Tak ja som skúšal UV na RTX 5090 cca 2900 MHz pri 0.91V a nebolo to úplne stabilné.JohnXXL píše: ↑pon 17. bře 2025, 09:38 fanthomass20 : super info hlavne s UV testem spotreby.
Priznam se,ze furt mam pak dilema zda poridit 4090 a nebo pozdeji 5080 kvuli hrani casem v 4K co me nadchlo.
Stejne to pujde pod vodu,ale tolik W odpadniho tepla se mi proste nelibi u 5090 ani do vody a Mo-ra3 chladicem..
Dalo by sa to poladiť niekde pod 0.87V pri 2700 MHz, ale to by už človek podľa mňa obetoval hodný kus jej výkonu. (záleží od preferencií každého)
Defaultne boostovala RTX 5090 ICE cez 2900 MHz.
Uchladiť by sa dalo aj tých 2900 MHz pri stabilných cca 0.945V, ale počítaj s otáčkami okolo +1700 RPM, čo už tiché nie je a rovnako so spotrebou okolo +/- 500w v nových/moderných hrách, čo ti za hodinu hrania spraví v skrinke pekný MORDOR.

iambenny: v podstate všetky kusy RTX 5080/5090 čo mi prešli rukami mali znesiteľný coilwhine, vrátane najviac pískajúcej Phantom GS. Spomedzi všetkých tých tichých mala táto najhorší, ale fakt platí, stále fajn oproti STRIX, TUF, čo mi prešli v minulosti rukami..
Nikdy nezabudnem na RTX 4090 TUF, ktorú som v minulosti skúsil. To bola taká piskajúco/chrčiaco/klepkajúca zvonkohra, že koniec, fakt dovi-dopi, to išlo hneď naspäť do alzy..

Ja obdivujem ľudí, ktorí toto dokážu znášať. Rovnako si pamätám "klenot" RTX 2080 Ti STRIX OC, ktorá zreteľne pískala aj keď človek otvoril len chrome, fakt, bez srandy..