GeForce RTX 5060/Ti - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Re: GeForce RTX 5060/Ti - info, recenze, zkušenosti
Znovu se budu opakovat, jakožto hráče mě to absolutně nezajímá, podstatný tady je, že na trhu jsou dvě GTX5060Ti a jedna je normálně high ultra karta a druhá medium low a jediné co je odlišuje bude někde daleko pod čarou napsáno.
8GB vram je zkrátka low end a má tomu odpovídat i cena.
8GB vram je zkrátka low end a má tomu odpovídat i cena.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Třetina hráčů podle steamu momentálně hraje na 8GB kartách, řada dalších i na kartách s menší pamětí. Někdo by jim měl nejspíš vysvětlit, že už se to dnes nedá, zjevně si toho nevšimli.
Ano, ceny jsou nastavené tak, že nemá smysl kupovat 8GB variantu. Podobně jako u RX 9070. Neznamená to, že se už na těch kartách nedá nic hrát, jak to vyznívá z toho testu.
A nejspíš je to záměr, jak vás dotlačit k tomu platit za tu dražší šestnáctigigovku. Z nějakého důvodu to vnímáte tak, že vás obírají na té osmigigové, přitom to dělají na obou.
Ano, ceny jsou nastavené tak, že nemá smysl kupovat 8GB variantu. Podobně jako u RX 9070. Neznamená to, že se už na těch kartách nedá nic hrát, jak to vyznívá z toho testu.
A nejspíš je to záměr, jak vás dotlačit k tomu platit za tu dražší šestnáctigigovku. Z nějakého důvodu to vnímáte tak, že vás obírají na té osmigigové, přitom to dělají na obou.
Naposledy upravil(a) Adam Vágner dne pon 21. dub 2025, 21:00, celkem upraveno 1 x.
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vydat novou generaci s 8GB VRAM v roce 2025 uz fakt ne, minimalne 12GB VRAM.
Doufam, ze ty 8GB verze alza nebude ani nabizet.
Doufam, ze ty 8GB verze alza nebude ani nabizet.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

8GB vram je v mainstream pomalu 10 let, ale Adam ti poví, že to není žádný problém, protože to má třetina lidí na steamu
+ ti ještě vloží do úst něco o tom, že se na tom nedá hrát, což tady nikdo nenapsal a na závěr k tomu dá nějakou omáčku ohledně ceny a toho, jak to máme dle něj vnímat.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Zřejmě jsem jenom špatně pochopil výkřiky typu "na hraní nových her zase nemá paměť, ta karta vůbec nemusela vyjít." "ovšem po delší době se hra často dostává do nehratelného stavu a v lepším případě koukáš na hl1 textury." "Neposloucháš, je mi to jasný. Já měl tu 8GB sračku skoro rok a problém jsem měl v každé nové hře, v každé. "
Pokud jste si slibovali od karet se zhruba stejně velkým čipem na víceméně stejném procesu s dražšími pamětmi nějaký významný nárůst výkonu kombinovaný s poklesem ceny, obávám se, že to byla přehnaná očekávání.
Pro nás je pozitivní aspoň jedna věc – pokud nebudete s nákupem příliš chvátat, je pravděpodobné, že dolar bude dál velice rychle pokračovat do... víte kam, a ty karty budou o pětinu levnější, ani nebudete vědět jak.
Pokud jste si slibovali od karet se zhruba stejně velkým čipem na víceméně stejném procesu s dražšími pamětmi nějaký významný nárůst výkonu kombinovaný s poklesem ceny, obávám se, že to byla přehnaná očekávání.
Pro nás je pozitivní aspoň jedna věc – pokud nebudete s nákupem příliš chvátat, je pravděpodobné, že dolar bude dál velice rychle pokračovat do... víte kam, a ty karty budou o pětinu levnější, ani nebudete vědět jak.
