LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG
Moderátor: maXXmilian
- Sasakr
- Začátečník

Re: LG CX Oled Ako herny monitor? Stanovisko od LG
Vůbec nerozumím, o čem to mluvíš. Nevím, co chceš kupovat za krabičku a ani nevím, proč bys něco přehrával přímo z kompu. Do DLNA serveru nainstaluješ Plex server, do televize Plex client a od té doby neřešíš formáty. Můj "server" má Intel i3 4160t, čili jebku mezi všemi jebkami a převod z DTS na AC3 v reálném čase to dává bez problému. Downsampling z 4K na FullHD už se třeba zadrhává, ale o tom tu nehovoříme.
PC: Gigabyte B550M DS3H, Ryzen 7 5700x3D; 2×16 GB DDR4 3600 Mhz, XFX RX580 8GB XXX, WD SN7100 1TB
TV: Samsung NU8002
Audio: Denon X1500h, Wilson Movix 5.0
- marek16
- Začátečník

Jo takhle. Plex jsem myslím kdysi zkoušel, ale ten mi vůbec nenačetl DLNA server. Jestli k tomu je potřeba jejich vlastní, tak někdy vyzkouším, pokud se mi to povede opravit.
Ale jinak zbytek platí, proč to řešit obezličkama, když C4 to umí nativně.
Ale jinak zbytek platí, proč to řešit obezličkama, když C4 to umí nativně.
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
Quis custodiet ipsos custodes?
- Sasakr
- Začátečník

No jestli jsi jen nainstaloval klient, tak ti to sám od sebe nenačte, potřebuješ i Plex server. A ona tahle obezlička má vcelku výhodu v tom, že krom toho, že nemusíš řešit formáty (a že na tuty bude něco, co ta C4 nativně taky neumí), tak tu máš UI ala Netflix nebo prostě stremovací služby, kde máš všechno hezky s oficiálním náhledem, vypsanými popisy filmů, seznamem herců včetně fotek... no prostě krásná filmová a seriálová databáze. Pardon, jestli jsou DLNA klienti, kteří to umí taky a jen o tom nevím (pro mě je DLNA jen prohlížeč složek na dálku), ale už jen tohle je pro mě pádnej důvod. A taky si to můžu pustit odkudkoliv, ne jen v domácí síti.
PC: Gigabyte B550M DS3H, Ryzen 7 5700x3D; 2×16 GB DDR4 3600 Mhz, XFX RX580 8GB XXX, WD SN7100 1TB
- killerek
- Začátečník

-
U Servia jako DLNA serveru take neresis formaty. Obrazky z "DVD" krabicek to stahuje take. Ma to jednoduche slozkove GUI, coz povazuji za hlavni vyhodu. Dale staci jen TV s podporou DLNA a nemusis resit podporu pro SW klienta na strane TV. Dokonce ma i ruzne profily pro vyrobce/modely pro transkod. Netflix (a vlastne i Plex) GUI mi teda jako zadny zazrak neprijdou. Netflix si ani v ramci jedne session nepamatuje zvoleny jazyk/dabing pro filtrovani.
- marek16
- Začátečník

Tákže, dva servisy se k tomu zatím nedostaly, a nejrychleji odpověděl pán z: (musím poděkovat a udělat reklamu)
Je to 2x víc než jsem čekal (a působí to opravdu směšně ve srovnání s cenou hi-end 1kW PC zdrojů jako Corsair apod), ale zas je to lepší než nová televize za 30.
Taky říkal, že pokud odešla "řídící jednotka" (předpokládám mainboard s SoC), tak by TV musela do servisu, protože to nestačí vyměnit ale musí se konfigurovat nějak softwarově (další námět pro antimonopolní a sustainability orgány EU, fakt doufám že už se toho někdo chytne, možná napíšu pirátům...)
Takže teď to musíme s kámošem rozebrat, zkontrolovat a proměřit, dám vědět co jsme našli.
Potvrdil mi, že je to nejspíš ta napájecí deska, že zrovna teď jednu řešil a nová stojí 5k. Taky by to prej měla být nová revize s posílenýma dílama.Sezemice ,53304 Realtime TECHNOLOGIES, s.r.o. Realtime TECHNOLOGIES, s.r.o., Východní 75, Sezemice, PSČ: 53304 telefon:+420 606663762 "
Webové stránky: www.servis-zona.cz" E-mail: support@realtimetec.cz
Je to 2x víc než jsem čekal (a působí to opravdu směšně ve srovnání s cenou hi-end 1kW PC zdrojů jako Corsair apod), ale zas je to lepší než nová televize za 30.
Taky říkal, že pokud odešla "řídící jednotka" (předpokládám mainboard s SoC), tak by TV musela do servisu, protože to nestačí vyměnit ale musí se konfigurovat nějak softwarově (další námět pro antimonopolní a sustainability orgány EU, fakt doufám že už se toho někdo chytne, možná napíšu pirátům...)
Takže teď to musíme s kámošem rozebrat, zkontrolovat a proměřit, dám vědět co jsme našli.
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K
- fmx rider
- Začátečník

