ale on se ptá na Fallout: London, to je něco uplně jiného...
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Za 15h cca 3x padlo, 2x jen tak a jednou pri fast travelu.
NB
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Still.Lord píše: pát 21. bře 2025, 22:55
Jey píše: pát 21. bře 2025, 11:54 Jestli je to nastavba na F4, tak hodne zabavy. Jo pada to (F4).....
Ale on se ptá na Fallout: London, to je něco uplně jiného...
To mi nemusíš ani psát. To přece vím. A co jsem napsal? Já F:L neznám. Proto jsem napsal, pokud je to nástavba na F4, protože.. to řešíte v tématu F4, tak že přeju GL (což dává smysl).

Zase na druhou stranu, pokud je odpověď kladná, tak tam aspoň funguje .. 4x alt-tab = téměř instantně načtená lokace trik. Jinak to někdy loaduje hodiny a nic.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“