- mouldy
- Pokročilý

Tuším že ta poita je v tom, že existují dvě diametrálně odlišné karty pod stejným názvem. To že třetina "póvlu" na Steamu hraje na 8GB VRAM s tím nemá přece nic společného, tuna lidí existuje na mobilních kartách, případně na nějaké prehistorické hrůze, protože jim to v klidu zvládá ty jejich MOBA hry.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
- Natural
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No to je právě ten problém. Za těch 50k ať si klidně prodávají to nejlepší, taky mám... Ale za těch 12k by mohla respektive měla být minimálně ta 5070. Nejen můj problém nejsou ceny high nebo top endu ale mainstreamu a lowendu. A 5060ti je karta naprosto low end. Teda není to 6500xt, ale 6060ti už ji bude s takovou konkurovat. Jako bohužel, ale tohle je fakt "nekupovat". Asi jako když bys měl půl chleba za 50 a celej za 60. Vážně ne. Jedinej kdo chce někoho převychovat je nVidia.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Ty vůbec máš tady problém s chápáním textu. Ano, udržet stabilní framerate s 8GB bufferem je dost těžký, ale pokud hraješ jen csko a dotu, ta ne nemožný.
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Chtěl bych mít čas vzít šest osm nových her, hrát to pár hodin, nastavit je tak, aby se to dalo v pohodě hrát na osmigigovkách a v pohodě na šestnáctigigovkách a udělat slepý test, abyste hádali, co jelo na čem. Opravdu by mě zajímalo, jak velká bude úspěšnost.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

To zase klid, to že jsem koupil 4090 je jedna věc, to že to byl z celé 4000 řady nejvýhodnější model, je naprosto tragickej fakt, všechny ostatí karty byly o více % pomalejší než byly levnější.
Stejně jako mining mánie díky které jsem skipnul 30 řadu (a z důvodu nezájmu, doma byl Titan XP i 20 řadu), a na 4090 jsem hrál celkově 2 hry kde jsem její výkon potřeboval, 90% času strávila na compute a AI. Já jsem to herně zalomil dáse říci už dávno, ale u 50 řady už jí kvůli problémovejm driverům nemůžu vzít ani pro starší věci, což je něco co tu někdo propagoval což spustilo poslední fázi této diskuze.
I když budeme ignorovant minimální posuny u výkonu (kde je u 4060TI vs 5060TI paradoxně posun největší, protože 128-bit karta byla nejvíce memory bottlenecked), tak neochota NV použít 3GB paměťové moduly, které už teď osazuje do quader a mobilních karet je na facku. Kdyby 5060 byla 12GB a 5070 18GB tak jediné o čem se tu bavíme je cena a drivery. Ale ona hamyžnost nezná mezí a AMD opět pouze šlape v té samé stopě, a když se kouknu co AMD nabízí za 24 táců a že někde to má výkon poloviční jak to co už mem 2,5 roku doma tak sry ale čau. To že svou kartu dnes prodám kdybych chtěl za více než jsem jí koupil je děsnej symptop extrémně nezdravého trhu, tak ať mi nikdo neobhajuje ceny. Ještě nikdy se nestalo aby last-gen GPU STOUPALY NA CENĚ.
- marek16
- Začátečník

tohle zvládne možná pár lidí tady z fóra (a to je ještě někdy dost těžký poznat, pokud nemáš referenci, a to na každou část hry - viz to video, je pád ze 100 na 70 problém, nebo jen náročnější část hry?), ale pro mainstream populaci je to naprostá utopie. Je to stejný jako s RAMkou, pokud se člověk jen přiblíží té horní hranici, začne kvůli fragmentaci paměti a "swapování" (u karty tahání přes Pci-E) celej herní zážitek stát za hovno - proto to chce mít vždycky rezervu.Adam Vágner píše: ↑pon 21. dub 2025, 21:28 ... nastavit je tak, aby se to dalo v pohodě hrát na osmigigovkách...
Myslím že je zbytečný vést debatu že to "jde" "nějak" nastavit, když 8GB karty jsou tu už od 2014, od té doby uplynulo 11 let a tohle je nová karta, takže by měla mít potenciál aspoň další 2-3 roky fungovat bez problémů. Jak ukazuje video, zasekává se už na roky starých hrách. Nikdy to nemělo vzniknout a je to jen nvidia greed.
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
Quis custodiet ipsos custodes?
Quis custodiet ipsos custodes?
