Pískání cívek může způsobovat zdroj. 10 let starý zdroj taky ničemu nepomáhá.
Já teď taky používám Windforce s novým zdrojem, je úplně tichá. SN 2506 ...
Moderátoři: Walker1134, Wilik
Nový zdroj môžem vždy vyskúšať, aký používaš ?StepanPepan píše: ↑úte 1. dub 2025, 10:54Pískání cívek může způsobovat zdroj. 10 let starý zdroj taky ničemu nepomáhá.
Já teď taky používám Windforce s novým zdrojem, je úplně tichá. SN 2506 ...
Mno tak ten prvý ktorý si postolm som predchvílou objednalStepanPepan píše: ↑úte 1. dub 2025, 11:40 Já si myslím, že je to tím, když zdroj reaguje na změny v příkonu karty rychlostí, která nějakým způsobem neodpovídá rychlosti ideální pro napájecí obvody karty.
Zdroj mám tento:
https://www.alza.cz/seasonic-vertex-gx- ... 75.htm?o=2
Asi bude uvnitř skoro stejný, jako tento, jenom má méně kabelů:
https://www.alza.cz/seasonic-focus-gx-1 ... 29.htm?o=1
Uplne zbytocna namaha, vobec nemas nejaky stary zdroj ktory by mal byt extra problemovy. Supernova G2 je stale v PSU Tier liste v A-tier kategorii, nie je to ziaden eurocase sunt za 30 euro. Dristy o tom, ako potrebujes zdroj za 250 euro s Titanium certifikaciou aby ti nepiskala karta, z 99% neplatia. Mne piskali karty na roznych kvalitnych a overenych zdrojoch a to som tie karty aj swapoval medzi jednym aj druhym PC (RMx 2021 od Corsairu, ROG Aura Strix ATX3 od Asusu, Core Reactor I a II od XPG, Supremo FM6), vsetko gold kvalitne zdroje s japonskymi capacitormi a overenymi platformami od Seasonicu, CHW...). Piskala 9070 XT Pulse, Nitro+ a o nieco slabsie aj Gaming OC 5070 Ti. Ale zas mi vobec nepiska Aorus Master 5070 Ti. Je to loteria.Net píše: ↑úte 1. dub 2025, 11:02Nový zdroj môžem vždy vyskúšať, aký používaš ?StepanPepan píše: ↑úte 1. dub 2025, 10:54
Pískání cívek může způsobovat zdroj. 10 let starý zdroj taky ničemu nepomáhá.
Já teď taky používám Windforce s novým zdrojem, je úplně tichá. SN 2506 ...![]()
Kartu som kupoval stým že idem na istotu a žiadne bzučanie nebude, bola za cenu ako by mala byť (913€) nie za zlodejské ponuky alza a pod...Mani píše: ↑úte 1. dub 2025, 11:45Uplne zbytocna namaha, vobec nemas nejaky stary zdroj ktory by mal byt extra problemovy. Supernova G2 je stale v PSU Tier liste v A-tier kategorii, nie je to ziaden eurocase sunt za 30 euro. Dristy o tom, ako potrebujes zdroj za 250 euro s Titanium certifikaciou aby ti nepiskala karta, z 99% neplatia. Mne piskali karty na roznych kvalitnych a overenych zdrojoch a to som tie karty aj swapoval medzi jednym aj druhym PC (RMx 2021 od Corsairu, ROG Aura Strix ATX3 od Asusu, Core Reactor I a II od XPG, Supremo FM6), vsetko gold kvalitne zdroje s japonskymi capacitormi a overenymi platformami od Seasonicu, CHW...). Piskala 9070 XT Pulse, Nitro+ a o nieco slabsie aj Gaming OC 5070 Ti. Ale zas mi vobec nepiska Aorus Master 5070 Ti. Je to loteria.
Mas proste smolu na kus GPU a sucasny trend je bohuzial taky, ze velmi vela z nich na coil-whine trpi a nic s tym neurobis. V zasade mas 3 moznosti:
1) Kartu si nechas a naucis sa s tym zit.
2) Kartu masivne podvoltujes a podtaktujes, cim teoreticky znizis intenzitu CW ale v horsom pripade sa pripravis o vykon. Neplati to ale vzdy, kamosovi som na 9070 XT Nitro+ nevedel CW zredukovat ani po znizeni PL o 100W nadol a obmedzeni taktov.
3) Kartu vratis do obchodu a budes si kupovat nove kusy do momentu, kedy pod ruky dostanes tichsi kusok![]()