Nevím co k tomu ještě psát. Ve výsledku jsou všechny sestavy "ok", ale snažíme se o to, aby to za dané peníze dávalo co největší smysl.
Tovy píše: ↑čtv 1. kvě 2025, 12:08
Ano, komplet sestavení na Alze, nevšimla jsem si dotazu týkajícího se sestavení.
Po pár radách vyměněn procesor a základní deska.
https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... C6B6879619
Už takhle jsem překročila budget, dál navyšovat už nechci.
Bude to takhle tedy v pohodě?
Díky
Odkaz opraven
Má sestava má lepší procesor a je o několik stovek levnější. Zkusím to tu naposledy rozebrat.
Jak už tu bylo mockrát zmíněno, Tray verze Ryzenu 7700 je cena/výkon nepřekonatelná. Ale pokud to prostě nejde, tak mi největší smysl dává Ryzen 9700X. Protože stojí jen o 8 stovek více, má v základu menší TDP a i na srovnatelném TDP (105W je volba v biosu) bude méně topit, než starší Ryzen 7700X.
Spotřebou jsme u grafiky okolo 250W a u CPU někde okolo 65-130W, na tohle není potřeba 850W zdroj a v klidu stačí 750W. Patriot Viper jsou ok, chladič sice působí levnějš, ale na aktivaci EXPo jsou naprosto dostatečné.
U desky je PCIE 4.0 dostatečný a ještě dlouho bude. U cena/výkon sestavy bych se držel u B650 čipsetu, tam je nejlevnější a dobře ohodnocená se solidním chlazením a plným formátem.
GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III OC je zas provedením v pohodě pro 250W a není důvod přihazovat dalších 600Kč za Asus.
ID-COOLING FROZN A410 SE v kombinaci s 9700X je také ok.