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Tohle je právě ta věc, kterou jsem nepochopil. Pokud to ještě nemá nějaký vliv na výkon, mohly tam být 3GB čipy, a nikdo neřeší paměti ani na RTX 5060 Ti, ani na RTX 5060. Pokud není problém právě v tom, že prioritu mají quadra a notebooky a na karty už nezbývají čipy.DOC_ZENITH píše: ↑pon 21. dub 2025, 21:49 I když budeme ignorovant minimální posuny u výkonu (kde je u 4060TI vs 5060TI paradoxně posun největší, protože 128-bit karta byla nejvíce memory bottlenecked), tak neochota NV použít 3GB paměťové moduly, které už teď osazuje do quader a mobilních karet je na facku. Kdyby 5060 byla 12GB a 5070 18GB tak jediné o čem se tu bavíme je cena a drivery. Ale ona hamyžnost nezná mezí a AMD opět pouze šlape v té samé stopě, a když se kouknu co AMD nabízí za 24 táců a že někde to má výkon poloviční jak to co už mem 2,5 roku doma tak sry ale čau. To že svou kartu dnes prodám kdybych chtěl za více než jsem jí koupil je děsnej symptop extrémně nezdravého trhu, tak ať mi nikdo neobhajuje ceny. Ještě nikdy se nestalo aby last-gen GPU STOUPALY NA CENĚ.
- iambenny
- Začátečník

Tohle není jenom o Nvidii, 9060 (XT) má nabídnout také dvě verze a GDDR7 ani nemá. Podle mě je to prostě o tom, že u těchto bestsellerů, kterých se prodá zdaleka nejvíce se řeší každých $20, nebo kolik dnes stojí 8GB GDDR6. 3GB moduly GDDR7 od Samsungu budou rozhodně ještě dražší.
Nvidia si to uvědomuje, nebude se 8GB variantou ani chlubit, ale na eshopech a v prebuildech bude dominantní.
Nvidia si to uvědomuje, nebude se 8GB variantou ani chlubit, ale na eshopech a v prebuildech bude dominantní.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ty si myslíš že osadit kartu čtyřma 3GB modulama vyjde na více jak oboustraně 8-mi 2GB jako je 16GB 5060TI? Eh, ten faktickej rozdíl mezi 4x2 a 4x3 bude v jednotkách dolarů. Můžeš si i vygooglovat kolik jeden DRAM modul stojí, proto i ten přípatek za 16GB verzi je nehorzáznej, reálně stojí její výroba tak +20 dolarů, ne + 100. Tuto debatu jsme tu ale měli už u 4060TI, jen se prostě stále nic nezměnilo. A GDDR7 se vyráběj jen dle poptávky jediného zákazníka, nic krom Blackwellů zatim GDDR7 paměti nepoužívá. Tzn kdyby NV řekla, "minimalizujte už tu produkci těch malejch 2GB čipů" tak se taky tak stane.Adam Vágner píše: ↑pon 21. dub 2025, 22:11Tohle je právě ta věc, kterou jsem nepochopil. Pokud to ještě nemá nějaký vliv na výkon, mohly tam být 3GB čipy, a nikdo neřeší paměti ani na RTX 5060 Ti, ani na RTX 5060. Pokud není problém právě v tom, že prioritu mají quadra a notebooky a na karty už nezbývají čipy.DOC_ZENITH píše: ↑pon 21. dub 2025, 21:49 I když budeme ignorovant minimální posuny u výkonu (kde je u 4060TI vs 5060TI paradoxně posun největší, protože 128-bit karta byla nejvíce memory bottlenecked), tak neochota NV použít 3GB paměťové moduly, které už teď osazuje do quader a mobilních karet je na facku. Kdyby 5060 byla 12GB a 5070 18GB tak jediné o čem se tu bavíme je cena a drivery. Ale ona hamyžnost nezná mezí a AMD opět pouze šlape v té samé stopě, a když se kouknu co AMD nabízí za 24 táců a že někde to má výkon poloviční jak to co už mem 2,5 roku doma tak sry ale čau. To že svou kartu dnes prodám kdybych chtěl za více než jsem jí koupil je děsnej symptop extrémně nezdravého trhu, tak ať mi nikdo neobhajuje ceny. Ještě nikdy se nestalo aby last-gen GPU STOUPALY NA CENĚ.