-
Řekl bych, že ti vydržela dost dlouho a osobně bych koupil novou. 30k vs 5k a sraní se s ním ve dvou lidech s nejistou opravou, navíc se můžu podělat něco jiného.. já bych měl jasno. Mám pro tebe ještě jeden tip, ale ten radši do SZ...
- marek16
- Začátečník

rider: No, já to beru tak, že vyměním zdroj, přepastuju SoC MX-4kou, dodělám chlazení dvěma větráčkama a pak to snad další 4-5 let dá, a pak už vemu 240hz. Za pětku a trochu času dobrá investice.
Taky nerad vyhazuju věci, co jdou opravit, plus zase ty prachy neseru, aby se mi chtělo kupovat spotřebku za 30k každý 4 roky
(tady se hodně neshodnem v tom, že je to dlouho)
Pokud chcete prodloužit životnost své TV, mrkěte sem:
https://www.reddit.com/r/OLED/comments/ ... 1_to_help/
https://imgur.com/a/lg-c1-with-cooling-fans-s4kVwZn
Taky nerad vyhazuju věci, co jdou opravit, plus zase ty prachy neseru, aby se mi chtělo kupovat spotřebku za 30k každý 4 roky
Pokud chcete prodloužit životnost své TV, mrkěte sem:
https://www.reddit.com/r/OLED/comments/ ... 1_to_help/
https://imgur.com/a/lg-c1-with-cooling-fans-s4kVwZn
- marek16
- Začátečník

mno, tak jsme to rozebrali, proměřili a výsledek je, že PSU board je v háji, je tam proraženej minimálně jeden mosfet na 600V a nejspíš i další věci, ale není úplně jednoduchý to změřit.
Bavil jsem se o tom ještě s jedním týpkem z FB a ten říkal že je to výrobní vada a kdysi to LG řešilo ještě na kulanci.
Každopádně, kdybyste někdo řešili taky, tak ta deska má kód
Cena 3.5 - 5k podle toho, s kým se bavíte, a prej nemá smysl kupovat použitý z bazaru, protože zdechnou taky.
Přepastovat to nejde, chladič je jen kus plechu ještě mizernější než ten vaporchamber na CX, ale drží ho tam takový plastový závlačky místo šroubků a nejspíš je i přilepenej, protože to žádnou rozumnou silou nešlo odtrhnout.
nějaký fotky z akce, PSU, mainboard, asi hlavní pachatel

Bavil jsem se o tom ještě s jedním týpkem z FB a ten říkal že je to výrobní vada a kdysi to LG řešilo ještě na kulanci.
Každopádně, kdybyste někdo řešili taky, tak ta deska má kód
Novější jsem zatím nenašel, tak zkusím sehnat tu poslední, hodit tam a testnout.EAY65689411 (původní)
EAY65689423
EAY65689433 (tyhle jsou náhrady za ni, 11 už se nevyrábí)
Cena 3.5 - 5k podle toho, s kým se bavíte, a prej nemá smysl kupovat použitý z bazaru, protože zdechnou taky.
Přepastovat to nejde, chladič je jen kus plechu ještě mizernější než ten vaporchamber na CX, ale drží ho tam takový plastový závlačky místo šroubků a nejspíš je i přilepenej, protože to žádnou rozumnou silou nešlo odtrhnout.
nějaký fotky z akce, PSU, mainboard, asi hlavní pachatel

- Natural
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No zda se mi že c122 a c124 jsou nafoukly. MOSFET by ti nejspíš bouchl pojistku a pokud ne, tak by to šlo vidět nebo aspoň cítit. Je tam krásně oznacenej konektor na konci, takže zjistit co a kde je špatně by neměla být složitá operace, samozřejmě pokud člověk ví co dělá.
- marek16
- Začátečník

Kondíky by měly být v cajku, ale jedna ta pojistka propálená byla. A nejspíš i ten velkej integráč zezadu desky, ale kámoš říkal, že s těma ESD ochranama a napojený v desce se to měří dost blbě. (já tam jen přicmrndával, on dělá design v OnSemi a prej tráví dost času i v labu, takže předpokládám, že ví co dělá
)
Každopádně ale opravovat to nedává smysl, bude tam toho víc, ale na první pohled nebylo vidět nic špatně, krom trochy jemnýho prachu na té desce, což mohl být... hm, prach.
Každopádně ale opravovat to nedává smysl, bude tam toho víc, ale na první pohled nebylo vidět nic špatně, krom trochy jemnýho prachu na té desce, což mohl být... hm, prach.
- stylar
- Začátečník

