Jak zaheslovat slozku v XP home?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak zaheslovat slozku v XP home?

Příspěvek od ICE »

no? :)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

myslíš zakriptovat, nebo zamknout?
Pokud se k tomu nedostanes z GUI, tak z příkazové řádky...
kriptování CIPHER /e "nazev objektu"
nastaveni prav CACLS "nazev objektu" ... (na volby se mrkni CACLS /?)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

neco easy pro lamy proti jeste vecim lamam... si to predstavuju tak, ze proste pri pokusu o otevreni mi to rekne o heslo... :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

ICE píše:neco easy pro lamy proti jeste vecim lamam... si to predstavuju tak, ze proste pri pokusu o otevreni mi to rekne o heslo... :)
Tak to ti přeju hezké sny... :) Když nastavíš práva tak, aby to nemohl danej user otevřít, tak to akorát zařve, že na to nemáš práva a tím s tebou skončí. Přece bys nechtěl po Windows tak složitý věci, jako zaheslování jednotlivé složky... :roll: Podle mně by mohl pomoct nějakej externí soft, ale jaksi nemám o oblasti Windowsích bezpečnostních softů moc přehled... :oops:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

TomV píše:
ICE píše:neco easy pro lamy proti jeste vecim lamam... si to predstavuju tak, ze proste pri pokusu o otevreni mi to rekne o heslo... :)
Tak to ti přeju hezké sny... :) Když nastavíš práva tak, aby to nemohl danej user otevřít, tak to akorát zařve, že na to nemáš práva a tím s tebou skončí. Přece bys nechtěl po Windows tak složitý věci, jako zaheslování jednotlivé složky... :roll: Podle mně by mohl pomoct nějakej externí soft, ale jaksi nemám o oblasti Windowsích bezpečnostních softů moc přehled... :oops:
prave de o ten soft... zkusim pobrouzdat po netu :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Něco takovýho jsem nedávno taky sháněl ... na hadru se mi válí jakejsi winguard, ale ještě jsem to nezkoušel, takže nevím jak to je účinný :)

Má to asi 700 kb ...
Goldnoob team proud member!
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

mam akurat taky soft ze ti vytvori subor ktory bude ako dalsi disk a po nabiehnuti na ten disk si vypyta heslo ale take ze zlozku zaheslovat...to asi tazko win = je lama na taketo veci
Bernard Wooley
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bernard Wooley »

PGPdisk (z PGP). Umi sifry Twofish 256 a CAST5 128-bit.
V 2K/XP muze byt adresarem nebo dalsim diskem. V 9x posuze diskem.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

no, myslim, ze pro lamy bude bezpecnejsi omezeni prav, nebo sifrovani na urovni FS, protoze to muze prinejhorsim admin odemknout, ale kdyz si nekdo zasifruje pul disku, nebo system nejakym dalsim programem a pripadne k tomu jeste zapomene heslo, pak je to prusvih...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dony píše:no, myslim, ze pro lamy bude bezpecnejsi omezeni prav, nebo sifrovani na urovni FS, protoze to muze prinejhorsim admin odemknout, ale kdyz si nekdo zasifruje pul disku, nebo system nejakym dalsim programem a pripadne k tomu jeste zapomene heslo, pak je to prusvih...
To já si právě taky myslím. Ale nedocílí tím toho, aby se do složky dalo vlízt jen tak pod heslem. Musel by se přihlásit, jako někdo jinej...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jo.. to presne nechci... proste profily woken NE... ty sem ted zrusil...
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“