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
Moment, co? Když pominu fakt, že v kapitalismu to funguje tak, že se neprodává za výrobní náklady, ale pokud jsou výrobní náklady +20 dolarů (což jsou spíš náklady s GDDR6X než s GDDR7), přirazí si na tom marži Nvidia, (pakliže to bundluje s čipem, což u GDDR7 možná bundluje), přirazí s na tom marži výrobce, přirazí si na tom marži distributor a marži si přirazí prodejce, a když si každý z nich přirazí jen +12 %, z +20 dolarů je jen na tomhle 31,5 dolarů. Za ideální situace, kdy je předpoklad, že nabídka bude vyrovnaná s poptávkou, když poptávka převyšuje nabídku, jsou marže větší, že.
A ne, říkám, že nevím, jestli problém není spíš v tom, že není dostatek 3GB čipů a jestli ty 3GB nemají vliv na rychlost. Můžou být rychlejší, můžou být naopak pomalejší, bůh ví, jak je to zadrátovaný. Podle zdroj: internet mají 3GB čipy až 42,5 Gb/s na pin, Micron na 32 Gb/s na pin. A záleží na procesu, záleží na dostupnosti, záleží tom, kdo je vyrábí. Dělá 3GB čipy pořád jenom Samsung? 2GB dělá i Micron, a najet už měl i Hynix, Nvidia by měla brát čipy od něj. Nevím, jestli ten rozdíl může být až tak extrémní, že vyjde jeden 3GB čip dráž než dva 2GB. A za těchto okolností bych fakt nevylučoval, že 12GB v 3GB čipech může být dražších než 16 GB v 2GB. Nějaký důvod, proč nedali 3GB čipy na RTX 5060 Ti, mít musejí. Vyšší cena se líp ztratí u profi karet i těch noťasů.
Existují už detailní specifikace čipů? Na první dobrou nemůžu nic najít.
Pokud jde o to, proč ještě v roce 2025 někdo vyrábí 8GB karty za mainstreamové ceny, i když rozdíl v ceně je ve vztahu k celkové ceně malý a nevyváží přidanou hodnotu – kdo byl někdy svědkem katování kostů při kalkulacích ceny produktů, tomu je to jasný. Byl jsem u toho, když se obchodník hádal s výrobcem u boty za šest stovek prodávané za litr, že tam chce mít textilní podšívku místo kožené. Rozdíl na výrobních nákladech byl v řádu jednotek korun. Bylo to na přes hubu. Obchodníkovi. Producenti sestav to nekalkulují jinak. Poměr cena/výkon ve specifických scénářích je irelevantní, když víte, že se najde vůl, co koupí i vykradený produkt a vy víte, že díky tomu na daném produktu vyděláte o 0,6 % víc.
A ne, říkám, že nevím, jestli problém není spíš v tom, že není dostatek 3GB čipů a jestli ty 3GB nemají vliv na rychlost. Můžou být rychlejší, můžou být naopak pomalejší, bůh ví, jak je to zadrátovaný. Podle zdroj: internet mají 3GB čipy až 42,5 Gb/s na pin, Micron na 32 Gb/s na pin. A záleží na procesu, záleží na dostupnosti, záleží tom, kdo je vyrábí. Dělá 3GB čipy pořád jenom Samsung? 2GB dělá i Micron, a najet už měl i Hynix, Nvidia by měla brát čipy od něj. Nevím, jestli ten rozdíl může být až tak extrémní, že vyjde jeden 3GB čip dráž než dva 2GB. A za těchto okolností bych fakt nevylučoval, že 12GB v 3GB čipech může být dražších než 16 GB v 2GB. Nějaký důvod, proč nedali 3GB čipy na RTX 5060 Ti, mít musejí. Vyšší cena se líp ztratí u profi karet i těch noťasů.
Existují už detailní specifikace čipů? Na první dobrou nemůžu nic najít.