Už mi ukazuje ve Win 11, že mám Dolby Vision certifikaci a Dolby Acces mi nabízí doplněk, je to k něčemu dobré, na Gaming asi ne? Už předtím jsem rozjel DV třeba v NFS Heat, ale fungovalo to divně a asi jen 60Hz, ale možná na filmy by to mohlo fungovat.
DISPLAY: LG OLED48CX 3840x2160@120Hz 4:4:4 HDR 10bit GPU: MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24GB GDDR6X CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D CPU COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 MB: MSI MPG X870E CARBON WIFI BIOS 7E49v1A3 (AGESA PI-1.2.0.3a) RAM: Corsair 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MT/s CL30-36-36-76 Dominator Titanium EXPO STORAGE: Samsung 990 PRO 2TB@PCIe x4 4.0 (OS), Samsung 980 1TB@PCIe x4 3.0, Samsung 870 EVO 2TB@SATA, HDD Seagate BarraCuda - 4TB (ST4000DM004) PSU: Corsair RMx Series RM850x (v.2021) - 850W CASE: Corsair iCUE 7000X RGB Black (5x Noctua NF-A14 PWM) KEYBOARD: SilentiumPC Gear GK550 Omnis Kailh Brown RGB MOUSE: Glorious Model D Wireless (+Grip Tape) SPEAKERS: Edifier R1280T (42Watt RMS) OS: Microsoft Windows 11 Pro CZ 64-bit v24H2
- marek16
- Začátečník

Tak se hlásím s výsledkem, koupil jsem novou desku, vyměnil a TV opět jede.
Nejvíc nervy drásající operace je zvedání TV z ležící polohy, to jsem se fakt bál aby nerupnul ten panel....
Kdo budete shánět, nejlevněji ji má david.srubjan ze zlína na FB, zkuste napsat jemu. Je to LG, nová v origo krabici za 4.5k.
Pokud máte nějaký nápady co s tou starou, jestli to někdo chce na hraní nebo pokusy a je z brna, tak se klidně může zastavit než to hodím do elektrošrotu
Kdo budete shánět, nejlevněji ji má david.srubjan ze zlína na FB, zkuste napsat jemu. Je to LG, nová v origo krabici za 4.5k.
Pokud máte nějaký nápady co s tou starou, jestli to někdo chce na hraní nebo pokusy a je z brna, tak se klidně může zastavit než to hodím do elektrošrotu
- Sobo
- Středně pokročilý

Toho vyjebaneho curaka, ktery v Microsoftu rozhodnul, ze se na Windowsu bude od cervnoveho updatu tlacit Dolby Vision, by meli postavit ke zdi a zastrelit. Po kazde aktivaci HDR se tam misto HDR10 sere posrany Dolby Vision, ktery akorat totalne rozjebe barvy a rozblije obraz, ze to vypada jak s forcenutou chromatickou aberaci na 500%... Pak se musi vlezt do nastaveni, zobrazeni, HDR submenu, prekliknout Dolby Vision prepinac z off na on a zpatky na off -> hura, mame zpatky HDR10. Ale ta rozbita sracka tam jinak porad haze DV, i kdyz je v tom posranem togglu vypnuty...
Takze jsem patch z minuleho mesice odinstaloval, abych mel klid a nemusel furt preklikavat jak kokot. Tedka vysel novy cervencovy patch. Na strankach Microsoftu si na to lidi stezuji uz od cervna, thread ma 25 stranek. Co myslite - byl ten bug opraven? Samozrejme, ze kurva ne... Takze zase odinstalace posledniho kumulativniho patche jak idiot, protoze tihle kreteni z MS maji asi jine veci na praci. To jsem jeste zapomnel zminit, ze uz minimalne 2 roky je tam bug, kdy je zhruba 10% sance, ze pri otevreni Nastaveni (ozubene kolecko) se to sekne a jenom se porad dokola toci kolecko, ale ten home dashboard nikdy nenajede - musi se to zavrit a znovu otevrit.
Oni se fakt aktivne snazi o to, aby co nejvic lidi preslo na Linux. Doufam, ze to pujde rychle dopredu a za nejaky cas bude nejake Linux distro vicemene plnohodnotna nahrada, protoze Win 11 je fakt strasne zabugovane hovno.
Takze jsem patch z minuleho mesice odinstaloval, abych mel klid a nemusel furt preklikavat jak kokot. Tedka vysel novy cervencovy patch. Na strankach Microsoftu si na to lidi stezuji uz od cervna, thread ma 25 stranek. Co myslite - byl ten bug opraven? Samozrejme, ze kurva ne... Takze zase odinstalace posledniho kumulativniho patche jak idiot, protoze tihle kreteni z MS maji asi jine veci na praci. To jsem jeste zapomnel zminit, ze uz minimalne 2 roky je tam bug, kdy je zhruba 10% sance, ze pri otevreni Nastaveni (ozubene kolecko) se to sekne a jenom se porad dokola toci kolecko, ale ten home dashboard nikdy nenajede - musi se to zavrit a znovu otevrit.
Oni se fakt aktivne snazi o to, aby co nejvic lidi preslo na Linux. Doufam, ze to pujde rychle dopredu a za nejaky cas bude nejake Linux distro vicemene plnohodnotna nahrada, protoze Win 11 je fakt strasne zabugovane hovno.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- alienGT
- Začátečník

