Hledám nějaký větší batoh /messenger bag pro notebook 14-15" na cesty do práce.
6 let mi sloužil levnej batoh z číny kam se krásně vešel notebook, pití a ještě zbyl prostor. Bohužel se už začal rozpadat, znovu koupit nešel a musel jsem najít náhradu.
Jediné co se mi povedlo najít co by mohlo vyhovět bylo tohle:
https://vi.aliexpress.com/item/1005004293882729.html
Prostor pro notebook a náklad není bohužel zcela oddělen ale alespoň tu je polstrovaná přepážka.
Špatnej není ale je malej. Hodilo by se kdyby byl alespoň o polovinu větší. Případně aby stejně jako ten starý šel rozložit na větší objem.
Brašny mi nevyhovují. Tu jsem používal před nákupem prvního batohu. Tam toho prostoru taky moc není a nejsou tak pohodlné na nošení.
Batoh přes jedno rameno.
Moderátor: Don
- Woyta
- Středně pokročilý

Batoh přes jedno rameno.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- GreenKermit
- Žlutá karta

-
Re: Batoh přes jedno rameno.
Peak Design Everyday Messenger, jestli teda chces neco kvalitniho... levny to neni, variabilni dost, pohodlny na noseni extremne hodne, narves do toho vsechno, prezije to taky (skoro) vsechno.
https://www.peakdesign.cz/produkt/everyday-messenger/
https://www.peakdesign.cz/produkt/everyday-messenger/
- Woyta
- Středně pokročilý

Jen to je brašna a podobné velikosti jako batoh co mám teď.
Starej byl myslím po rozložení 10-12l?
Starej byl myslím po rozložení 10-12l?
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- GreenKermit
- Žlutá karta

-
Psal si že chceš messenger, tohle je messenger a ne brašna na ntb
... a má 13-16l.
Koukni tam na stránky, máš tam video, další si najdeš na YT, má to hromadu vychytávek, variabilní uspořádání vevnitř, jednou rukou upravitelný popruh, oddělený NTB od zbytku (jídlo, pití). Ten mechanizmus zapínání - kdo to nezná, jak se používá, tak ti to neotevře. Atd, atd ... Mě teda přijde že to má to co chceš
Mají to vychytaný, mají i batohy tak tam koukni. Nic lepšího jsem neměl, není to kus hadru od ťamana ale fakt kvalitní, silný materiál a festovně ušitý. Se mnou jejich věci procestovali půlku světa. Ale chápu, nestojí to sedm stovek
V Praze mají obchod, můžeš omrknout, nebo koupit a vrátit.
Koukni tam na stránky, máš tam video, další si najdeš na YT, má to hromadu vychytávek, variabilní uspořádání vevnitř, jednou rukou upravitelný popruh, oddělený NTB od zbytku (jídlo, pití). Ten mechanizmus zapínání - kdo to nezná, jak se používá, tak ti to neotevře. Atd, atd ... Mě teda přijde že to má to co chceš
Mají to vychytaný, mají i batohy tak tam koukni. Nic lepšího jsem neměl, není to kus hadru od ťamana ale fakt kvalitní, silný materiál a festovně ušitý. Se mnou jejich věci procestovali půlku světa. Ale chápu, nestojí to sedm stovek
V Praze mají obchod, můžeš omrknout, nebo koupit a vrátit.
- Woyta
- Středně pokročilý

Dnešní materiály nejsou žádnej zázrak. Mám tu už asi 20 let outdoor batoh od firmy SUP což byla zakázková výroba v Lomnici na Popelkou. S výrobou skončili, protože na trhu nebyly dostupné dostatečně kvalitní materiály. Batoh luxusní a přitom byl za směšnou cenu.
Ta první čína co jsem měl. Nečekal jsem od toho moc ale materiálově to nebylo marné. Skončil víceméně kvůli poškozenému zipu. Často se zavíral trošičku přeplněný.
Pod pojem messenger bag se toho schová poměrně hodně.
Měl jsem něco v tomhle stylu. https://www.amazon.com/Backpack-Laptop- ... W6CR3?th=1 S tím že zadní stěna byla přehnutá a zajištěná sponou. Po rozepnutí jsi měl plný objem.
// Podařilo se mi najít jeden obrázek. Jak vypadal. Ale moc toho neřekne.
Na zadech mala kapsa. cca velikost A5. Na horní straně zip do vystlaného prostoru pro laptop.
Uvnitř velkého prostoru byly dvě kapsy na drobnosti a třetí na powerbanku.

Ta první čína co jsem měl. Nečekal jsem od toho moc ale materiálově to nebylo marné. Skončil víceméně kvůli poškozenému zipu. Často se zavíral trošičku přeplněný.
Pod pojem messenger bag se toho schová poměrně hodně.
Měl jsem něco v tomhle stylu. https://www.amazon.com/Backpack-Laptop- ... W6CR3?th=1 S tím že zadní stěna byla přehnutá a zajištěná sponou. Po rozepnutí jsi měl plný objem.
// Podařilo se mi najít jeden obrázek. Jak vypadal. Ale moc toho neřekne.
Na zadech mala kapsa. cca velikost A5. Na horní straně zip do vystlaného prostoru pro laptop.
Uvnitř velkého prostoru byly dvě kapsy na drobnosti a třetí na powerbanku.