Pokud jde o to, proč ještě v roce 2025 někdo vyrábí 8GB karty za mainstreamové ceny, i když rozdíl v ceně je ve vztahu k celkové ceně malý a nevyváží přidanou hodnotu – kdo byl někdy svědkem katování kostů při kalkulacích ceny produktů, tomu je to jasný. Byl jsem u toho, když se obchodník hádal s výrobcem u boty za šest stovek prodávané za litr, že tam chce mít textilní podšívku místo kožené. Rozdíl na výrobních nákladech byl v řádu jednotek korun. Bylo to na přes hubu. Obchodníkovi. Producenti sestav to nekalkulují jinak. Poměr cena/výkon ve specifických scénářích je irelevantní, když víte, že se najde vůl, co koupí i vykradený produkt a vy víte, že díky tomu na daném produktu vyděláte o 0,6 % víc.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Moment co? Jsi se opět probudil blahořečen a utíkal nás poučit o existenci kapitalismu?Moment, co? Když pominu fakt, že v kapitalismu to funguje tak, že se neprodává za výrobní náklady, ale pokud jsou výrobní náklady +20 dolarů (což jsou spíš náklady s GDDR6X než s GDDR7), přirazí si na tom marži Nvidia, (pakliže to bundluje s čipem, což u GDDR7 možná bundluje), přirazí s na tom marži výrobce, přirazí si na tom marži distributor a marži si přirazí prodejce, a když si každý z nich přirazí jen +12 %, z +20 dolarů je jen na tomhle 31,5 dolarů. Za ideální situace, kdy je předpoklad, že nabídka bude vyrovnaná s poptávkou, když poptávka převyšuje nabídku, jsou marže větší, že.
Na to, že spekuluješ, tak docela dost zbytečného psaní. Všem je tady jasné, že neexistující "potíže" s 3GB moduly nejsou tím pravým důvodem, ví to i sama nvidie, důvodem je vydat a prodat co nejvíce karet, které díky malému bufferu zastarají rychle - tady u tohoto odstavce jsi pro jistotu zapomněl, že kapitalismus existujeA ne, říkám, že nevím, jestli problém není spíš v tom, že není dostatek 3GB čipů a jestli ty 3GB nemají vliv na rychlost. Můžou být rychlejší, můžou být naopak pomalejší, bůh ví, jak je to zadrátovaný. Podle zdroj: internet mají 3GB čipy až 42,5 Gb/s na pin, Micron na 32 Gb/s na pin. A záleží na procesu, záleží na dostupnosti, záleží tom, kdo je vyrábí. Dělá 3GB čipy pořád jenom Samsung? 2GB dělá i Micron, a najet už měl i Hynix, Nvidia by měla brát čipy od něj. Nevím, jestli ten rozdíl může být až tak extrémní, že vyjde jeden 3GB čip dráž než dva 2GB. A za těchto okolností bych fakt nevylučoval, že 12GB v 3GB čipech může být dražších než 16 GB v 2GB. Nějaký důvod, proč nedali 3GB čipy na RTX 5060 Ti, mít musejí. Vyšší cena se líp ztratí u profi karet i těch noťasů.
Naprosto irelevantní.Existují už detailní specifikace čipů? Na první dobrou nemůžu nic najít.
Opět nevím co tady zkoušíš za omáčky, ono to totiž opravdu všem jasné je, jenom ty se tady snažíš nad tím přemýšlet, jakoby snad nvidia byla nějaká malá pekárna na rohu náměstí.Pokud jde o to, proč ještě v roce 2025 někdo vyrábí 8GB karty za mainstreamové ceny, i když rozdíl v ceně je ve vztahu k celkové ceně malý a nevyváží přidanou hodnotu – kdo byl někdy svědkem katování kostů při kalkulacích ceny produktů, tomu je to jasný. Byl jsem u toho, když se obchodník hádal s výrobcem u boty za šest stovek prodávané za litr, že tam chce mít textilní podšívku místo kožené. Rozdíl na výrobních nákladech byl v řádu jednotek korun. Bylo to na přes hubu. Obchodníkovi. Producenti sestav to nekalkulují jinak. Poměr cena/výkon ve specifických scénářích je irelevantní, když víte, že se najde vůl, co koupí i vykradený produkt a vy víte, že díky tomu na daném produktu vyděláte o 0,6 % víc.
Můžeme si být naprosto jistí, že do roka tady máme super verze s 3GB moduly a lepšími vram konfiguracemi a nic krom hamižnosti nebránilo nvidii vyšší konfigurace uvést už teď.
- iambenny
- Začátečník

S upgradem na 3GB GDDR7 není kam spěchat. SUPER varianty přijdou za rok, možná ještě později. Celá životnost se musí prodloužit, protože nejsou kapacity na výrobu, Rubin má být 3nm, ale je to aktuální edge node, který je extrémně drahý. Možná další consumer GPU uvidíme opět na stejném výrobním procesu. Tahle situace platí jak pro Nvidii tak pro AMD. AMD má ještě méně kapacit a určitě si nebude moci dovolit alokovat 3nm Zen6 waffery, kde prodají cca 120m2 die za $600-700. Tomuhle nemůže consumer GPU konkurovat. A jestli budou 3nm consumer GPU, tak si to zákazníci zaplatí. Akcionáři neradi vidí, že 5070Ti s 378 mm² se prodává za téměř charitativních 749 USD.
Další vlhký sen do kterého Nvidia dále směřuje je vyrábět ARM procesory ve spolupráci Mediatekem, jelikož to nebude vyrábět nikdo jiný, než TSMC, tak hádejte z jaké alokace wafferů se zase ubere, jako se to stalo s AI GPU...
Další vlhký sen do kterého Nvidia dále směřuje je vyrábět ARM procesory ve spolupráci Mediatekem, jelikož to nebude vyrábět nikdo jiný, než TSMC, tak hádejte z jaké alokace wafferů se zase ubere, jako se to stalo s AI GPU...
- Adam Vágner
- Redaktor PCT

-
AllowedCry> Proč řešit něčí motivaci, když na všechno existuje jednoduchá odpověď, že Nvidia je zlo, a to je důvod, proč cokoliv dělají. 
Specifikace čipů nejsou irelevantní, pokud platí, že 3GB mají rychlosti 42gbps a jsou od Samsungu, a 2GB jsou od hynixu a na levnějším procesu a jedou o třetinu pomaleji, je velmi pravděpodobné, že jsou ty od Hynixu výrazně levnější a levněji vyjde těch 16 GB než těch 12 GB. A že z pohledu kapitalisty vydělá víc na tom, když do karty za jedenáct litrů dá 16 GB než 12 GB. I když to bude prodávat za stejnou cenu.
Specifikace čipů nejsou irelevantní, pokud platí, že 3GB mají rychlosti 42gbps a jsou od Samsungu, a 2GB jsou od hynixu a na levnějším procesu a jedou o třetinu pomaleji, je velmi pravděpodobné, že jsou ty od Hynixu výrazně levnější a levněji vyjde těch 16 GB než těch 12 GB. A že z pohledu kapitalisty vydělá víc na tom, když do karty za jedenáct litrů dá 16 GB než 12 GB. I když to bude prodávat za stejnou cenu.
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Ty tvoje dětské reakce moc nechápu. Dělají to pro maximalizaci zisku - opět to tady všichni vědí a vidí a tahle honba za maximálním ziskem dala vzniknout HW, který má potíže vůbec rozjet svůj feature set, protože se nevejde do pamětí.
Ale prosím, zaval nás tady opět odstavci se svými pocity a OT.
Ale prosím, zaval nás tady opět odstavci se svými pocity a OT.
- Shaquille
- Středně pokročilý

-
Moc to zerete... ani jedna z 20 nejhranejsich her na steamu nepotrebuje vice nez 8GB VRAM. Vice nez 60% hracu hraje v rozliseni FullHD a nizsim...
K cemu by jim proboha byla karta s 16GB VRAM?
Divate se na to jen svyma ocima, vubec se na to neumite podivat z opacne strany. A obchodne, tak to nechapete uz vubec... 20$ sem, 20$ tam... Miluju lidi, kteri radeji nez hrani sleduji FPS, jestli jim nahodou nespadlo pod 425 framu, jinak je zazitek ze hry uplne katastrofalni.
K cemu by jim proboha byla karta s 16GB VRAM?
Divate se na to jen svyma ocima, vubec se na to neumite podivat z opacne strany. A obchodne, tak to nechapete uz vubec... 20$ sem, 20$ tam... Miluju lidi, kteri radeji nez hrani sleduji FPS, jestli jim nahodou nespadlo pod 425 framu, jinak je zazitek ze hry uplne katastrofalni.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A