-
Ja na Win10+LG C2 tohle nikdy nezpozoroval. To prepinam makro tlacitkem na mysi z SDR do HDR pred kazdym spustenim jakekoliv hry a po ukonceni zase zpět do SDR.
Stejně tak ozibene kolecko. Pri kliknuti najede game menu, pri podrzeni full OSD menu. C2 si drzim na starsim FW (ten posledni pred webOS zmenou).
Stejně tak ozibene kolecko. Pri kliknuti najede game menu, pri podrzeni full OSD menu. C2 si drzim na starsim FW (ten posledni pred webOS zmenou).
9800X3D|Silent Loop 2|ASUS Strix B650E-E|2x32GB 6000CL30|RTX 4090 Gaming OC|FD Meshify 2 XL|RM850i|42" LG C2 120Hz OLED
- fmx rider
- Začátečník

-
Sobo jakou máš přesně TV? Win 11 aktuální + LG C1 nic takového nepozoruju. Na TV mám starší FW, tak rok a půl, kdy jsem vypl v servisním menu ty šetřící blbosti a od té doby TV zase nemá přístup vůbec na net.
- Sobo
- Středně pokročilý

LG C2. TV mam normalne na netu, takze firmware ma asi posledni, ale tim to nebude, protoze to zacalo delat od Windows aktualizace v cervnu. Musel jsem ty KBcka proste odinstalovat, abych se te svinarny zbavil. Na cisla KB si ted z hlavy nevzpomenu, kazdopadne se to resi ruzne na internetu:
https://learn.microsoft.com/en-us/answe ... ery-time-i
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/co ... confidence
Workaroundy typu omezit dynamicky rozsah nebo barevnou hloubku rozhodne delat nehodlam, protoze to jsou potencialni kompromisy v kvalite obrazu. Takze jsou dve moznosti - bud jak blbecek proklikavat nastaveni pri kazdem prepnuti z SDR do HDR, nebo proste odinstalovat tu aktualizaci a pauznout dalsi instalaci. Cloveku fakt zustava rozum stat, ze firmy s hodnotou nekolika bilionu dollaru a pres 200 tisici zamestnanci, pritom se tam nenajde ani jeden sulin, co by to realne otestoval a rekl "tohle je rozbite jak cikanske hracky, nemuzeme to takhle releasnout". Testovaci oddeleni uz u MS asi zrejme ani neexistuje, uzivatele a firmy jsou beta testeri. Taky bych chtel videt, jak dneska realne vypada OS devepment team - na 99% banda neschopnych Indianu, co to tam masti s Copilotem, potom to podle toho vypada.
https://learn.microsoft.com/en-us/answe ... ery-time-i
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/co ... confidence
Workaroundy typu omezit dynamicky rozsah nebo barevnou hloubku rozhodne delat nehodlam, protoze to jsou potencialni kompromisy v kvalite obrazu. Takze jsou dve moznosti - bud jak blbecek proklikavat nastaveni pri kazdem prepnuti z SDR do HDR, nebo proste odinstalovat tu aktualizaci a pauznout dalsi instalaci. Cloveku fakt zustava rozum stat, ze firmy s hodnotou nekolika bilionu dollaru a pres 200 tisici zamestnanci, pritom se tam nenajde ani jeden sulin, co by to realne otestoval a rekl "tohle je rozbite jak cikanske hracky, nemuzeme to takhle releasnout". Testovaci oddeleni uz u MS asi zrejme ani neexistuje, uzivatele a firmy jsou beta testeri. Taky bych chtel videt, jak dneska realne vypada OS devepment team - na 99% banda neschopnych Indianu, co to tam masti s Copilotem, potom to podle toho vypada.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs